De ce este homosexualitatea greșită?
Autor: John Piper  |  Album: Întreabă-l pe pastorul John  |  Tematica: Păcat
Resursa adaugata de Mada_O in 16/05/2015
    12345678910 0/10 X

    Pastor John, de ce este homosexualitatea greșită?

    Cu fiecare păcat există mai multe niveluri de a spune de ce este jignitor înaintea lui Dumnezeu și de ce ar trebui să fie evitate. Cel mai simplu nivel este de a spune în mod clar că Biblia spune că este păcat. Și noi ar trebui să începem cu aceasta și dacă putem merge mai adânc, este și mai bine.

    Eu cred că este inclus și vorbit în mod clar în Romani 1:24-29 faptul că homosexualitatea este greșită și că trebuie evitată. Și cred că Pavel, în 1 Corinteni 6:9-10, include o frază foarte neobișnuită despre homosexualitate în care spune: „Cei care fac astfel de lucruri”- și el enumeră homosexualitatea alături de lăcomie și alte păcate, deci acest păcat nu este unic de la sine - „Cei care fac astfel de lucruri nu vor intra în Împărăția cerurilor.”

    În alte cuvinte, dacă tu știi că acest lucru este greșit și totuși spui: „Nu-mi pasă că e greșit. Nu-mi pasă ce spune Dumnezeu. Am de gând să fac acel lucru”, acesta este un indiciu al faptului că tu nu te vei duce în Împărăția cerurilor. Acum, acesta este doar răspunsul autorității: „Nu fă acest lucru, este greșit!”

    Întrebarea „De ce ar spune Biblia asta?”, are de asemenea mai multe straturi.

        1) Biblia stabilește de la început ca un bărbat și o femeie să devină un singur trup. Asta e calea lui Dumnezeu de a face sexualitate. Sexualitatea este ideea lui Dumnezeu, iar noi ar trebui să învățăm de la Dumnezeu ce este aceasta. Un bărbat și o femeie sunt creați în mod frumos și complementar, astfel încât să formeze un singur trup.

        2) Și încercarea de a face asta în alt mod este o distorsiune. E o corupere. Este o disfuncționalitate a modului creat de Dumnezeu.

      3) Cu cât reflect asupra celor scrise în Romani 1 și la modul în care Pavel despică problema homosexualității, mi se pare că Pavel spune ceva de genul acesta: „Când schimbi slava lui Dumnezeu pentru idoli, componenta principală pentru care lași slava lui Dumnezeu ești chiar tu. Idolul pe care îl ai ești tu însuți.” Ei bine, care este sexul dumneavoastră? Eu sunt de sex masculin. Dacă ești o femeie și vizionezi acest video, tu ești de sex feminin. Și se pare că el ne atrage atenția asupra faptului că, în schimbul slavei lui Dumnezeu pentru cel mai prețios idol al nostru, care de obicei suntem chiar noi, suntem predispuși să ne îndrăgostim de o persoană de același sex.

    Deci, aceasta este o implicație: atracția față de același sex este o formă de idolatrie disfuncțională. Dar există și altfel de tipuri de idolatrie! Să nu mă auzi spunând că ispitele homosexuale sunt singura modalitate de a apărea auto-idolatria. Dar cred că dacă te duci la Romani 1:24-29 și doar să te gândești la acel verset ca pentru tine - întreabă-te cum versetul 23, schimbul lui Dumnezeu pentru lucrurile create, se referă la schimbul despre care se vorbește în versetul 26 („Ei au schimbat lucrurile naturale pentru cele nefireșți”). Aceleași cuvinte „au schimbat” sunt folosite de-a lungul întregului pasaj.

    Cel mai profund lucru de care m-am lovit vreodată asupra acestei întrebării, de ce ar dezaproba Dumnezeu acest lucru, nu este doar faptul că Biblia spune: „Nu fă asta!”, și nu doar pentru că Dumnezeu a creat parte bărbătească și parte femeiască. În profunzime, este un fel de idolatrie implicat în relațiile homosexuale, care este foarte adânc. Sunt sigur că există și alte motive pentru care acest lucru este rău pentru noi. Și Dumnezeu ne iubește și ne cheamă să nu facem așa ceva.

    Înainte de mă abate de la această întrebare, permiteți-mi să spun celor care se luptă cu aceasta că nu este greu pentru mine să empatizez sau să-mi imaginez. Nu vreau ca cei care se luptă cu aceasta să se simtă ca și cum: „O, acesta este doar cel mai rău lucru imaginabil.” Eu nu simt în acest fel. Ceea ce simt este că dacă vă setați inima să spună: „Inima mea e zdrobită. Și plâng pentru că nu înțeleg motivele pentru care sunt greșit în sexualitatea mea. Sunt greșit. Îmi doresc să nu fi fost. Pot alege dacă să-mi transform sau nu greșeala într-un păcat.” Vezi, eu nu cred că a fi greșit e un păcat. De fapt, a fi greșit este rezultatul păcatului. Dar dacă doar ești în acest mod, sau te simți în acest fel, nu cred că acest lucru este mai păcătos decât pot fi sentimentele mele de heterosexual. Și acestea pot fi nefirești, greșite, dar am posibilitatea de a alege să fac din heterosexualitatea mea un păcat sau de a mă sfinții. O persoană care se luptă cu ispitele și dorințele homosexuale are aceeași alegere: să păcătuiască cu ea, sau să fie castă și să caute să le depășească și să se mute în ceva mai mult, fixat pe Dumnezeu.

    Așa că, să nu crezi că eu fac o izolare asupra acestuia spunând că e cel mai rău dintre toate păcatele. Aceasta este o parte din starea pe care și eu o împărtășesc. Eu cred că personalitatea lui John Piper este greșită. Aș putea să vă dau detalii: are de-a face cu mânia și autocompătimirea. Și eu sunt legat de plăcerea anumitor păcate. Cred că e parțial genetic. L-am văzut în bunica și mama mea. Cred că e bazată pe familie în parte, și sunt doar eu. Sunt greșit.

    Deci, eu pot alege să las ca stricăciunea aceasta să mă guverneze și s-o transform în păcate. Sau pot alege să spun, „Am de gând să mă ocup de această stricăciune pe care o am și să încerc să mă orientez ca prin felul meu de a fi prin stricăciunea mea să fac cât mai mult bine pentru alții și să evit cât mai mult păcatul.”



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1634
Opțiuni