Desfătarea ta să fie Domnul
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Bucurie
Resursa adaugata de resursecrestine in 21/02/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/

    Desfătarea ta să fie Domnul și El va împlini cererile inimii tale! (Psalmi 37:4)

    Deci avem o mare promisiune: El vă va împlini cererile inimii voastre. Şi avem o poruncă: Domnul să ne fie desfătarea. Porunca este condiţia promisiunii. Deci Dumnezeu ne spune: "Găsește-ţi desfătarea în Mine şi Eu îţi voi satisface inima."

    Cineva m-a întrebat odată: ar trebui să urmăresc bucuria sau ar trebui să urmăresc ascultarea? Şi am spus: "Asta e ca şi cum am spune, 'ar trebui să cauţi mere sau ar trebui să cauţi fructe', pentru că dacă asculți porunca - Domnul să-ţi fie desfătarea - cauți bucuria. Astfel, bucuria şi ascultarea nu pot fi contrastate în acest fel."

    Suntem chemați să ne desfătăm în Domnul. Pentru mulți oameni aici apare eroarea. Nu te poți bucura de un Dumnezeu de care nu ești sigur că este pentru tine. Dacă ai acest gând supărător - El este împotriva mea, El este întotdeauna dezamăgit de mine, El nu mă va mai accepta - atunci încercarea de a fii desfătat într-un astfel de Dumnezeu va fi imposibilă.

    Haideți, deci, să ne întoarcem spre Isaia 53:6, "Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui." Asta sună așa: ei bine, am dat de bucluc cu Dumnezeu. Dar apoi, adaugă, "dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor." Asta înseamnă că deja din Vechiul Testament suntem învățați că avem un Salvator. Avem un Substituitor. Avem un Isus, un Hristos și un Mesia care s-a născut pentru păcatele noastre.

    Deci, când ni se cere să ne desfătăm în Domnul, trebuie ne bazăm pe o fundație fermă a acceptării. Dumnezeu este de partea noastră. El ne iubește, ceea ce înseamnă că suntem liberi. Putem lăsa toate lucrurile la o parte, să ne uităm la frumusețea Lui și să fim complet, deplin și profund fericiți în ceea ce vedem, pentru că El e aici total pentru noi.

    Astfel, desfătarea în Domnul devine pasiunea atotconsumatoare a vieții noastre, ceea ce înseamnă că dă formă dorințelor inimii noastre. Dacă îți găsești plăcerea deplin în Domnul, acest lucru va conforma inima ta cu El și, în acest fel, această promisiune va deveni adevărată. Dar va fi adevărată astfel: El îți va împlini toate dorințele inimii tale care te fac pe tine capabil să te bucuri de El deplin. El îți va îndeplini toate dorințele inimii tale care sunt înrădăcinate în El și concentrate asupra Lui.

    Așadar, aleargă către cruce! Găsește iertarea! Bucură-te de acceptare! Privește frumusețea Domnului! Fii satisfăcut în El și lasă ca inima ta să alerge grăbită cu dorințe care-L măresc pe Dumnezeu și Îl au pe El în centru în această lume.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2794
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni