Ignoranța garantează nelegiuirea
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Cunoaștere
Resursa adaugata de resursecrestine in 27/03/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/

    "Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit toate lucrurile necesare pentru viață și evlavie, prin cunoașterea Celui Ce ne-a chemat prin slava și virtutea Lui" (2 Petru 1:3).

    Sunt uimit de puterea despre care zice Biblia că o are cunoaşterea. Gândiți-vă la 2 Petru 1:3: "Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit toate lucrurile necesare pentru viață și evlavie, prin cunoașterea Celui Ce ne-a chemat prin slava și virtutea Lui."

    În adevăratul sens al cuvântului, toată puterea lui Dumnezeu disponibilă pentru a trăi şi a fi evlavios vine prin cunoaștere! Uimitor! Câtă prioritate ar trebui să dăm doctrinei şi instruirii prin Scripturi! Sunt la mijloc viața şi evlavia. Nu înseamnă că cunoașterea garantează evlavia. Nu face asta. Dar se pare că ignoranța garantează nelegiuirea. Deoarece, Petru spune că divina putere care duce la evlavie vine prin cunoașterea lui Dumnezeu.

    Iată trei implicații, o avertizare şi o promisiune.

    1. Citiți! Citiți! Citiți! Dar aveţi grijă să nu vă irosiţi timpul cu spuma teologiei. Citiţi cărți doctrinale bogate despre Cel ce "ne-a chemat prin slava și virtutea Lui."

    2. Meditați! Meditaţi! Lăsați-o mai moale. Luați-vă timp să vă gândiți la Biblie. Puneți întrebări. Tineţi un jurnal. Fiţi umil măcinaţi de a pune lucrurile cap la cap. Cele mai adânci rezultate vin ca urmare a încercării de a vedea rădăcina care unește două ramuri aparent antagonice.

    3. Discutați. Discutați. Integraţi-vă într-un mic grup căruia îi pasă în mod pasional de adevăr. Nu un grup căruia îi place să vorbească şi să ridice probleme. Ci un grup care crede că există răspunsuri biblice la problemele biblice.

    Avertizare: "Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă" (Osea 4:6). "Au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere"
(Romani 10:2).


    Promisiunea: "şi nu vor mai învăța fiecare pe vecinul sau pe fratele său, zicînd: «Cunoaște pe Domnul!» Căci toți Mă vor cunoaște, dela cel mai mic pînă la cel mai mare dintre ei. Pentrucă le voi ierta nelegiuirile, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele și fărădelegile lor" (Evrei 8:11-12).

Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. Ioan 17:3. Acest proces de cunoastere a lui Dumnezeu ca singurul Dumnezeu devine tot mai greu astazi, din pricina concurentei pe nedrept numita astfel, a celorlalti dumnezei care vin cu oferte de moment greu de refuzat, hranind dorinta firii pamantesti pe deoparte si razboindu-se cu cugetul si sufletul crestinilor pe cealalta parte. E greu sa spuna cineva in aceasta ora ca nu cunoaste un alt dumnezeu inafara de singurul Dumnezeu. Intr-o lume a idolilor de tot felul, intr-o lume a dumnezeilor straini, chiar si crestini au fost trasi in groapa neamurilor. Singuri care cunosc doar pe singurul Dumnezeu sunt acei crestini care odata ce au fost mutati de sub puterea intunerecului in Imparatia dragostei lui Isus, niciodata nu s-au mai intors cu fata inspre lume ca sa mai auda noutati despre idolii neamurilor, ca sa auda vesti despre dumnezeii neamurilor, si care pe deasupra intotdeauna isi omoara madularele firi pamantesti, ca nu cumva omul duhovnicesc sa fie tarat si intinat in sfera de influenta a dumnezeilor straini. Ar fi bine daca toate lucrurile care sunt necesare pentru viata si evlavie si-ar gasi radacinile in cunostinta de Dumnezeu. Si cum sa il cunoastem pe Dumnezeu?
"De pilda unuia ii este dat , prin Duhul, sa vorbeasca despre intelepciune, altuia sa vorbeasca despre cunostiinta, datorita aceluias Duh. "1 Cor 12:8.
Adăugat în 27/03/2016 de MihailCiprianMuresan
Este foarte adevarat ce spune fratele MihailCiprianMuresan despre inmultirea idolilor! Si eu am observat exact acelasi lucru, in Bucuresti!! (si, din pacate, am mai observat si la alti frati de prin afara tarii) Domnul sa aiba mila de noi!
Adăugat în 28/03/2016 de cst179
Domnul sa va binecuvanteze! Sunt de acord cu dvs cu urmatoarea precizare-completare: PRACTICATI - PRACTICATI !
Cunoasterea isi are partea ei practica, experientiala. Asa cum spune Iacov in prima sa epistola, trebuie sa fim implinitori cu fapta ai Cuvantului, altfel aceasta cunoastere prin studiu si discutii nu are nici o valoare.
Adăugat în 05/04/2016 de flov04
Statistici
  • Vizualizări: 2881
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni