Rugăciunea și trezirea spirituală
Autor: Charles Spurgeon  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 01/09/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

     De obicei, când Dumnezeu intenţionează să binecuvinteze într-un mod deosebit o biserică, va începe astfel:două sau trei persoane vor fi profund îngrijorate din cauza stării spirituale a bisericii şi vor fi atât de tulburate, încât se vor chinui sufleteşte.
    
     Poate că aceste persoane n-au cunoştinţă despre durerea lor comună, dar încep să se roage cu o dorinţă înflăcărată şi cu o stăruinţă neobosită. O dorinţă fierbinte de a vedea biserica înviorată pune stăpânire pe inima lor. Se gândesc la aceasta mergând la culcare. Devine visul lor.Visează cu ochii deschişi pe stradă. Problema aceasta îi macină tot timpul. Devine pentru ei o grea povară şi simt o durere continuă în inimă pentru păcătoşii care pier în păcatele lor. Ei suferă durerile naşterii pentru sufletele oamenilor…

     Doamne, dă-mi o duzină de oameni ai rugăciunii stăruitoare şi iubitori de suflete şi, prin harul Tău, voi zgudui Londra de la un capăt la altul…
   
    
Lucrarea lui Dumnezeu ar continua şi fără marea ceată de creştini pe care o constituiţi voi. Mulţi dintre voi nu fac altceva decât să împiedice marşul oştirii lui Dumnezeu. Daţi-mi o duzină de oameni ca leii şi ca mieii, oameni care să ardă de o dragoste intensă pentru Cristos şi pentru sufletele oamenilor şi nimic nu va fi imposibil pentru credinţa lor…

    
Cine sunt cei care împiedică lucrarea? Vă spun eu. Orice creştin lumesc împiedică înaintarea Evangheliei. Orice membru al bisericii care trăieşte în păcate ascunse, care tolerează în inima sa orice lucru despre care ştie că este rău, care nu urmăreşte cu toată inima sfinţirea personală, orice asemenea om este- atâta timp cât face aceste lucruri-o piedică pentru lucrarea Duhului Sfânt.
    
     Fiţi curaţi, voi toţi care purtaţi vasele Domnului,căci atâta timp cât păstrăm în inimă o întinăciune cunoscută, stingem Duhul Domnului. El nu poate lucra printre noi atâta timp cât tolerăm în mod conştient vreun păcat în viaţa noastră.

     Nu mă refer acum la încălcarea flagrantă a Celor Zece Porunci, însă includ aici şi spiritul lumesc-grija pentru lucrurile firii pământeşti, lipsa de interes pentru cele spirituale:având suficient har să ne faci să credem că eşti creştin, dar insuficient să ne-o dovedeşti;având ici şi colo câte un măr zbârcit pe vârfurile crengilor, dar nu prea multă roadă; la aceasta mă refer, la această sterilitate parţială, insuficientă pentru a o condamna, dar suficientă pentru a opri binecuvântarea-iată ce împiedică trezirea şi dezvoltarea bisericii.

    
Unii dintre voi, care vă numiţi creştini, nu puneţi umărul la jug. Şi astfel, noi ceilalţi trebuie să muncim mai din greu, iar lucrul cel mai rău dintre toate este că trebuie să vă tragem şi pe voi. Pe lângă faptul că nu sporiţi puterile celor ce vă trag, voi creşteţi greutatea care trebuie trasă.

     Oh, vă implor în numele sudorii de sânge şi al rănilor Mântuitorului, pe voi, ucenici ai lui Cristos, fiţi în clocot, pentru ca Numele Domnului să fie cunoscut şi iubit printre oameni prin viaţa voastră, prin mărturia voastră înflăcărată şi prin eforturile agonizante ale bisericii creştine.”

    
Simt din ce în ce mai mult, de fiecare dată când vorbesc la diverse întruniri, că poţi avea un creştin foarte serios, un bărbat evlavios sau o femeie cucernică, însă viaţa lor ar fi cu mult sub nivelul la care ar putea s-o ducă Dumnezeu, dacă ei n-ar aştepta ca Duhul Sfânt să le ia fiinţa lor în stăpânire. Fraţi creştini, vă invit să deveniţi nişte mijlocitori înfocaţi! Vreau să vă implor, pentru nevoile Londrei cu milioanele ei de oameni şi pentru nevoile bisericii lui Cristos, vai, vai, cu mulţimile ei de credincioşi cu numele, creştini cu jumătate de inimă-nu vreţi să mijlociţi în rugăciune? Nu vreţi să vă lepădati de voi înşivă ca să călcaţi pe urmele lui Cristos şi să deveniţi izvoare de binecuvântare pentru această lume isotvită?

     O, veniţi şi lăsaţi ca Duhul Sfânt să vă posede în întregime astăzi, şi apoi El vă va învăţa cum să vă rugaţi.”
 

~~~Rugaciunea si trezirea spirituala~~~,,De obicei, când Dumnezeu intenţionează să binecuvinteze într-un mod deosebit o biserică, va începe astfel:două sau trei persoane vor fi profund îngrijorate din cauza stării spirituale a bisericii şi vor fi atât de tulburate, încât se vor chinui sufleteşte. ,,Poate că aceste persoane n-au cunoştinţă despre durerea lor comună, dar încep să se roage cu o dorinţă înflăcărată şi cu o stăruinţă neobosită
zic ca domnul sa ne ajte sa ne gasim fiecare din noi cu o mica datori fat de ceia ce stim ca e bine sa fim .repet privesc cu durere unde este sinceritatea ia a fost oare mai exista acasta forma?undeva scria uneva ca d-zeu ne vrea sinceri si nu perfecti sunt inca multe de spus dar raman la aceast SINCERITATEA ne va ajta sa fim asa e bine.
Adăugat în 02/09/2008
Rugati-va neincetat
...o viata calauzita de puterea Duhului Sfant este o viata traita pe genunchii credintei...
Adăugat în 02/09/2008
este dureros ce se intampla astazi in biserici,putini sunt aceia care sufera pentru binele celor din jur si care mijlocesc pentru frati, atat de bine mi se potrivesc cuvintele spuse de Spurgeon, CU CAT TE STRADUIESTI sa ajuti Biserica cu atat sunt multi care nu numai ca nu ajuta dar sunt impotriva, faca bunul Dumnezeu sa ne trezeasca si sa fim in clocot pentru El, sa stam in rugaciune pentru Biserica Domnului si sa-l lasam pe Duhul Sfant sa ne conduca,iar atunci cand ne cere sa renuntam la noi sa o facem cu toata daruirea . Hristos sa traiasca in noi, caci atunci vom fi biruitori, si lucrarea Domnului va propasii, si multi care nu-l cunosc pe Dumnezeu sa-l cunoasca....
Adăugat în 02/09/2008
rugati-va pentru Oltenia fratilor, caci avem foarte multa nevoie
Adăugat în 02/09/2008
Este foarte exacta radiografia lui Spurgeon pentru vremurile pe care le traim. Parca ar fi dintre noi!... Multi crestini sunt ca apa sfintita: nici nu face bine, nici nu strica... Cred ca masura asta pe jumatate in pocainta face mult rau lucrarii lui Dumnezeu...
Adăugat în 04/09/2008
trezirea e o lupta cu firea pamanteasca
Rom.7:14-25,si 2 Tes.2:1-12si 2 Tes.3.1.Incolo fratilor,rugati-va pentru noi ca Cuvantul Domnului sa se raspandeasca si sa fie proslavit cum este la voi,2.si sa fim izbaviti de oamenii nechibzuiti si rai;caci nu toti au credinta.3.Credincios este Domnul:El va va intari si va va pazi de cel rau.Amin
Adăugat în 05/09/2008
pacea Domnului Isus sa fie cu toti
Intradevar dragostea s-a racit printre multe biserici crestine,si parca dormim in continuare in loc sa dam un semn de alarma.Frati;or sunt o fata de 21 de ani din judetul bistrita satul Domnesti si va rog cu ardoare sa va rugati si pentru biserica penticostala din Domnesti, avem nevoie de sprijin spiritual.Va multumesc si Domnul sa va binecuvinteze.
Adăugat în 05/09/2008
Credinta
Trebuie sa ne lasam umpluti de Duhul Sfant, sa Il rugam sa via sa locuiasca in noi si astfel sa fim transformati din interior spre exterior, ca in final sa fim niste torte arzatoare ce pot incalzi inimi inghetate si ce pot lumina drumuri mult pre intunecate. Sa ne incredem in Dumnezeu cu totul si Mana Lui ne va conduce acolo unde este nevoie de noi, acolo unde a pregatit EL un loc pt ministerul nostru. Dumnezeu sa va binecuvanteze si protejeze pe toti!
Adăugat în 05/09/2008
DOMNUL SA NE DEA EMPATIE SI PENTRU OLTENII NOSTRI K SUNT PREA MULTE MANASTIRI SI EI KRED IN SFINTI
Adăugat în 06/09/2008
lipsa rugaciunii
mutumesc DOMNULUI pentru acest articol il voi citi in Biserica
Adăugat în 06/09/2008
cu parere de rau si o spun din inima biserica de azi pentru unii e o binecuvintare spirituala si pt altii materiala. eu ma duc ma rog dar ma dispretuieste chiar cel care de la amvon imi spune sa ne iubim. dar el se fereste sa imi dea mina de pace in biserica.de multe ori mi e mila de biserica imi cer iertare de la domnul pt tot ce gresesc.ma intreb de ce se doarme si de ce e atita raceala in biserici ma mingii doar la gindul ca domnul isi va face singur dreptate si nu se va mai lasa batjocorit chiar de cei in mina carora le a incredintat evanghelizarea cuvintului sau .in bisericile crestine e numai lumesc interese ajungi sa plingi din cauza celor care trebuie sa ti spuna o vorba buna nu ma pot marturisi la pastor ca se aude prin cantini nu spun minciuni tot e numai fala.nu purtam aur si lantisoare si nici icoane dar ne imbogatim,birfim,caram ajutoare nu luam cina ,ajungi sa ti para rau si nu poti intra in biserica decit cu greu si numai pentru respectul pe care il datorezi celui ce a murit pentru tine.ce poti face cind mergi cu bucurie in biserica si dai nas in nas cu stinci reci si nu cei cu care intr ozi crezi ca te vei vedea in ceruri.
Adăugat în 07/09/2008
FARUL
Cei mai multi asa zisi "frati"nu au interes decat pentru ei ,nu simt interesul pe care il are Dumnezeu pentru mantuirea lor si a celor din jurul lor.Nu le pasa de pretul mare platit de Isus Hristos pentru aceasta Mantuire.Ei sunt reci dupa cum au remarcat unii comentatori,si sunt reci fiindca sunt morti!Toti mortii sunt reci si poti sa te duci la morga cu cele mai bune prajituri, si le vei arata mortilor,ei nici nu vor saliva nici nu-i va interesa nici de persoana ta nici ce le aduci sau ce le spui.Ei vor ramane tot reci fiindca sunt morti!Asta este problema in biserici astazi,sunt pline de oameni nenascuti din nou,care n-au Duhul de viata a lui Isus Hristos care i-ar face vii si calzi,care te vad si se bucura cand te vad,care sar sa te ajute la nevoie,care cauta partasie si rugaciune,care le pasa de soarta altora si a Bisericii!
Adăugat în 08/09/2008
un vis real
un frate de la noi din biserica avea un vis ca:multi frati intrau in biserica cu niste haine murdarite,manjite in noroi si in tot feluri murdari,isi puneau hainele murdare pe cuier de pe holul biserici si luau altele albe si intrau inauntru,pe cand se intorceau isi luau din nou cele murdare.....de multe ori intram in casa D-lui asa de sfinti asa de smeriti si cand ne intoarcem,luam din nou acele pacate ce le-am lasat inainte de a intra in casa D-lui,si parca D-zeu numai exista afara.Oare n-ar trebuii sa aratam si afara ca D-zeu este in noi.....ma intreb de ce atata formalism....de ce numai un nume de crestin si nimic mai mult...oare n-ar trebui sa fim o epistola vie citita de toti oamenii.....de ce se bag bete intre roate la carul D-lui cand fratii cu atata greu imping si trag....pune-ti intrebarea in ce stare te afli....stai in carul D-lui ,tragi ,impingi sau bagi doar bete intre roate?????
Adăugat în 08/09/2008
Vesti Bune!!!
pacea Domnului Isus,
frati si surori prea iubiti de Dumnezeu! Biblia ne spune ca nimic nou nu este sub soare. ce a fost va mai fi si ce s-a facut se va mai face!
este raceala spirituala, asa este!! dar, sa stiti cu totii frati romani: Dumnezeu pregateste o lucrare puternica de inviorare si trezire spirituala pentru Romania! va spun apasat, cu cea mai sigura certitudine!
Stapanul Isus se va intoarce dupa o biserica slavita, fara pata si fara sbarcituri. pregatiti-va pentru a lua parte la aceasta profetie scrisa de Duhul Sfant, prin mana apostolului Pavel!!!
Vin vremuri bune! Aleluia!!
Adăugat în 14/08/2009
Statistici
  • Vizualizări: 6770
  • Export PDF: 10
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 14
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni