Corecții sau lingușeli. Tu ce preferi?
Autor: Vestitorul  |  Album: mesagerul Domnului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de GabrielTudor in 29/02/2012
    12345678910 9.86/10 X
Media 9.86 din 7 voturi

    Certa-mă-va dreptul cu milă și mă va mustra, iar untdelemnul păcătoșilor să nu ungă capul meu; că încă și rugăciunea mea este împotriva vrerilor lor. (Psalmi 140:5)

    Nu există om pe lumea asta să nu greșească. Indiferent cât de „bun” ai fi, nu ești bun cu adevărat. Numai Dumnezeu e bun, fapt confirmat chiar de Fiul Său (Luca 18:19). Drept urmare, toți greșim. Însă avem o problemă: Dumnezeu ne vrea sfinți (1 Petru 1:16), adică fără pată, fără greșeală, fără nimic rău în noi. Cum e posibil așa ceva, când noi deseori nici nu realizăm unde greșim? Simplu: Domnul ne atrage atenția și ne îndrumă prin Cuvântul Său și prin aproapele nostru.
    Din păcate, sunt din ce în ce mai puțini cei care citesc Biblia, la fel de puțini sunt și cei care merg la Biserică în fiecare săptămână, motiv pentru care Cuvântul lui Dumnezeu mai ajunge la cei aflați pe căi greșite doar prin intermediul celor din jur.
    Un om deștept ascultă de cel care îi face observație când greșește, iar primii care îl vor corecta sunt părinții lui (Proverbele 1:8-9). Iată, încă de la naștere Dumnezeu ne-a dat îndrumători care să ne ajute să creștem nu doar în trup, ci și în spirit. În maturizarea noastră, trebuie să dobândim frica de El (
Deuteronomul 10:12), căci doar așa vom avea înțelepciunea necesară evitării păcatului și curselor vrăjmașului (Proverbele 1:7).
    E greu să primești critici sau mustrări din partea cuiva, însă trebuie să luăm aminte la ele, căci ne vor aduce bucurie și ne vor ține în picioare, indiferent de ce spune „majoritatea”. Un creștin adevărat ascultă de Dumnezeu, nu intră în rândul lumii (Romani 12:2), ci caută ca în tot ce face să fie pe placul Celui care și-a dat viața pentru el. Să nu uităm niciodată că Iisus Hristos nu a murit doar ca noi să avem viață, ci ca să o avem din belșug! (Ioan 10:9-10) Dumnezeu nu lucrează cu jumătăți de măsură și nici noi nu trebuie să facem asta! Fericirea vine doar în urma ascultării învățăturilor Lui întru totul (Psalmii 15:11).
    În cazul în care detești să fii criticat și îți pleci urechea la vorbele „dulci”, la lingușeli și laude din partea celor care îți susțin greșelile, ba poate le și promovează (Romani 1:32) , am vești proaste pentru tine. O vorbă veche spune: Nu te băga în lături, că te mănâncă porcii! Altfel spus, pedeapsa care va cădea pe ei te va lovi și pe tine. Proverbe 13:9 ne explică, scurt și la obiect: sfeșnicul celor fără de lege se stinge. Adică, harul lui Dumnezeu se va îndepărta de tine și te va lăsa să vezi cum e pe calea greșită. Crede-mă, nu vrei să știi. Am fost pe acolo și nu vreau să mă mai întorc în veci!
    Sigur, dacă vei sta drept într-o lume strâmbă și vei primi critici și observații fără să ripostezi, în timp ce restul lumii contra-atacă violent, vei fi luat(ă) de fraier(ă), slab(ă) sau chiar nebun(ă). Așa au spus și despre Iisus Hristos, Dumnezeu întrupat. Cuvântul Lui confirmă un lucru de netăgăduit: fapta lui Dumnezeu, socotită de oameni nebunie, este mai înțeleaptă decât înțelepciunea lor și ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor
(1 Corinteni 1:25. Parcă nu mai ești ieșit(ă) din minți, așa-i?
    Nu uita că trăim vremuri grele, în care lumea se depărtează din ce în ce mai mult de credință (2 Timotei 3:1-5), de bun-simț și de toate normele morale pe care ni le-a dat Domnul ca să trăim bine. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de îndrumare, de corecții, de prieteni adevărați, de lideri ai Bisericii, care să ne povățuiască pe calea mântuirii. Nu respinge învățătura bună în schimbul laudelor, aprecierilor greșite și cuvintelor „bune” care stârnesc mândria. Acceptă mustrările, primește pedeapsa Domnului (care vine, de regulă, prin aproapele tău) când greșești (Proverbele 3:11-12) și capătă înțelepciune direct de la Sursă. Citește Biblia cât mai des, căci acolo găsești și priceperea și puterea și voia lui Dumnezeu pentru tine, astfel încât să fii fericit și ferit de rău (2 Timotei 3:16-17). Mergi la biserică, împărtășește-te cu Trupul și Sângele Mântuitorului și roagă-l zilnic să te ajute să crești pentru Împărăția Lui.
    Așa cum bine a spus Sfântul Apostol Pavel, să ne păzim de calea nelegiuiților, de laudele, bârfa și alte obiceiuri lumești, și să stăruim în harul și cunoștința lui Iisus Hristos! (2 Petru 3:17-18)

--
Vestitorul
mesagerul Domnului

Dreptatea Ta n-am ascuns-o în
inima mea, adevărul Tău și mântuirea
Ta am spus. N-am ascuns mila Ta și
adevărul Tău, în adunare mare.

(Psalmul 39:13-14)
Chiar Dumnezeu uraste linguselile,pentru ca in ele se ascund caractere murdare gata sa te vinda si sa ti faca orice rau In biblie gasim cuvintul ca domnul mustra pe cine iubeste,deci sa ne placa mustrarile care vin din partea Domnului sau a fratilor ,familiei bineintentionate in maturizarea noastra spirituala.Fi binecuvintat si azi Vestitorule.
Adăugat în 29/02/2012 de sanda_tulics
Într-adevăr, Sanda! Mulțumesc! Dumnezeu să te binecuvânteze și pe tine!
Adăugat în 29/02/2012 de GabrielTudor
după mine, Biblia ar trebui citită în fiecare zi după un anume plan de citire şi când ai terminat-o, poţi să reâncepi a citi de la capăt. Doar aşa vei înainta, doar aşa vei ajunge să cunoşti Cuvântul şi primeşti pricepere şi înţelepciune, doar aşa vei înţelege ceea ce îţi vorbeşte Dumnezeu prin Cuvântul Său. Să dăm zeciuală şi din timpul nostru, căci dacă Domnul ne dăruieşte atâtea şi stă lângă noi 24 h din 24 se cuvine să aducem jertfă de timp, măcar două ore să stăm pe zi pentru a citi Cuvântul şi după cum bine ai scris să stăruim în harul şi cunoştinţa lui Isus Hristos. Şi cum se face asta? doar citind şi meditând asupra Cuvântului în fiecare zi.
Fii binecuvântat şi Domnul să te îndrume în tot ce este bun şi plăcut Lui.
Adăugat în 29/02/2012 de 1954adina.9mai
Am deschis Biblia fiindcă versetul de mai sus pentru mine era total necunoscut. În Biblia mea traducere D.Cornilescu scrie aşa: Psalmul 140, verset 5: "Nişte îngâmfaţi îmi întind curse şi lanţuri, pun reţele dealungul drumului, şi îmi întind capcane"
Referitor la conţinutul articolului pot afirma că sunt îndemnuri bune, de aceea am şi notat cu 10 steluţe. Prefer ADEVĂRUL, accept mustrarea dacă este de la Domnul! Cum pricep aceasta? Simplu! Mustrarea este însoţită de lumină, pace şi mângăiere. Dacă după o mustrare intru în stare de tulburare fără a avea lumină clară, consider că nu e de la Domnul ci de la necuratul! Nu sunt de acord cu linguşeala (a căuta să câştigi bunăvoinţa cuiva prin atitudini şi vorbe măgulitoare, prin laude exagerate, ipocrite) Dumnezeu ne spune clar că ni-i poate face prieteni chiar şi pe duşmanii noştri.
Fii binecuvântat!
Adăugat în 29/02/2012 de floridinmaracineni
Da, Flori, există diferențe mici între versetele din Biblia Ortodoxă și din cea tradusă de Dumitru Cornilescu. La Psalmi e diferență de un număr și, uneori, de nuanță în text. Oricum, mesajul e cam același. Multă binecuvântare!
Adăugat în 29/02/2012 de GabrielTudor
mesaj pentru Flori din Maracineni,demnitatea de a sluji cu credinciosie si curatie de inima este o mare virtute de care Domnul se bucura de ea [la cei care o avem .]am constatat caci esti o persoana integra in ceea ce priveste aceasta latura de caracter si probabil si de aceea facem o echipa buna in lucrarea Domnului. fi binecuvintata si toti care va bucurati de aceasta roada a Duhului SFint.Vestitorule,urmareste biblia in traducere Cornilescu[el a fost ortodoxsi tu poti fi fericit si mindru de asta ]
Adăugat în 29/02/2012 de sanda_tulics
Știu că Dumitru Cornilescu a fost ortodox. Păcat că nu a rămas sau că Biserica Ortodoxă Română nu aprobă Biblia tradusă de el. Dumnezeu știe mai bine de ce a fost să fie așa. Eu folosesc versetele din Biblia Ortodoxă Sinodală pentru că textele scrise de mine vor fi citite și de niște preoți și am vrut să evit posibile reacții anti-protestante (m-am confruntat cu așa ceva în trecut). Însă, pentru studiu biblic folosesc Biblia Thompson (traducerea Cornilescu). Mi se pare un dar neprețuit de la Dumnezeu (chiar El mi-a trimis în cale un preot ortodox ca să mi-o dăruiască, dacă poți crede - ceea ce îmi confirmă perfect că toți suntem frați întru Hristos, indiferent de cultul creștin în care ne-am născut, fie că unora le place sau nu). Domnul să ne poarte de grijă în fiecare clipă și să ne facă roditori pentru Împărăția Lui pe toți!
Adăugat în 29/02/2012 de GabrielTudor
Ai remarcat foarte bine, Mihai (filadelfos)! Este aceeași învățătură, chiar dacă versetele sunt traduse puțin diferit. Și da, și păcătoșii ung cu untdelemn, dar acest untdelemn sunt laudele, aprecierile false și acceptarea vieții păcătoase. Ungerea cu el este o pecetluire, așa cum este pecetluirea Duhului Sfânt, doar că în timp ce pecetluirea Duhului Sfânt îți aduce protecția și binecuvântarea lui Dumnezeu, pecetluirea cu untdelemnul păcătoșilor îți aduce pedeapsa cuvenită lor. Domnul să fie cu tine!
Adăugat în 01/03/2012 de GabrielTudor
Statistici
  • Vizualizări: 4336
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 8
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni