Scopul rugăciunii
Autor: Luigi Mitoi  |  Album: Diverse  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 04/07/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

   Care este scopul nostru când ne rugăm? Avem ca scop să folosim rugăciunea pentru a nu cădea în ispită, pentru iertarea duşmanilor, pentru pregătirea personală în perspectiva vremurilor sfârşitului, pentru evanghelizarea lumii?

   RUGAŢI-VĂ SĂ NU CĂDEŢI ÎN ISPITĂ (Luca 22:44). Domnul le dă această poruncă deoarece, în timp ce se rugau, au adormit. Este somnul o ispită, este păcat să adormi? Categoric NU, însă ispită poate deveni orice lucru bun, făcut în locul slujirii sau într-un moment al slujirii. Orice lucru, bun sau rău în sine, care distrage atenţia de la viaţa spirituală în general şi de la slujire în special poate deveni ispită. Această rugăciune are în vedere păstrarea mântuirii creştinului, ferindu-l de căderea în ispită şi în felul acesta de păcat.

   RUGAŢI-VĂ PENTRU DUŞMANI (Matei 5:44). Motivul rugăciunii pentru duşmani este să nu-i poţi urî, să nu le porţi pică. Beneficiul acestei rugăciuni este mai mult al tău decât al lor, deoarece duşmanii au păcătuit odată în viaţă cu ceva anume faţă de tine, timp în care tu păcătuieşti în fiecare zi pentru că-i urăşti. Un om care urăşte este înfrânt, lipsit de pace şi linişte sufletească, un om nefericit, rănit, pe moarte. Această stare te predispune la vorbire de rău, răutate, ură, răzbunare, partide, păcat şi chiar moarte spirituală. Duşmanii sunt vinovaţi, însă judecătorul lor este Dumnezeu. Datoria ta este să-i ierţi rugându-te permanent pentru ei. În felul acesta ei au o problemă cu Dumnezeu, însă tu nu ai. În rugăciunea TATĂL NOSTRU Domnul Isus ne-a învăţat că cine nu iartă pe duşmanii lui, nu va fi iertat de Dumnezeu când se roagă pentru iertare. Această rugăciune are în vedere dimensiunea relaţiilor de pace şi linişte cu oamenii şi relaţia spirituală cu Dumnezeu.

   RUGAŢI-VĂ SĂ REZISTAŢI ÎN VREMEA SFÂRŞITULUI (Mat. 24:20; Mc. 13:18). În această rugăciune, Mântuitorul ne învaţă să ne rugăm să nu fie fuga noastră în Sabat sau în timpul iernii. În Ziua Domnului (Sabat) omul nu este pregătit să se ascundă în cazul unei prigoane, iarna nu poate supravieţui ascuns, pomii nu au fructe, nu sunt legume, iarbă… decât zăpadă, este foarte frig pentru a sta afară, drumurile sunt inaccesibile. Prin această rugăciune Dumnezeu are în vedere să ne pregătim tot timpul, deoarece nu ştim când va veni timpul sfârşitului vremurilor.

   RUGAŢI-VĂ PENTRU EVANGHELIZAREA LUMII (Matei 9:38). Dumnezeu scoate lucrători prin faptul că-i cheamă, îi formează, îi împuterniceşte şi-i trimite în lucrare. Biserica trebuie să se roage pentru ei. Această rugăciune are în vedere evanghelizarea lumii întregi. ACESTA ESTE MANDATUL BISERICII LUI DUMNEZEU.

Cateva intrebari aleatorii adresate domnului Luigi Mitoi:
De ce, intotdeauna, o persoana publica, din terte domenii, are un comportament duplicitar, unul oficial, de sarbatoare, care, fireste este fals, si altul, cel adevarat, intre prieteni, fara putinta de-a fi supus criticii in mod public!?
Cand lucrurile, bune sau rele, pe care le facem, ne distrag atentia de la viata spirituala devenind ispite, cand le savarsim ca persoane simple sau cand purtam mandatul responsabilitatii unei functii!?
Domnul Isus Hristos, si-apoi ucenicii, credeti ca s-a supus mai mult etichetei vremii, respectand canoanele clasei (religioase) conducatoare , sau a impus, de multe ori brutal, Adevarul Lui Dumnezeu unei generatii oarbe, surde si fara discernamant!?
Credeti ca rugaciunea, izvorata dintro minte, al carui resort este inducerea subliminala si nu asumarea constienta a unei relatii cu Creatorul Insusi,are o alta finalitate decat o nesfarsita speranta!?
Adăugat în 05/08/2014 de culegatorul
Statistici
  • Vizualizări: 4361
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni