În așteptarea făgăduinței
Autor: Adrian Olariu  |  Album: Roagă-te și caută fața lui Dumnezeu  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 27/10/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    Așteptarea este un lucru des întâlnit în viața noastră cotidiană. Așteptăm uneori dimineața schimbarea vremii, masa ori după cei dragi. Dar Scriptura îi arată pe ucenici căci dupa învierea Domnului așteptau și ei o făgăduință să se împlinească; aceea a coborârii Duhului Sfânt, după promisiunea Domnului. Mulți își imaginează că așteptarea înseamnă doar a sta ca să se scurgă timpul pentru a te apropia de clipa împlinirii făgăduinței, dar ucenicii așteptau într-un mod diferit - "stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri..." (Fapte 1:14; 2:1)

    Întrebarea este: A făcut lucrul acesta vreo diferență? Da! Și încă una mare. Făgăduința Coborârii Duhului Sfânt nu au auzit-o numai cei 120 ce erau în odaia de sus, ci Domnul s-a descoperit și la peste 500 de frați deodată (1Corinteni 15:6). Și ei au auzit făgăduința, dar nu au așteptat-o ca și ceilalți în rugăciune. Dacă nu ne rugăm, niciodată nu vom ști ceea ce au experimentat ucenicii în binecuvântata odaie de sus.

    Cea de-a doua mare făgăduință pe care o așteptăm cu toții este Revenirea Domnului nostru Isus ca să-și răpească Biserica. Și noi dorim să auzim glasul trâmbiței, dorim și noi să fim răpiți. Dar întrebarea se pune: sunt eu în locul dorit de Domnul? Sunt eu în starea spirituală cea mai potrivită? Stau genunchii mei plecați, sunt ochii mei umezi, sunt mâinile mele curate și ridicate? Sau bogățiile și îngrijorările veacului acesta și poftele altor lucruri mă vor împiedica să am parte de marele har al făgăduinței răpirii așa cum au pierdut cei cinci sute făgăduința coborârii Duhului Sfânt.

    Este timpul să ne întoarcem fața spre Dumnezeu!

    Este timpul să căutăm Fața lui Dumnezeu!

 


Sursa: Andy Olariu

Multumiri pentru încă o chemare la trezire şi cercetare; fiti binecuvântaţi.
Adăugat în 28/10/2014 de floridinmaracineni
Deosebit text, de aplicat personal.
Adăugat în 29/10/2014 de sanda_tulics
Foarte bine explicat ! Este o cantare: Sa ne trezim frati si surori, sa nu ne prinda somnul caci zorii zilei se ivesc, curand soseste DOMNUL .
Adăugat în 03/11/2014 de fane581
frumos text Domnul sa iti mai de a si altele multa pace
Adăugat în 04/11/2014 de dacian100
Astazi este mare nevoie de Duhul Sfant pentru: - putere divina,.. ca poate sa fie si de la oameni "putere", - calauzire intr-un veac atat de rau si intunecat si - ungere pentru edificare si imbarbatrea Bisericii lui Hristos.
Adăugat în 07/11/2014 de samixde
Statistici
  • Vizualizări: 4429
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni