A apărut Fiul lui Dumnezeu
Autor: John Piper  |  Album: Diverse  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de resursecrestine in 25/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Sursa originala: http://www.desiringgod.org/

    "Copilașilor, nimeni să nu vă înșele! Cel ce înfăptuiește dreptatea este drept, așa cum El este drept. Cel ce trăiește în păcat este de la diavolul, pentru că diavolul păcătuiește de la început. Tocmai pentru aceasta a fost arătat Fiul lui Dumnezeu: ca să distrugă lucrările diavolului." (1 Ioan 3:7-8)

    Cântăriți împreună cu mine această situaţie remarcabilă. Dacă Fiul lui Dumnezeu a venit să ne ajute să ne oprim din a păcătui - pentru a distruge lucrările diavolului - și dacă El a venit să moară pentru ca, atunci când totuși păcătuim, să existe o ispășire, o îndepărtare a mâniei lui Dumnezeu, atunci ce presupune asta pentru felul în care ne trăim viața?
    Trei lucruri. Și e minunat să le avem. Vi le dăruiesc pe scurt ca și cadou de Crăciun.


    1. Un scop pentru a trăi

    Avem un scop clar pentru a trăi. La modul negativ, ar suna cam așa: nu păcătui. „Vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți” (1 Ioan 2:1). „Fiul lui Dumnezeu a fost arătat ca să distrugă lucrările diavolului” (1 Ioan 3:8).
    Dacă întrebați, „Îmi poți da exemplul pozitiv în loc de cel negativ?” Răspunsul este: da, este totul rezumat în 1 Ioan 3:23. Este rezumatul a ceea ce cere întreaga scrisoare a lui Ioan. Observați singularul „porunca” - „Şi porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său Isus Hristos şi să ne iubim unii pe alţii, cum ne-a poruncit El.” Aceste două lucruri sunt atât de strâns legate încât Ioan le enunță într-o singură poruncă: credeți în Isus și iubiți-vă unii pe alții. Acesta este scopul vostru. La aceasta se rezumă viața creștină. Credință în Isus, iubire de oameni. Credeți în Isus, iubiți pe oameni. Iată primul dar: un scop pentru a trăi.

 

    2. Speranța că greșelile noastre vor fi iertate

    Acum luați în considerare a doua implicație a dublului adevăr, Hristos a venit să ne distrugă păcatul și să ne ierte păcatele. Sună așa: noi progresăm în a ne invinge păcatele atunci când sperăm că păcatele noastre voi fi iertate. Dacă nu speri că Dumnezeu îți va ierta păcatele, în momentul în care ai început să lupți cu păcatul, renunți.
    Mulți dintre voi vă gândiți la anumite schimbări în noul an pentru că ați căzut în păcat și nu mai vreți acolo. Schimbare în ceea ce mâncați. Schimbare în divertisment. Schimbare în dărnicie. Schimbare în relația cu partenerul de viață. Schimbare în familie. Schimbare în somn și exercițiu fizic. Schimbare în curajul de a mărturisi. Dar vă luptați și vă întrebați dacă are vreun rost. Ei bine, iată al doilea cadou pentru voi: Hristos a venit nu doar să distrugă lucrările diavolului - păcatul nostru - ci și pentru a fi un Avocat pentru noi atunci când eșuăm în lupta noastră.
    Astfel, insist să lăsați ca libertatea de a greși să vă dea speranța de a lupta. Dar fiți atenți! Dacă veți transforma harul lui Dumnezeu în permisiune și veți spune, „Ei bine, dacă greșim și nu contează, pentru ce are rost să luptăm?” - dacă spuneți asta și chiar o spuneți serios, cel mai probabil nu sunteți născuți din nou și ar trebui să vă cutremurați.
    Dar majoritatea nu vă aflați în acest caz. Majoritatea luptați cu obiceiuri păcătoase în viața voastră. Și ceea ce Dumnezeu vă spune sună așa: lăsați ca libertatea de a greși să vă dea speranță să luptați. „Vă scriu acest lucru ca să nu mai păcătuiți, dar dacă totuși păcătuiți, aveți un Mijlocitor, Isus Hristos.”

 

    3. Hristos ne va ajuta

    În final, a treia implicație este aceasta: Hristos ne va ajuta cu adevărat în lupta noastră. El chiar vă va ajuta. El este de partea noastră. El nu a venit să distrugă păcatul pentru că păcatul este distractiv. El a venit să distrugă păcatul pentru că este fatal. Este o lucrare înșelătoare a diavolului și ne va distruge dacă nu îi rezistăm. El a venit să ne ajute, nu să ne rănească.
    Așadar, acesta este al treilea cadou: Hristos vă va ajuta să biruiți păcatul din voi. 1 Ioan 4:$ spune: „Cel ce e în voi e mai mare decât cel ce e în lume.” Isus este viu, Isus este atotputernic, Isus trăiește în noi prin credință. Și Isus este pentru noi, nu împotriva noastră. El vă va ajuta. Încredeți-vă în El!

Statistici
  • Vizualizări: 2661
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni