Cum să faci specială sărbătoarea Nașterii Mântuitorului în acest an?
Autor: John Piper  |  Album: Nasterea Mantuitorului  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de resursecrestine in 19/12/2014
    12345678910 7.75/10 X
Media 7.75 din 4 voturi

   M-am gândit că ar putea fi de ajutor și încurajator pentru tați sau mame singure, oricine simte o responsabilitate specială în timpul Adventului sau a sărbătorii Nașterii Domnului să facă lucrurile speciale pentru familie.
   Îngerul a venit la păstori și le-a spus: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul." Vreau să aveți aceste două fraze în mintea voastră pentru acest sezon: Veste bună. Mare bucurie...  Veste bună. Mare bucurie! Puneți aceasta ca un banner peste familia voastră. 

 1. Veste
   Încearcă să arăți familiei tale faptul că creștinismul înseamnă veste. De multe ori ne gândim că e doctrină, teologie, ascultare, Biserică. Uităm acest factor uimitor, vestea. Este o veste!
   Dai drumul la știri seara. Ce înseamnă asta? Vrei să știi ce se întâmplă chiar acum. Ce se întâmplă? Pentru că aceasta ar putea să facă o diferență în viața ta. Vești rele sau vești bune. Deci cum ar suna niște vești bune? O piață falimentată a ajuns la 500 de puncte. Sau că s-a găsit în sfârșit pacea pentru Orientul Mijlociu. Sau un tratament pentru cancer. Imaginați-vă că cineva ar anunța că nimeni nu va mai trebui să moară de cancer pentru că au găsit o soluție și este ieftină și disponibilă pentru toți. Asta ne-ar scoate afară în stradă bucuroși, nu-i așa? Deci știm ce înseamnă o veste bună!
   Îngerul a spus, "Vă aduc o veste bună!" Evanghelia este, de fapt, o veste. Așadar, trebuie să ne străduim să ne ajutăm copiii să înțeleagă că are o calitate de veste. Nu este doar un lucru care trebuie învățat, are în sine o veste. Iar dacă aceasta nu va avea sens pentru ei, înseamnă că trebuie să îi învățăm anumite lucruri și toate învățăturile să întărească această veste. De exemplu, "Eu sunt un păcătos, tatăl tău este un păcătos. Tu ești un păcătos. Suntem rebeli, egoiști și există un Dumnezeu sfânt și drept. Noi toți suntem condamnați și legați pentru distrugere, nu există nicio speranță pentru viața veșnică. Doar un viitor trist pentru toți. Dar apare îngerul și spune, "Nu! Nu! Iată, vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie! Vi S-a născut un Mântuitor! Vi S-a născut un Mântuitor! A murit, a înviat, a fost născut dintr-o fecioară. A avut o viață perfectă, o moarte perfectă, o înviere perfectă. Nu va trebui să mori și să mergi în Iad, nu trebuie să fii sub mânia lui Dumnezeu, sub puterea păcatului, nu trebuie să fii victima lui Satan. Ai un viitor înaintea ta care va fi fericit la infinit dacă Îl vei crede."
   Deci, în primul rând faceți-l să fie o veste.

 2. Un timp de mare bucurie
   Faceți ceva în acest sezon, o dată pe săptămână sau în fiecare zi dacă puteți, un moment special de mare bucurie. Mâncare specială, jocuri speciale, povești speciale pe care le-ați putea spune.
[Pentru propuneri sau cerințe puteți să ne lăsați un comentariu.]
   Deci, în al doilea rând, faceți să fie un timp de mare bucurie.
  » Veste bună, mare bucurie. «

 3. Folosiți metoda duhovnicească   
   Și în ultimul lucru pe care l-aș spune, depășiți metodologia lumii prin a arăta că Isus este de zece mii de ori mai generos și de mii de ori mai fericit decât Moș Crăciun. În cultura noastră, Moș Crăciun a devenit o încercare de a face Nașterea Domnului mai fericită pentru copii. Și este un înlocuitor trist și o distragere tristă.
   Deci, treceți dincolo de metodele lumii. Taților, mamelor, oricine este responsabil de un grup de oameni pentru care vreți să faceți acest sezon special, asigurați-vă că va fi precum o veste. Asigurați-vă că timpul lor va fi unul de bucurie specială și mare. Și depășiți lumea cu metodele ei. Arătați-le că Isus este de zece mii de ori mai bun, fericit și generos.  Și știu că acest lucru va cere ceva planificare. Nimic semnificativ nu se întâmplă fără chibzuire. V-aș sfătui să planificați începând de astăzi. Poate pentru 15 minute să fiți singuri, să vă rugați, să luați un pix și o foaie și să notați câteva idei pe care să le faceți cu familia voastră.

   Mă rog pentru voi și cu voi!

 

 » Resurse Nașterea Domnului « http://www.resursecrestine.ro/sarbatori/nasterea-domnului-si-anul-nou

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3516
  • Export PDF: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni