Ce vă întristează mai mult, teologia greșită sau dezbinarea în biserică?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Mada_O in 19/10/2015
    12345678910 0/10 X

    Iată cum răspund la asemenea întrebări (mi le adresez mie tot timpul): răspunsul la această întrebare depinde de gradul şi natura divizării comparat cu gradul de gravitate al teologiei înţelese greşit.

Sunt trist că nu suntem cu toții pe aceeași pagină escatologică. Mi-aș dori ca eu şi Sam Storms să fim pe aceeași pagină. Mi-aș dori ca eu şi Doug Wilson să fim pe aceeași pagină. Dar nu suntem și e trist. Acest lucru nu-mi provoacă prea multe lacrimi acum. Dar când văd o persoană pe care o iubesc că are o viziune dezolantă despre Dumnezeu mă întristez profund şi acest lucru poate chiar să mă doară. Aceasta e partea despre teologie. Există unele mişcări teologice care sunt atât de distructive şi dezonorante pentru Dumnezeu şi atât de aproape de centru încât noi ar trebui să fim profund întristaţi şi foarte înfuriaţi din cauza acestor mişcări.

    Pe de altă parte, există tot felul de divizii. Dacă doi dintre bătrânii mei s-ar urî între ei - mă refer la cazul în care aceştia și-ar spune lucruri urâte şi ar face lucruri rele - acest lucru probabil m-ar doborî emoţional mai profund decât ar face-o acele lucruri teologice. Îmi place părtășia cu oamenii mai în vârstă. Am fost aseară la o întâlnire cu bătrânii până la ora 23:00 şi când am ajuns acasă spuneam doar că-i iubesc pe acei oameni! Treizeci de oameni care stau în jurul unei mese, o singură inimă, o singură minte, lucrând împreună pentru binele bisericii, aceasta este bucuria vieții mele. Aşa a fost timp de 30 de ani. Dacă acest grup din biserica Bethlehem s-ar destrăma şi s-ar transforma în război, în ură şi în discuţii dureroase, probabil emoțional aş fi mult mai doborât de acest lucru decât de problemele teologice.

    Deci ce ai putea spune? Există unele tipuri de dezbinare, care sunt mici și nu mă afectează. Însă există alte tipuri care sunt mai profunde, directe, personale şi care-ţi pot frânge inima. Deci, orice caz ar fi, eu aş întreba: "Care este problema teologică? Şi care este tipul de dezbinare?" Apoi ţi-aş spune ce mă deranjează, doare sau întristează mai mult.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1505
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni