Oameni de treabă sau... oameni smeriți?
Autor: Cristian Boariu  |  Album: fara album  |  Tematica: 2Cronici 7:14
Resursa adaugata de resursecrestine in 10/11/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 19 voturi

  Suntem frații lui Iosif. Suntem oameni de treabă și totuși vorbim urât. Mai o glumă, mai un banc, că versete din Biblie nu prea știm.

  Suntem oameni de treabă. Totuși nu iubim și nu putem spune vreo vorbă prietenească. Noi ne iubim pe noi. Nu-i suportăm pe cei care visează mai mult și mai frumos ca noi.

  Noi suntem oameni de treabă. Știm să ucidem dacă trebuie, și să mușamalizăm totul. Știm să ne prefacem, să ne mângâiem tatăl care ne crede minciunile atât de ușor.

  Noi suntem oameni de treabă. Săpăm gropi gratis pentru frații noștri care ne iubesc. Îi vindem, dacă trebuie, pe ceva ieftin.

  Noi, oamenii de treabă, nu-i suportăm pe cei care preferă închisoarea decât să păcătuiască. Noi trăim clipa. La maxim. Nu ne interesează prețul.

  Noi, oamenii de treabă, avem anturajul nostru și nu am vrea să ni-l strice vreun “sfânt”. Noi nu vrem să fim cercetați de fratele nostru ci doar aplaudați.

  Noi, oamenii de treabă, ne încheiem serile cu prietenii la un film, nu pe genunchi ca și ăsta din groapă. Cu revistele... în mână, nu cu Bibla.

  Noi, oamenii de treabă, avem modele. Dar nu pe tatăl nostru sau slujitorul din adunare. Nu! Noi avem modelele noastre. Ne îmbrăcăm ca ei și vrem să nu fim judecați pentru asta!

  Noi, oamenii de treabă, habar n-avem că ne stau în față vremuri grele de foamete, deși acuma, pe marginea gropii fratelui nostru, mâncăm bine.

  Noi, oamenii de treabă, nu știm că într-o zi, fratele nostru din groapă ne va scăpa viața. Și ne-o va și schimba prin exemplul lui.

  Și atunci vor păli modelele noastre, iar model ne va fi fratele pe care l-am vândut. Ne va pieri pofta de mâncare și ne va apuca plânsul. Plânsul acela al oamenilor de treabă care cunosc iubirea deși meritau ura. Care primesc mâncare în loc de nuiele. Care sunt întâmpinați cu cuvinte prietenoase. Și cu brațele deschise.

  Dacă Domnul se va îndura de noi, nu vom fi oameni de treabă! Vom fi oameni smeriți...

 ...oameni ai lui Dumnezeu.

DIN PACATE, OAMENII DE TREABA NU POT FI SI OAMENI SMERITI INSA CEI SMERITI CU SIGURANTA SUNT SI OAMENI DE TREABA, fiti binecuvantat.
Adăugat în 10/11/2013 de floridinmaracineni
...mai rasare cite-un ghiocel...ce spune adevarul ..
Adăugat în 12/11/2013 de sanda_tulics
Multă Pace. Minunate gânduri, cuvinte, aspirații. Bunul Dumnezeu să ne ajute ca să fim "oameni" de-ai Lui. Multe binecuvântări. Mulțumesc mult.
Adăugat în 13/11/2013 de statornicul
Ma bukur ca mai sunt oameni care nu se tem ca vor fi judecati pentru adevar ,,,
acest e adevarul despre uni Crestini din pacate,Domnul sa va Binecuvinteze ...
Adăugat în 14/11/2013 de naty_wer
Și când te gândești câți creștini de treabă sunt...Să te ferești ca de iad ca să le atragi atenția la ceva,ca ținuta necuviincioasă pe care o au,manifestări în așa zisă muzică creștină ca la discotecă,că repede te înfruntă că...de ce judeci,fiindcă Domnul nu se uită la haine...Oh,cât de...treabă sunt!.Versete ca; ”să veghem unii asupra altora”,sau să ”mustri aspru pe cei care trăiesc în neorânduială”,”Podoaba voastră să fie...”,nu-i interesează.Repetă unul ca papagalul ;”Să nu judeci...”fiindcă habar nu au de sensul real al acestui verset.
SĂRMANII !
Adăugat în 16/11/2013 de burciuionel
O gândire largă încât să cuprindă fineţea ştiinţifică şi principiile ei în credinţă ,(probabil Biblice unde pt alţii e loc sterp în imaginaţie) ar face oameni de treabă din murmurători ,din judecătorii inimii care ştiu nici un sfert din mobilul intenţiilor şi motivaţiilor ei...Important mai mult ca oricând este că avem un Dumnezeu de treabă a cărui principală responsabilitate este să ne răstoarne imaginaţia noastră actuală şi viitoare prin vorbe şi fapte şi printr-o gândire plină de must duhovnicesc ca aceea a scriitorului plin de nobleţea acestor rânduri.
Adăugat în 18/11/2013 de CedrulLibanului
Da in urma cu ceva vreme m-am oprit şi eu la această expresie pe care au folosit-o fraţii lui Iosif,insa astazi in bisericile "noastre"nu a lui Hristos,se foloseşte expresia "om deosebit".Şi chiar am auzit spunand acesta chiar este un om deosebit;odata nu a judecat pe nimeni si nu l-a interesat de ce fac altii.În ziua de astazi,daca împlineşti Scriptura eşti acuzat ca fiind judecator in momentul în care îi spui fratelui tău că nu e bine ce face.Si mai esti şi certat;"te crezi sfant?dacă eşti mai bun dă cu piatra"m-i s-a spus personal.În cazul ăsta stau şi mă întreb:Doamne cum să implinesc Cuvântul din Scriptură"dacă îl vezi pe fratele tău că a păcătuit mustră-l intre tine şi el;dacă te ascultă ai câştigat pe fratele tău...dacă nu mai ia doi cu tine si daca nici asa,spune-l bisericii...si să fie pentru voi ca un păgân"
Cine mai face astăzi aşa ceva...?Nu se mai face pentru că:(citez)"şi-aşa suntem puţini dacă ii spunem se supără şi pleacă"
Domnul să se îndure de toţi şi să ne ajute să fim SFINŢI nu oameni de treabă sau oameni deosebiţi...AMIN.
Adăugat în 21/11/2013 de alinivasco
E uimitor să urmăreşti cum se repetă istoria.... Iosif vândut de ai săi.... Isus vândut la fel... şi noi?! Cred că-i timpul să ne oprim şi să ne întrebăm, care dintre aceste personaje simbolizăm: a celui vândut, sau a celui ce vinde?
Mulţumesc pentru aceste gânduri,Cristian.
Adăugat în 28/11/2013 de lilihiticas
Statistici
  • Vizualizări: 5651
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 8
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni