Pregătiți calea Domnului!
Autor: John Piper  |  Album: Nasterea Mantuitorului  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de resursecrestine in 01/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    "El îi va întoarce pe mulți israeliți la Domnul, Dumnezeul lor. Va merge înaintea Lui, în duhul și puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile taților spre copii și pe cei neascultători la înțelepciunea celor drepți, ca să pregătească Domnului un popor care să fie gata pentru El." (Luca 1:16-17)


    Ceea ce Ioan Botezătorul a făcut pentru Israel, Adventul poate să facă pentru noi. Nu lăsa ca sărbătoarea Nașterii lui Isus să te găsească nepregătit. Nepregătit spiritual mă refer. Bucuria şi impactul ei vor fi mult mai mari dacă eşti pregătit!

    Pentru ca să fii pregătit...

    În primul rând, meditează la faptul că noi avem nevoie de un Salvator. Crăciunul presupune o vină înainte de a deveni o desfătare. Nu va avea efectul dorit de Dumnezeu până noi nu vom simţi nevoia disperată după un Salvator. Faceți aceste zile ocazii de meditație în care să treziți în voi dorinţa după un Salvator.

    În al doilea rând, angajaţi-vă într-o auto-examinare cinstită. Adventul este pentru Crăciun ceea ce este Postul Paștelui pentru Paște. "Cercetează-mă, Dumnezeule, și cunoaște-mi inima, încearcă-mă și cunoaște-mi frământările! Vezi dacă sunt pe o cale rea și du-mă pe calea veșniciei!" (Psalmi 139:23-24) Fie ca fiecare inimă să-i gătească loc… Prin a curăța casa.

    În al treilea rând, creaţi în casele voastre un entuziasm şi o așteptare centrate pe Dumnezeu - în mod special pentru copii. Dacă voi veţi fi entuziasmați de venirea lui Hristos şi ei vor fi. Dacă faceți Crăciunul să fie plăcut doar prin lucruri materiale, cum vor deveni copiii voștri însetați după Hristos? Înclinați-vă eforturile imaginației spre a face vizibilă minunea sosirii Regelui.

    În al patrulea rând, petreceți mult timp citind Scriptura şi memoraţi pasajele mărețe! "Nu este Cuvântul Meu ca un foc și ca un ciocan care sfărâmă stânca în bucăți? zice Domnul." (Ieremia 23:29) Adunați-vă în jurul acestui foc în sezonul Adventului. Este cald. Strălucesc culorile harului. Este vindecător pentru mii de răni. Este lumină pentru nopți întunecate.

IN AL CINCILEA RAND, imediat dupa ziua de 25 te poti intoarce in sfarsit la viata de dinainte ca apoi iar sa incepi aceasta farsa in decembrie anul urmator.
Pasii ce ii propune autorul trebuie facuti in fiecare zi, IN FIECARE CLIPA, nu doar in preajma sarbatorii "SFANTULUI" Craciun, ca daca traiesti in atmosfera asta doar la craciun si la paste ii dai cel mai rau exemplu posibil copilului tau si ce e mai important, ti se reduce mult sansa de a fi rapit...
Sa ne lumineze Dumnezeu in asa fel incat sa ne amintim de nastearea lui Isus in decembrie dar si in august, si in timpul pastelui, si in fiecare clipa...
Adăugat în 11/12/2015 de Danipo
Așa trebuie să facem, zilnic să ne amintim ce a făcut El pentru noi și zilnic să investim în relația noastră cu El. Însă nu cred că era cazul de comentarii răutăcioase. Sărbătoarea e menită să ne facă să ne concentrăm pe un anumit lucru. Și dacă tot vom sărbători Nașterea Lui, ar fi mai bine ca inimile noastre să fie pregătite. Acesta este mesajul. Unul mai plin de încurajare, totuși... Să ne ajute Domnul pe toți să-L sărbătorim smeriți și plini de bucurie! Zilnic, nu doar de Crăciun.
Adăugat în 12/12/2015 de Mada_O
nu am vrut sa par rautacios, nu asta mi-a fost intentia..ceea ce m-a determinat sa scriu asa e faptul ca lumea crestina si ce e mai trist, si pocaitii, pun pe seama nasterii lui Isus o sarbatoare care nu are nimic in comun cu asta(bradut, mos craciun/mai nou sfantul craciun, cadouri etc)..si apoi din articolul asta nu reiese din nici un cuvant ca trebuie facuti pasii astia in fiecare zi, altfel scria "sa nu ne prinda nepregatiti sarbatoarea nuntii Mielului" sau ma rog ceva asemanator, in nici un caz sarbatoarea nasterii...
sincer imi pare rau ca echipa voastra propune pe front page ca articol principal ceva care incurajeaza mersul la vale(nu vreau sa fie jignitor la adresa voastra, puteti sa nu publicati replica daca voi considerati ca e mai bine)
Adăugat în 13/12/2015 de Danipo
Dacă pe dumneavoastră meditarea, citirea Scripturii şi auto-examinarea vă duc la vale... Acceptăm şi părerea aceasta, dar nu o împărtășim. Editorialele sunt făcute pentru a scrie ceva de actualitate, în cazul de faţă, suntem în pragul acestei sărbători care, credem noi, e mai bine să ne găsească pregătiți. Tocmai de aceea am pus-o dinainte, pentru a nu sărbători doar de Crăciun. Şi nu cred că în timpul anului îndemnăm vizitatorii la altceva... Acum îndemnul e făcut în conformitate cu sărbătoarea. Noi ne adresăm credincioşilor adevăraţi, care ştiu că cea mai necesară pregătire de sărbătoare e cea spirituală, aşa cum îndeamnă acest editorial, şi nu cadourile/prăjituri sau orice altceva ce vi se pare dumneavoastră greşit. Dacă considerați că îndemnurile scrise nu sunt bune, ignorați-le...
Adăugat în 14/12/2015 de Mada_O
ceea ce dupa parerea mea duce la vale nu sunt sfaturile in sine, ci faptul ca sunt date ca sa pregateasca crestinul pt o anumita zi, craciunul. si uite ca sarbatoresti craciunul cu toata pregatirea de rigoare, apoi mai faci o pregatire pt pasti, si cam atat, devii credincios doar de pasti si de craciun cu pregatirile destinate acestor doua sarbatori, exact cum fac ortodocsii cu posturile dinainte de craciun si pasti..mie mi se pare destul de "la vale" sa ajungi la stadiul asta, tinand cont ca pocaitii ar trebui sa aiba o viata mult peste ceea ce invata credinta ortodoxa.
Exprim ceea ce vad la pocaiti in jurul meu si nu numai, si articolul asta este luat de majoritatea strict ca un indemn la pregatire pt craciun.
ps: singura sarbatoare promovata de Isus si predata mai departe de apostoli e cina Domnului, restul sunt sarbatori inventate pe traseu.
Vad ca suntem de pareri diferite, asa ca o sa inchei aici.
Sper sa fi citit cuvintele mele pe un ton cat mai bland posibil, nimic nu a fost scris cu rautate. ;)
Fiti binecuvantati!!
Adăugat în 14/12/2015 de Danipo
Din păcate, interpretați greşit intenția noastră... Fiţi binecuvântat şi dumneavoastră!
Adăugat în 14/12/2015 de Mada_O
Statistici
  • Vizualizări: 2451
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni