Nu există înviere fără moarte!
Autor: Vestitorul  |  Album: mesagerul Domnului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de GabrielTudor in 10/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    Căci pururea noi cei vii suntem dați spre moarte pentru Iisus, ca și viața lui Iisus să se arate în trupul nostru cel muritor. (2 Corinteni 4:11)

    Când
lupți pentru un vis și el se spulberă, când pierzi ceva ce nu mai poți recupera, când ți-ai dorit o căsnicie perfectă și ai actele de divorț pe masă, când ai vrut să fii cineva și nici măcar prietenii nu te mai cunosc, când ai vrea să râzi cu gura până la urechi, dar lacrimile îți curg necontenit pe obraji, când ai vrut să trăiești viața din plin, dar un scaun cu rotile îți pune o limită crudă, când iubești pe cineva și totul e în zadar simți că ceva din tine moare și te întrebi: De ce trebuie să sufăr atât?
   
Cine a spus că viața e ușoară? Dumnezeu ne-a avertizat, încă de acum două mii de ani, că ne va fi foarte greu (Ioan 16:33). Iar dacă tu crezi în El și în puterea și iubirea Lui pentru tine, cu atât mai mult! Nu uita că diavolul simte că sfârșitul îi este aproape și face tot posibilul să atace cât mai mulți credincioși, să provoace cât mai mult rău, pe ultima sută de metri (1 Petru 5:8).
    Știu că îți este greu și, uneori, vrei să renunți la tot, însă... rezistă! Nu renunța, căci nouă nu ni s-a dat doar credința în Hristos, ci și patimile Lui (Filipeni 1:29). Dacă suntem creștini adevărați și vrem să fim siguri că Îl iubim pe Cel care a suferit înainte pentru noi (Isaia 53:5), trebuie să purtăm împreună cu El crucea acestei vieți trecătoare, așa cum și El a purtat-o ca să ne izbăvească de suferința veșnică (Matei 10:38).
    Când lumea pare să se prăbușească pe umerii tăi, când tot ce ți-ai dorit mai mult nu vine sau a dispărut cu totul, când răspunsul la rugăciuni întârzie, iar Dumnezeu pare a fi departe, amintește-ți că, de fapt, El e mai aproape decât crezi (Isaia 43:2). El este Cel care te susține, te ajută în momentele grele (Psalmii 45:1) și, prin focul suferinței, te aseamănă cu Fiul Său, prin care toți suntem chemați să fim fiii Lui (Zaharia 13:9).
    Dumnezeu ne vrea sfinți (Leviticul 20:26), iar pentru asta trebuie să fim curățați de orice rău (Iov 11:13-17), astfel încât tot ce ne amărăște sufletul să piară. Nu uita că boala, necazurile, pierderile și tot ce este rău sunt urmările unor păcate. Vestea bună e că putem scăpa de ele, oricând! Biserica ne oferă posibilitatea de a ne mărturisi toate greșelile (Iacov 5:16), iar Dumnezeu ne va ierta în numele Fiului Său, Iisus Hristos, și ne va transforma în oameni noi (2 Corinteni 5:17).
    Cine a spus că viața ta va rămâne așa cum e acum? De ce trebuie să trăiești în amărăciune, în lipsă de speranță, cu gândul că doar atât s-a putut pentru tine? Dumnezeu nu vrea asta, ci, dimpotrivă, te vrea bucuros, împlinit, desăvârșit, în ciuda lipsurilor tale, a dezamăgirilor, decepțiilor, suferințelor pe care le ai în acest moment. Domnul Iisus Hristos a suferit, a murit, dar a și înviat! Iar dacă tu vei fi asemenea Lui, atunci și tu vei învia! Nu există înviere fără moarte, iar dacă ceva a murit în tine, cu siguranță va trăi din nou, la vremea potrivită, în numele Lui! (Romani 8:11) Și nu e vorba doar de învierea după moartea fizică, ci și învierea după moartea spirituală, provocată de păcat. Dumnezeu este un dumnezeu al minunilor, al restaurării, nu al capitulării! El nu promite o viață mediocră, tristă și lipsită de gust, ci are un plan bazat pe siguranță, bucurie și împlinire pentru tine!
    Ține minte de la mine lucrul acesta și memorează-l: ai încredere în promisiunile Domnului, care spun clar că după noaptea suferinței, vine ziua bucuriei, iar ea se apropie cu pași repezi. Dacă mai întârzie puțin, așteapt-o, căci nu vei regreta!
(Avacum 2:3) Psalmul 65 ne spune că după ce am fost trecuți prin foc și apă, Dumnezeu ne va scoate la odihnă, adică la bucurie și belșug.
    Iar când vremurile grele din viața ta vor fi doar o amintire tristă de demult, o să realizezi cât de importante au fost și cât de multă nevoie aveai de ele. Suferința îți va fi dovada iubirii și recunoștința pentru jertfa Mântuitorului Iisus Hristos. Ca răsplată pentru răbdare și pentru tot ce ai îndurat, El îți va oferi cununa vieții veșnice, pe care ți-o va pune pe cap când va veni cu slavă să își ia Biserica în Împărăția Cerurilor (1 Petru 1:7).

--
Vestitorul
mesagerul Domnului

Dreptatea Ta n-am ascuns-o în
inima mea, adevărul Tău și mântuirea
Ta am spus. N-am ascuns mila Ta și
adevărul Tău, în adunare mare.

(Psalmul 39:13-14)
este un îndemn deosebit de încurajator căci Dumnezeu are un plan cu viaţa fiecăruia dintre noi chiar dacă unele lucruri nu le înţelegem - prin suferinţă şi experienţe deosebite - putem spune cu adevărat că ne aflăm la cea mai înaltă şcoală- de cele mai multe ori Domnul chiar prin suferinţe ne vorbeşte: "Ferice de omul pe care-l pedepseşti, Tu, Doamne..." da, aşa este mulţi se întreabă "DE CE?" şi este o întrebare justificată până la un punct - justificată doar în contextul în care ea mă poate ajuta să găsesc răspunsul potrivit- "Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare...dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei, roada dătătoare de pace a neprihănirii". (Evrei), mulţumim pentru acest articol, fiţi binecuvântat, Domnul să vă dea har pe mai departe, cu respect, sora FF
Adăugat în 10/02/2012 de floridinmaracineni
Mulțumesc, soră Flori! Am scris acest text pentru cei care, ca și mine acum câțiva ani, nu înțeleg de ce li se întâmplă lucruri grave, dureroase, care te lovesc „în moalele capului” și se întreabă, amărâți, „oare chiar nu meritam mai mult de la viața asta?” sau „Ce are Dumnezeu cu mine de mă lovește așa?”. Când ne aflăm în plin test al credinței, printr-o suferință mare, nu înțelegem și prima reacție este revolta. Sper ca din textul de mai sus să se înțeleagă faptul că Domnul nu este nici rău, nici nemilos, ci dimpotrivă! El, din grijă și iubire, ne trece prin focul greutăților, astfel încât să ieșim puternici și curați! Iar o boală sau o pierdere, oricât de mare ar fi, nu înseamnă că e o condamnare! Iisus a adus înviere și pentru viața asta, nu doar pentru cea viitoare! Avem un Dumnezeu al minunilor! Binecuvântat să fie Numele Lui în veacul veacului! Amin.
Adăugat în 10/02/2012 de GabrielTudor
bun stil, captivant. Domnul ţi-a dat un har deosebit şi îl poţi folosi în chip minunat vorbind lumii despre Domnul, despre dragostea ce o are pentru toţi copiii Lui, despre tot ce face El pentru oameni, despre Călăuzitorul ce ni l-a trimis. Poţi face asta şi o poţi face chiar foarte bine şi dacă ţi-ai luat acest nume, , atunci vesteşte cu putere.
Fii binecuvântat
Adăugat în 11/02/2012 de 1954adina.9mai
Mulțumesc mult pentru încurajări, soră Adina! Da, sper să vestesc cât pot de mult existența, iubirea, dreptatea, purtarea de grijă, iertarea și toate atributele Domnului nostru! Dumnezeu să te binecuvânteze și pe tine și pe noi toți!
Adăugat în 11/02/2012 de GabrielTudor
Un Paşte fericit vă doresc frate Gabriel!
Recitind textul, găsesc în el o mare binecuvântare pentru fiecare cititor ce doreşte să înţeleagă din tainele vieţii, ale morţii şi învierii; fiţi binecuvântat.
Adăugat în 11/04/2015 de floridinmaracineni
Mulțumesc, soră Flori! Multă binecuvântare și dumneavoastră și sărbători fericite alături de cei dragi! ;-)
Adăugat în 11/04/2015 de GabrielTudor
Statistici
  • Vizualizări: 2190
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni