Un astfel de frate
Autor: Dan Clark  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 28/12/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Paul a primit cadou de Craciun o masina nou-nouta de la fratele sau. In seara de ajun, cand a coborat din biroul sau sa-si ia masina parcata in fata cladirii, a vazut cum un pusti de vreo sapte ani se invartea cu ochii mari in jurul masinii sale.


- “Este masina dv. domnule?”, a intrebat el. Paul a inclinat capul afirmativ.

- “Fratele meu mi-a dat-o cadou de Craciun”. Baiatul ramase nauc.

- “Vreti sa spuneti ca fratele dv. v-a dat-o asa…gratis?…fara sa platiti nimic? Domnule! As vrea…” Baiatul ezita.


“Desigur” se gandi Paul, “stiu ce-i trece prin cap. Ar vrea sa aiba si el un frate bogat ca mine.” Dar ceea ce spuse apoi pustiul il facu pe Paul sa ramana cu gura cascata: ” As vrea sa pot fi si eu un astfel de frate!”


Paul se uita cu uimire la baietelul din fata lui si manat de un impuls interior, ii zise:

- “N-ai vrea sa te duc putin cu masina mea?”

- “Cum sa nu! Tare mi-ar placea!”


Dupa un raid prin cartier, baiatul se intoarse spre Paul. Ochii ii sclipeau de emotie.


- “Domnule n-ati vrea sa treceti prin fata casei noastre?” Paul zambi. Stia ce dorea baiatul. Voia sa le arate vecinilor ca soseste acasa cu o masina mare, nou-nouta.


- “Vreti sa opriti aici? Langa treptele acelea , va rog!” Urca apoi scarile in fuga. Dupa cateva momente il auzi cum revine. De data aceasta, insa, nu se mai grabea. Ducea in bratele sale un fratior mai mic, handicapat. Il aseza cu atentie pe ultima treapta si arata cu mana spre masina lui Paul.


- “Vezi Johnny? Asta e masina, exact cum ti-am spus sus. Fratele lui i-a dat-o cadou de Craciun si nu l-a costat nici un cent. Intr-o zi am sa-ti dau si eu una exact la fel ca asta… si ai sa vezi de unul singur ce lucruri extraordinare de Craciun sunt in toate vitrinele din oras.”


Paul s-a dat jos din masina. L-a luat in bratele sale pe micutul olog, l-a asezat langa el pe scaunul din fata. Cu ochii sclipind de bucurie, fratele lui mai mare s-a asezat langa el si toti trei au inceput o calatorie de neuitat prin orasul impodobit de Craciun. In seara aceea de ajun, Paul a inteles pentru prima data ce a vrut Isus sa spuna cand a afirmat ca “este mai bine sa dai decat sa primesti…”

~~~Un astfel de frate~~~

Paul a primit cadou de Craciun o masina nou-nouta de la fratele sau. In seara de ajun, cand a coborat din biroul sau sa-si ia masina parcata in fata cladirii, a vazut cum un pusti de vreo sapte ani se invartea cu ochii mari in jurul masinii sale.



e o lectie buna pt toti care citesc...super
ioi este uimitor cat as vrea sa fiu si eu o astfel de sora......m-a miscat intradevar sunt o pilda pt noi micutii copii..... e uimitor .
desi am si eu un handicap mi-ar place sa seman macar un pic..........cu acest copil.a fost super aceasta ilustratie.
daruieste
da, este minunata ilustratia...si mie mi-a adus aminte ca putem sa fim frati care daruieste in fiecare zi, nu doar de Craciun , si orice nu doar masini... poate pentru cineva a primi o paine sau 100 de lei inseamna mai mult decat o masina. Haideti sa fim "frati"...Doamne da-ne inima!
Gh.
Amin
pt o inima
vreau sa va spun un lucru ....
Mare este Dumnezeu !!!
mai ferice
Am spus si eu o data asta ,,ca-i mai ferice sa dai...asta dupa ce am fost intrebata daca sunt normala ca am daruit cuiva o suma prea mare de bani ...
Faina!
CE faina este povestea!
O lectie de daruire
O comparatie perfecta intre cadoul pe care ni l-a dat Domnul Isus si si cadoul primit de Paul
Daruire
Ce pacat ca numai odata pe an este craciun!
Este foarte frumoasa povestirea.
domul se ingrijeste de toti....fara el viatza nu are sens....
Este placut sa primesti daruri dar nu este bine sa te opresti la atat. Chiar si darul primit are un scop precis in viata unui crestin, adica in viata unui ucenic al Domnului Isus.
Un frate spunea cu aproape doua decenii in urma: " ...ivata'te sa primesti pentru a sti cum sa dai".
Adăugat în 13/12/2008
o fapta buna
Este o intamplare extraordinara,cu o concluzie extraordinara.E un indemn bun.
Dumnezeu sa va binecuvanteze!!!!!!
Adăugat în 13/12/2008
soooperb.....
...soperb....mi-au dat lacrimile...ajuta-ne doamne sa fim totzi astfel de fratzi...
Adăugat în 13/12/2008
E UN LUCRU MARE SA AI EMPATIE.AJUTA-NE DOAMNE!!!
Adăugat în 15/12/2008
Fericit este omul pe care Domnul l-a binecuvantat cu bogatie dar, in acelasi timp, cu dorinta de a ajuta. Bogat este acela care daruieste si implineste nevoile celor din jurul lui.
Povestioara de mai sus e fantastica. Doamne, pune in inimile noastre dragoste pentru cei in nevoi!!!
Adăugat în 16/12/2008
Foarte frumos. Cred ca numai daca ne impietrim inima nu auzim glasul Domnului care ne invata prin tot ce citim, vedem sau auzi. Deschide-ne inimile Doamne!
Adăugat în 17/12/2008
diferente
Dumnezeu a pus in soarta fiecarei persoane abtitudini si abilitati marete, dar deasemenea altor persoane dezavantaje si incapabilitati.Diferentele si deosebirile cu privire la fizicul, la starea materiala, la comportament le intalnim in viata cotidiana. Mare e puterea Domnului caci zilnic din roadele pamantului se intretin aproximativ 65 miliarde de persoane. Cat despre situatia relatata in editorial menita sa atraga atentia asupra unor aspecte de ordin social,dar deasemenea readuce sentimentul de compasiune fata de semenul, de aproapele nostru.E desigur bine ca in aceasi situatie sa ne imaginam, iar daca actionam cu o doza de altruism in cotidian, vom judeca caci in prezent fapte in credita sunt cat mai rar intalnite.Concluzionand constatam cu stupoare dar poate ca si cu regret ca sunt lucruri, din punctul meu personal de opinie, care trebuie modelate, schimbate, eradicate din viata si din comporatmentu, din temperamentul nostru dupa fiecare caz in parte. Pe mai departe imi exprim dorinta,poate chiar realizabila ci nu utopica,ca prin vointa personala a fiecaruia sa devenim mai buni mai sufletisti,cu inima deschisa la auzul glasului Domnului, ca el sa realizeze o schimbare astfel incat sa avem realizari si multumiri depline! Domnul sa ne ajute la aceasta pe noi pe toti! Strange-ne Isuse in lantul dragostei tale. Amin!
Adăugat în 17/12/2008
ce frumos:)
deci m_a facut sa plang:)foate frumoasa poveste:)cred k multi ar trebui s_o auda in pragul craciunului:)
Adăugat în 18/12/2008
Statistici
  • Vizualizări: 11949
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 44
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni