Umpleți-vă gura cu viață, nu cu moarte
Autor: Jon Bloom  |  Album: Diverse  |  Tematica: Vorbire
Resursa adaugata de resursecrestine in 16/05/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi

    Multe lucruri sunt la mijloc în vorbirea noastră astăzi. „Viața și moartea sunt în puterea limbii” (Proverbe 18:21). În societatea de azi, „limba” include mâinile care scriu, tastează, pictează sau semnează.

    Oamenii mor din cauza anumitor lucruri spuse. Limbile pot fi armele unei distrugeri în masă, declanșând un alt holocaust și alte războaie. Limbile pot fi, de asemenea, moartea căsătoriilor, familiilor, prieteniilor, bisericilor, carierelor, speranțelor, priceperii, reputației, pot însemna moartea eforturilor misionare și a guvernelor.

    Dar oamenii pot să și trăiască datorită unor cuvinte. Limba poate să fie un „pom al vieții” (Proverbe 15:4). Limbile împacă oameni și fac pace. „Ferice de cei împăciuitori” (Matei 5:9). Limbile pot aduce dulceață într-o căsătorie, pot face familiile puternice și bisericile sănătoase. Limbile pot să dea speranță celui disperat, să aducă cunoștință și să răspândească Evanghelia.

    Așadar, ce va ieși din gura voastră azi – viață sau moarte? „Străpungerea unei săbii” sau „vindecare” (Proverbe 12:18)? Care sunt lucrurile care îți umple inima? Totul depinde de ceea ce se găsește în inima ta. Isus spunea, „din prisosul inimii vorbește gura” (Luca 6:45). O inimă plină de critică produce o limbă plină de critică. O inimă plină de auto-neprihănire va produce o limbă plină de judecată. O inimă amară produce o limbă acerbă. O inimă nerecunoscătoare produce o limbă cârtitoare.

    Dar o inimă iubitoare produce o limbă plină de har. O inimă credincioasă produce o limbă plină de adevăr. O inimă plină de pace produce o limbă împăciuitoare. O inimă încrezătoare produce o limbă încurajatoare. Așadar, umpleți-vă inimile cu har prin a vă cufunda în Biblie. Umpleți-vă cu Matei 5, Romani 12, 1 Corinteni 13 sau Filipeni 2. Și fiți foarte grijulii în a lua cuvinte ale morții din ziare, emisiuni TV, radio sau blog-uri. Și rugați-vă, „Pune, Doamne, o strajă înaintea gurii mele şi păzeşte uşa buzelor mele!” (Psalmii 141:3).

    Lumea e plină de cuvinte ale morții. „Întreaga lume zace sub puterea celui rău” (1 Ioan 5:19) care „a fost un ucigaș de la început... și tatăl minciunilor” (Ioan 8:44). Să nu ne alăturăm lui în acest „rău care nu se poate înfrâna” (Iacov 3:8). Noi suntem „din Dumnezeu” (1 Ioan 5:19) și noi credem în Fiul Său Isus, „Cuvântul” (Ioan 1:1), „Adevărul și Viața” (Ioan 14:6) și Singurul care are „cuvintele vieții veșnice” (Ioan 6:68). Haideți să ne alăturăm Lui în a vorbi așa.

    Faceți astăzi din gura voastră o „fântână a vieții” (Proverbe 10:11). Fiți „înceți în vorbire” în general (Iacov 1:19). Încurajați mai mult decât criticați. Căutați oportunități să vorbiți cuvinte amabile, miloase (Efeseni 4:32). Spuneți ceva cu afecțiune către cei iubiți în momente neașteptate. Căutați să vorbiți cuvinte care-i ridică și care să dea „har celor ce le aud” (Efeseni 4:29). Fiți persoana a cărui gură este plină de viață. „Şi acum, fraţilor, vă încredinţez în mâna lui Dumnezeu şi a Cuvântului harului Său, care vă poate zidi sufleteşte” (Faptele apostolilor 20:32).

Minunat! Doamne-ajuta-ne sa ne folosim limba cu intelepciune!
Adăugat în 21/05/2016 de floaredeliliac
Statistici
  • Vizualizări: 3194
  • Export PDF: 7
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni