Șansa unui nou început
Autor: Luigi Mitoi  |  Album: Diverse  |  Tematica: An nou
Resursa adaugata de resursecrestine in 30/12/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Nu există har mai mare decât şansa unui nou început. Atunci când terminăm un lucru care a ieşit nu tocmai bine, ne dorim să-l putem face din nou, de data asta... bine. Faptul că Dumnezeu ne-a mai dat încă un an de viaţă, dovedeşte IUBIREA şi INTENŢIA Sa. În primul rând IUBIREA, pentru că, fără să merităm, Dumnezeu ne-a permis să mai trăim, să ne ocupăm de suflet, de slujire şi de familie. În al doilea rând INTENŢIA, pentru că Dumnezeu are un scop cu fiecare dintre noi în anul 2008.

Şansa de a începe un nou an am avut-o de multe ori în viaţă, de cele mai multe ori am început cu entuziasm şi am încheiat... altfel, poate cu regret şi promisiuni neîmplinite. Ce am învăţat din experienţele anilor trecuţi?

Anul 2008 este o perioadă de graţie divină, în care trebuie să investim mai mult în viaţa spirituală şi Împărăţia lui Dumnezeu. Prin Cuvântul Său, Dumnezeu Se obligă în anul 2008 să investească mai mult în noi, cu condiţia să aducem rod la vremea recoltatului. Foarte probabil că anul acesta va fi ultimul pentru mulţi, ultimul în care mai putem face ceva pentru sufletul şi veşnicia noastră.

Dincolo de idealurile noastre materiale, intelectuale, profesionale, familiale... care sunt în mod concret idealurile noastre spirituale? Este timpul să învăţăm din greşelile anilor trecuţi şi să folosim şansa acestui nou început, trăind cu responsabilitatea unor oameni care vor fi judecaţi de Dumnezeu după dreptatea divină. Apostolul Petru, pătruns de această înţelegere, întreabă: \"Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului?\" (2 Petru 3:11-12)

Anul 2008 poate fi timpul glorios în care Isus va reveni să-Şi răpească mireasa. Această sfântă aşteptare ne motivează serios la o viaţă demnă şi la slujire plină de dedicare şi sacrificiu. Viaţa demnă presupune rugăciune, citirea Bibliei, postul, părtăşia frăţească, faptele credinţei, iar slujirea presupune manifestarea abilităţilor, resurselor date de Stăpân.

Pentru ca aceste lucruri să devină mod de viaţă trebuie să ne luptăm cu tendinţa naturală de a nu le face. Viaţa o trăim în funcţie de valorile şi priorităţile noastre, de aceea anul 2008 nu va fi din întâmplare mai bun. E nevoie de o atentă organizare a timpului, priorităţilor, resurselor noastre. Nu există în anul acesta un moment mai potrivit pentru noi decizii şi atitudini ca şi momentul de faţă.

Nu există har mai mare decât şansa unui nou început. Atunci când terminăm un lucru care a ieşit nu tocmai bine, ne dorim să-l putem face din nou, de data asta... bine. Faptul că Dumnezeu ne-a mai dat încă un an de viaţă, dovedeşte IUBIREA şi INTENŢIA Sa. În primul rând IUBIREA, pentru că, fără să merităm, Dumnezeu ne-a permis să mai trăim, să ne ocupăm de suflet, de slujire şi de familie.
,
" Viaţa o trăim în funcţie de valorile şi priorităţile noastre, de aceea anul 2008 nu va fi din întâmplare mai bun. E nevoie de o atentă organizare a timpului, priorităţilor, resurselor noastre."

adevarate cuvinte !!!
Adăugat în 31/12/2007
proritati si rezolutii
Omul nu e cum s-arată, ci cum simte." - ION AGARBICEANU
"Scopul cuvântării nu este de a impune, ci de a convinge." - IACOB NEGRUZZI
Daca reusesc sa simt in 2008...ceea ce simte El...si sa conving pe cei dragi de dragostea Lui...voi fi cea mai fericita sotie, mama si sora in Christos!
Adăugat în 01/01/2008
SANSA VIETI VESNICE
Dumnezeu cand ne-a dat viata a pus in fiecare un suflet ,pe care fiecarte a avut libera alegere sa- si traiasca viata cum a vrut ,dar prioritatea nr.1 este teama de DUMNEZEU ,la care toti suntem chemati dar nu toti ajung sa il cunoasca .Doar cei care il vor cunoaste va imparati cu el viata vesnica.As dori si ma rog ca anul 2008,sa il cunoasca toti oameni asa cum este EL cu adevarat plin de dragoste si iertare,este adevarat tot ce spune duhul sfant prin slujitori lui.DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE. AMIN
Adăugat în 01/01/2008
comentariu
cind nu sti ce sa faci nu fa nimic,cind nu sti ce sa spui nu spune nimic,cind nu sti unde sa te uiti priveste in sus,de acolo nti vine ajutorul.
Adăugat în 03/01/2008
plini de pace
doresc ca in 2008 sa fim toti plini de dragostea lui DUMNEZEU si sa ne pregatim pentru venirea Domnului ca este foarte aproape.Domnul sa ne ajute
Adăugat în 03/01/2008
proiritati
este vreamea sa ne dedicam mai mult vietile noastre pentru lucrarea Domnului.Este un har ca ni s/a mai dat un an sa traim,dar nu ptr interesele noastre materiale ci ptr slujire.Doresc ca toti cei ce citesc acest comentariu sa fie dominati de multa dragoste caci fara dragoste nimic nu e.DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE.AMIN
Adăugat în 05/01/2008
slavit sa fie DOMNUL
Te laud scumpe si draga TATA ,te iubesc ,Te laud scumpe si draga ISUSE ,te iubesc ,Te laud scumpe si drag DUHULE SFINTE ,te iubesc ! TE IUBESC DIN TOATA INIMA TATA ,ISUSE ,SI DUHULE SFINTE .o viata plina de belsug ,o viata din abundenta asta dorim cu totii in 2008 ,se poate dragi si scumpa Biserica ,cinstindu-L pe DOMNUL prin zeciuiala !Aduceti la Casa visteriei TOATE zeciuielile ca sa fie hrana in Casa MEA zice Domnul ,puneti-MA astfel la incercare zice Domnul si voi turna peste tine TU CARE ESTI DOBORIT ,TU SORA CARE NU MAI POTI ,TU TINERE CARE NU VEZI NICI O IESIRE ,voi turna peste voi belsug de binecuvantare ,EU ZICE DOMNUL TE VOI BINECUVANTA !Ma voi ocupa special de tine !tu fii Mie credincios ,cinsteste-MA prin zeciuiala si toata viata ta se v-a schimba ,viata ta de rugaciune se v-a aprinde vei arde pentru Domnul !
Adăugat în 06/01/2008
TE IUBESC DOMNUL SI DUMNEZEUL MEU !
Draga frate Luigi ,tare bine ari fi daca toata Biserica ar auzi predicile dumneavoastra despre ZECIUIALA !daca toata Biserica ar asculta predica fratelui IOSIF TON ,si a fratelui LAZAR GOG despre zeciuiala ar arde BISERICA ,s-ar aprinde focul dragostei ,ar fi viata ,o viata din belsug,SA LASAM LA O PARTE CA SUNTEM BAPTISTI CA SUNTEM PENTICOSTALI SAU CRESTINI DUPA EVANGHELIE ,SA NE INCHINAM DOMNULUI PRIN ZECIUIALA !SLVIT SA FIE DOMNUL GLORIE LUI !
Adăugat în 06/01/2008
Statistici
  • Vizualizări: 6347
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 8
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni