Las' să plouă-n luna mai, s-avem pită și mălai
Autor: admin  |  Album: fara album  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 02/05/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

  Considerând că o să plouă destul în luna mai, cei care și-au îndeplinit și își vor îndeplini cu sârguință responsabilitățile [de a ara, de a sădi, de a pune îngrășământ, de a cultiva etc.] se pot aștepta pe viitor la o recoltă bună la încheierea sezonului, pentru cei care cultivă în modul natural.

  Tot la fel este și spiritual?

  Precum spunea și Jerry Bridges, șovăim când este vorba de confruntarea cu responsabilitățile noastre. Preferăm să le lăsăm în seama Lui. Facem rugăciuni ca să avem victorie atunci când știm că trebuie să umblăm în ascultare. Problema majoră nu este că nu știm care sunt toate responsabilitățile noastre, ci că nu vrem să le cunoaștem și să le păzim, să le îndeplinim.

  Țăranul ară pământul, pune sămânță, pune pământului îngrășământ și se îngrijește de el ~ toate acestea le face știind că este dependent de Dumnezeu și de legile și lucrurile lăsate de El. El știe că nu poate face sămânța să germineze, nu poate aduce ploaie sau soare, pentru creștere și coacere.

  La unii din cei care își zic creștini le place să vorbească doar despre ceea ce a făcut Dumnezeu, despre felul în care Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a biruit păcatul pe cruce ~ la unii, deoarece multora le este rușine să vorbească despre acestea... Ucenicii Lui însă, sunt la fel de doritori să vorbească nu doar despre ce a făcut Dumnezeu ci și despre propria responsabilitate de a umbla în sfințenie Evrei 12:14 "Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul".

  Urmărirea sfințeniei este o poruncă pentru ucenicul lui Hristos, nu o opțiune.

  Nimeni nu poate să fie sfânt fără ca Dumnezeu să lucreze în viața sa, însă El a făcut să fie posibil ca noi să umblăm în sfințenie. El ne-a dat responsabilitatea de a umbla și de a urmări sfințirea, nu face El aceasta în locul nostru.

 

   Ce ai făcut de la începutul anului până astăzi?

   Care sunt responsabilitățile tale pe luna aceasta?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2310
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni