Mai exista crestinism autentic?
Autor: Ioan Ciobota  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de resursecrestine in 02/04/2007
    12345678910 0/10 X
Exista o modalitate foarte simpla de a distruge Biserica crestina. Ma mir ca demonii comunisti si altii ca ei nu au gasit-o la timp, iar pana la urma "Piatra din capul unghiului" i-a zdrobit. De fapt, nu au gasit-o pentru ca nu exista practic, ci doar teoretic. Aceasta modalitate de a distruge crestinismul este sa scoti pur si simplu INVIEREA din invatatura crestina si aceasta se va prabusi.

DAR INVIEREA NU POATE FI SCOASA. In a 50-a zi dupa inviere, s-a nascut Biserica lui Cristos, prin pogorarea Duhului Sfant, iar Biserica proaspat nascuta si-a inceput misiunea. In a 40-a zi dupa inviere, Cristos S-a inaltat la cer. In termenii belicosi ai zilelor noastre, am putea spune: Cristos S-a intors la "baza" cu raportul "MISIUNE INDEPLINITA". In timpul acestei misiuni unice in istoria universului, s-a intamplat un fenomen extrem de ciudat. "Misionarul" Isus Cristos a murit, ucis de cohortele pagane, dar a fost inviat de puterea lui Dumnezeu.

Raportat la acel moment, absolut toate sistemele de gandire s-au resetat, s-au blocat. Nimeni n-a mai operat pana atunci cu acest fenomen tulburator: INVIEREA. Taina lui Dumnezeu, tinuta ascunsa de veacuri, s-a descoperit in toata stralucirea: omului i se ofera iertarea in mod gratuit, prin moartea Dumnezeului sau in locul lui. De data aceasta nu se poate spune: "Regele a murit. Traiasca regele !", ci se poate spune: "Regele a murit ca sa traiasca supusii !". Este extraordinar cata dragoste, cata iubire ne-a aratat Dumnezeu. Tot in acest moment, "Casa lui Dumnezeu trece de la faza de popor pus deoparte, la cea de institutie internationala" (H.H.Halley)
.................................................................
Ca sa intelegem mai bine puterea care a dezlantuit nasterea si dezvoltarea formidabila a Bisericii crestine, trebuie sa-L cunoastem pe Dumnezeu in mod personal, prin Duhul Sfant. Apoi, ca sa intelegem cum au putut apostolii - initial niste lasi si niste fricosi - sa duca mesajul evangheliei chiar cu pretul vietii lor, trebuie sa intelegem INVIEREA. Beni Faragau dadea un exemplu interesant.
Gandeste-te ca tocmai l-ai dus la cimitir pe unul dintre cei mai buni prieteni ai tai. In zilele care urmeaza iti vin in minte imagini legate de clipele petrecute impreuna. A 3-a zi, te trezesti cu prietenul tau ca apare la usa ta. Te freci la ochi si iti dai palme ca sa intelegi ce se intampla. Prietenul, intelegandu-ti nedumerirea, iti spune: "Pace tie. Eu sunt !"
Acest exemplu ma ajuta sa inteleg curajul si fermitatea ucenicilor in raspandirea evangheliei si largirea Imparatiei. Ei au devenit "nebuni pentru Cristos" deoarece L-au vazut cu ochii lor pe INVIATUL LOR REGE. Din acel moment si-au aruncat la gunoi toate planurile vietii lor, afacerile lor, filozofiile lor. Au fost gata sa jertfeasca totul pentru Cel care S-a jertfit pe Sine in locul lor.
...................................................................
Despre mine si despre tine ce se poate spune? Oare de ce nu suntem si noi "nebuni pentru Cristos?" Oare nu L-am vazut noi pe El inviat? Atunci de ce este mai importanta pentru mine cariera mea, sau acceptarea din partea lumii, banii, afacerile? De ce mai exista aroganta, poate chiar ura si dispret, fata de sotul sau sotia mea, parintii mei, aproapele meu? Degeaba fac istorie pe pamant, daca nu fac istorie in cer. Il iubesti tu si cu mine pe Cristos din toata inima? Din toata inima !? Daca da, Dumnezeu Insusi spune prin proorocul Zaharia 13:6 "Daca-L va intreba cineva: 'De unde vin aceste rani, pe care Le ai la maini?' El va raspunde: 'In casa celor ce Ma iubeau Le-am primit.' "…….. Ce primeste El in casa mea si a ta?
...................................................................
Daca acum 2000 de ani a avut loc un sfarsit si un inceput, prin inaltarea Mantuitorului la cer si pogorarea Duhului Sfant, acum asteptam "un cer nou si un pamant nou, in care va domni neprihanirea". Acum asteptam un alt sfarsit: sfarsitul misiunii Bisericii - si o alta coborare: revenirea Domnului Isus Cristos pe norii cerului, ca judecator. Acum asteptam o alta inaltare - inaltarea la cer a Bisericii. DAR, Biserica suntem noi, eu si cu tine. Cand ne vom prezenta "la baza", in fata Tatalui, vom putea raporta si noi: "MISIUNE INDEPLINITA" ? Sau habar n-am avut care a fost misiunea noastra pe acest pamant?…
................................................................
Multumiri fie aduse lui Dumnezeu "pentru taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile…si anume: CRISTOS IN VOI, NADEJDEA SLAVEI."
Exista o modalitate foarte simpla de a distruge Biserica crestina. Ma mir ca demonii comunisti si altii ca ei nu au gasit-o la timp, iar pana la urma "Piatra din capul unghiului" i-a zdrobit. De fapt, nu au gasit-o pentru ca nu exista practic, ci doar teoretic. Aceasta modalitate de a distruge crestinismul este sa scoti pur si simplu INVIEREA din invatatura crestina si aceasta se va prabusi.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3183
  • Export PDF: 2
Opțiuni