Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Dumnezeu stinge focul prin foc
Autor: Ovidiu Petric  |  Album: Sfintire  |  Tematica: Ce alegi?
Resursa adaugata de resursecrestine in 22/01/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 9 voturi

 În urmă cu două luni, Dumnezeu ne-a vorbit într-o întâlnire a slujitorilor despre foc.
 Cele mai multe biserici de azi au pierdut focul lui Dumnezeu, iar ca surogat au aprins un foc străin.
 Focul străin prezent astăzi în atâtea locuri, falsificând și simulând închinarea este de fapt focul damnării, un preambul al focului veșnic din iad.
  "Focul iadului este stins de Dumnezeu prin focul rugăciunii" și mă bucur că pot atașa de această afirmație numele titanului rugăciunii Leonard Ravenhill, altfel aș fi fost suspectat de erezii escatologice și soteriologice. NU, nu cred că sufletele oamenilor morți mai pot fi scoase din pierzarea veșnică. Domnul Isus a afirmat că "Fiul Omului are putere pe pământ să ierte păcatele" (Marcu 2:10). Starea lor veșnică e ireversibilă, crez biblic dovedit de noi în mod practic prin lipsa rugăciunilor pentru morți cu veșnicele lumânări aprinse pentru cei răposați la intrare în clădirea bisericii.

 Falsul acestei închinări este o altă dovadă a focului străin ce arde în atâtea biserici. Durerea cea mai mare este că focul Duhului Sfânt doar pâlpaie în cei mai mulți credincioși sau chiar e stins, de aceea oamenii sunt reci. Bisericile au o temperatură scăzută deoarece lipsește agonizarea în rugăciune pentru sufletele pierdute ce înca trăiesc.
 Focul Duhului lui Cristos e stins pentru că nu mai curg lacrimi pentru oamenii ce merg pentru totdeauna în veșnicie unde nu va fi prezența lui Dumnezeu. Ce tragedie și ce nepăsători și distrași(ți) am ajuns în faţa ei. Plângem pentru tot felul de trivialități și ne agităm pentru efemerități.
 Am ajuns ca în locul mesajelor cu FOC să avem mesaje cu FORMĂ doar. Dumnezeu își cheamă poporul la mijlocire pentru o lume peste care stă gata să se reverse mânia lui Dumnezeu, direcționată spre oamenii ce înăbușe adevărul sfânt.  Creștinii au ajuns să se roage în medie mai puțin de 30 de minute pe zi, iar slujitorii nu se roagă în medie mai mult de 2 ore pe zi.
 Tot Leonard Ravenhill avertiza bisericile să nu se aștepte la o trezire spirituală cu doar o întâlnire de rugăciune de 2-3 ore pe săptămână. Forța de atracție a pământului e atât de mare încât am devenit dezinteresați de CER, iar de IAD am uitat cu totul. Spiritul egoist-materialist ne-a afectat și viziunea eternității în așa fel încât ni se pare inutil și lipsit de pragmatism să mai investim timp în rugăciune. Acest spirit a făcut să ne alegem cu o percepție cât se poate de eronată asupra veșniciei. Fiindcă nu ne mai îngrozim de iad, oamenii au devenit din ce în ce mai dezinteresați de cer, iar pământul îi lasă tot mai dezgustați de ceea ce le oferă.  

  Ce e de făcut? E vremea TREZIRII! E vremea să vedem focul rugăciunii aprins! Oare cine-şi va asuma o astfel de responsabilitate? Marele om al rugaciunii, Richard Baxter din Anglia anilor 1650 afirma ca daca minerii ar face schimb cu munca lui în rugăciune, după două săptămâni ar veni înapoi și i-ar cere să se întoarcă în mină, atât de extenuantă este munca rugăciunii agonizante, asidue, continue.  Focul TREZIRII va începe să ardă cu o singura condiție: când credincioșii vor începe să tânjească intens dupa manifestarea prezenței lui Isus Cristos în viața lor personală și în mijlocul adunării locale. Fără manifestarea prezenței Sale transcendente sfinte, Biserica va rămâne mai departe în ațipire, iar omenirea pierdută, cu o concepție eronată asupra veșniciei fără prezența lui Dumnezeu.

 Iadul înseamnă absența prezenței lui Dumnezeu pentru totdeauna. Iadul este durerea incomensurabilă, interminabilă, ireversibilă, incomprehensibilă, inevitabilă dacă focul rugăciunii rămâne încă stins. 

    Fie ca anul 2013 să fie un an al rugăciunilor intense și înflăcărate.

..se aprinde o faclie, a ta,a mea, si...a cui o vrea, sa reaprindem focul vesniciei, spre slava Sa.De Foc este nevoie, de Focul Duhului cel Sfint, sa arda, indiferenta, a celor de pe pamint.Suntem chemati ''sa ardem'' de dor doar dupa El si-o flacara sa fim ,doar una, cu El,cu Emanuel.Multumim pentru acest indemn sfint de a ne reinrola in arderea Divina, multumim de ''trezire',' trebuie sa recunoastem caci eram ..prea confortati!Rugaciunea, este focul sfint ,al fiecarui suflet.
Adăugat în 22/01/2013 de sanda_tulics
Lauda lui Dumnezeu! E adevarat ca rugaciunea din bisericile noastre se stinge si odata cu ea si dragostea noastra fata de Mantuitorul... Biblia ne indeamna la rugaciune in multe dintre pasaje, iar unul din ele ar fii 1Tesaloniceni 5:17: "“Rugaţi-vă neîncetat.”" Eu am incredere in Domnul nostru si dupa cum scrie in Matei 7:7,8 (“Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide. Căci ori şi cine cere, capătă; cine caută, găseşte; şi celui ce bate, i se deschide.”) am siguranta ca daca Il rugam sa reaprinda focul in inimile noastre o va face pentru ca El e credincios si nu doreste moartea pacatosului. Ai mila de noi Doamne!
Adăugat în 22/01/2013 de SurugiuSergiu
Bun mesajul! Ramane de vazut cat rod il vom lasa sa aiba, in inimile noastre (fiecare in dreptul lui, fiecare in inima lui)! Stiu ca multi ramanem pasivi, doar ascultatori de Cuvant... si nu implinitori!...
Adăugat în 24/01/2013 de cst179
amin!
drama multor crestini de astazi este faptul ca neglijeaza aceasta arma deosebit de puternica si anume rugaciunea!
insusi exmplul Domnului Isus ne invata ca trebuie sa traim o viata de rugaciune!
Adăugat în 25/01/2013 de bneli07
Statistici
  • Vizualizări: 3761
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Versetul zilei
Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.
Isaia 53:10
Pune-l pe pagina ta