Inima lui Dumnezeu de nașterea Fiului Său
Autor: Cristina Olariu  |  Album: fara album  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de resursecrestine in 13/12/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 10 voturi

Nașterea lui Isus îl dă de gol pe Dumnezeu. Care dintre noi, dacă ar fi să regizăm naşterea copilului nostru am alege drept decor un grajd? Fie bugetul cât de mic, toţi optăm pentru cele mai confortabile condiţii pe care ni le putem permite. Dumnezeu ar fi putut alege oricare dintre palatele lui Irod ca Fiul Său se nască. Dar nu a ales nici măcar o casă curată şi o încăpere decentă.

De ce optează pentru un grajd? Care este mesajul naşterii Sale? Fiul lui Dumnezeu se naşte într-o localitate obscură. Cât a umblat pe pământ nu a căutat popularitate deşi ar fi meritat-o.

De Nașterea lui Isus ajungi la inima lui Dumnezeu! Sărbătoare aceasta îi trădează caracterul: discreţia şi umilinţa Lui. Şi apoi, cine au fost invitaţi la naşterea Lui: câţiva ciobani, magii - nişte păgâni. Nu Marii preoţi, nu guvernatorii, nici măcar primarul localităţii.

Pe tot parcursul vieţii Sale, Cristos a purtat acelaşi mesaj: nu Eu, Tatăl Meu. Nu spun nimic decât ce am auzit pe Tatăl meu că spune, nu se lăuda în fața celorlalţi cu inteligenţa şi descoperirile Lui. Prin aceasta se deosebeşte de toţi profeţii celorlaltor religii.

Prin nimic nu a dorit să atragă privile asupra Sa, ci doar spre Tatăl care l-a trimis. El spune clar că dacă vrei linişte şi odihnă trebuie să înveţi de la El, care este blând şi smerit cu inima. Mesajul naşterii şi a vieţii Lui poate fi cuprins în cuvintele: Impărăţia mea nu este acum şi aici. Valorile pe care le numeşte lumea aceasta valori sunt de fapt gunoaie. Lucruri absurde şi fără preţ.

Ceea ce promit şi ofer Eu este dreptate şi bucurie în Duhul Sfânt. Şi acestea vor rămâne veşnic. Nu slavă deşartă, nu popularitate şi fast, ci dragoste.Acesta este mesajul îngerilor, inima lui Dumnezeu de nașterea Fiului Său.

Adevarat,si ne cere si noua sa lasam gunoaiele si tinichelele pe care le purtam cu noi si in noi la cruce pentru a fi cu adevarat liberi si gata de zbor,sa fii binecuvantata pentru meditatie !
Adăugat în 13/12/2012 de ionesiioan
.......Putea sa faca pe pamint jos castel de aur si rubine dar nu caci asa a vrut in mod subtil dar, sa se vada caci oamenii nu L-au primit si nici in El n au vrut sa creada. DIN POEZIA DE NU S-AR FI NASCUT HRISTOS...
Adăugat în 17/12/2012 de luuuci
Nasterea Domnului Isus, este intr-adevar,mesajul Dragostei jertfitoare!Daca ar fi fost inteles atunci si acum acest mesaj, eram ''mai aproape''de venirea Lui.Sarbatori sfinte in Mintuitorul nostru si multe impliniri personale, dupa voia Domnului!
Adăugat în 17/12/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 3251
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni