Urmeaza randuielile lui Dumnezeu si vei avea rezultate
Autor: Kenneth E.Hagin  |  Album: Rugaciuni care produc rezultate  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nina_oly in 12/05/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Ca sa descoperim felul de rugacine care produce rezultate, sa ne uitam din nou in Cuvantul lui Dumnezeu la textul din Efeseni 6:18."Faceti toate modurile de rugaciuni...".

Unii cred ca fiecare rugaciune trebuie sa se termine cu cuvintele: "Daca este voia Ta". Ei spun ca in felul acesta s-a rugat Isus. Cand Isus  s-a rugat la mormantul lui Lazar, El nu s-a rugat, : Daca este voia Ta". El a spus:  "...Tata, Iti multumesc ca M-ai ascultat" ( Ioan 11:41). Apoi, El a poruncit lui Lazar sa vina afara, si Lazar a venit afara. 

Acest fel e rugaciune este pentru a schimba imprejurarile in care ne aflam. Cand te rogi sa primesti ceva sau ca sa se schimbe circumstantele in care te afli, nu te ruga vreodata cu "daca". Daca te rogi asa, atunci nu folosesti regula care trebuie si nu vei avea rezultate.

Singurul fel de rugaciune unde Isus a inclus un "daca" a fost o rugaciune de consacrare si dedicare. In gradina Ghetsimani El s-a rugat: "Tata, daca voiesti, departeaza paharul acesta de la Mine! Totusi, faca-se  voia Mea ci a Ta." (Luca 22:42). Isus nu s-a rugat sa schimbe ceva. El a facut o rugaciune de consacrare si dedicare. In acest fel de rugaciune, noi trebuie sa folosim un "daca" deoarece vrem sa fim gata sa facem ceea ce Isus vrea ca noi sa facem.

Cand e vorba sa credem in Dumnezeu pentru ceva, nu ar trebui  sa ne rugam : "Daca este voia Ta". Noi deja avem in Cuvant fagaduintele lui Dumnezeu. Este voia Lui ca lipsurile noastre sa fie acoperite. Marcu 11:24 ne spune: "De aceea va spun ca, ori ce lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea". Noi ar trebui sa intelegem ca este voia lui Dumnezeu ca El sa se ingrijeasca de toate nevoile noastre, atat spirituale cat si trupesti sau materiale.

In Vechiul Testament aflam ca Dumnezeu a promis poporului Sau nu numai binecuvantari duhovnicesti, El le-a fagaduit e asemenea ca vor prospera financiar si material. El a promis ca va deprata boala din mijlocul lor si ca numarul zilelor lor il va face sa fie deplin (Exodul 23:25,26). Dumnezeu este preocupat de orice lucru care ar putea afecta viata noastra, si deja El a pregatit tot ce am putea avea nevoie. El a fagaduit sfintilor din Vechiul Testament ca vor manca cele mai bune roade ale tarii daca ei vor voi si vor asculta. Aceasta inseamna ca noi ar trebui sa propasim din punct de vedere material. Noul Testament ne spune in esenta acelasi lucru: "Prea iubitule, doresc ca toate lucrurile tale sa-ti mearga bine, si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufletul tau" (3Ioan2).

Pentru ca El se ingrijeste de noi, Isus a spus ca va da daruri bune copiilor Lui. El vorbeste despre dorintele inimii noastre si cum sa le obtinem. Haideti sa procedam conform randuielilor lui Dumnezeu! Versetul care spune,  "... orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea." (Marcu 11: 24) vorbeste despre rugaciunea facuta cu credinta. Aceasta situatie este personala. Se refera la dorintele tale. Tu te rogi; nu mai este altcineva care se roaga cu tine. Cand te rogi trebuie sa crezi ca primesti. Daca vei proceda asa, vei avea "orice lucru vei cere". Vei avea rezultate! 

Urmand aceasta regula, eu pot avea rezultate pentru mine insumi dar nu intotdeauna pot sa obtin rezultate pentru tine. In acest proces este implicata vointa ta. Necredinta unei persoane poate sa anuleze rugacinea facuta cu credinta a altei persoana. Pruncii in Hristos, in mod normal, pot fi ajutati pe baza credintei unui credincios matur, dar dupa o anumita perioada de timp Dumnezeu pretinde ca ei sa-si perfectioneze propria viata de rugacune si sa creasca in credinta ei insisi. 

Am vazut manifestarea acestui principiu de multe ori de-a lungul anilor petrecuti in campul Evangheliei. In aceste adunari am dat in special invataturi despre credinta si vindecare. Catre sfarsitul intalnirilor am lasat timp pentru intrebari siraspunsuri. Una dintre intrebarile puse cel mai des a fost: "De ce la inceput cand m-am pocait, am primit vindecare de fiecare data cand altii s-au rugat pentru mine, iar acum nu mai sint vindecat?"

Am raspuns spunandu-le ca cei pocaiti de curand sint ca nou-nascutii. Niciunul nu se naste ca un crestin deja matur. Dumnezeu vrea ca noi sa crestem si sa ne maturizam spiritual. Ne este mila de cei care sint deformati in trup si care raman nedezvoltati fizic. Ar trebui sa avem aceeasi compasiune si pentru cei care nu cresc spiritual.

La inceput cand ai fost mantuit, ai fost un nou nascut. In mod normal pastorul a putut sa te poarte prin credinta lui. Au fost si alti credinciosi care s-au rugat pentru tine si te-au purtat prin credinta lor, iar credinta lor a adus rezultate pentru tine. Dupa un timp insa, Dumnezeu stie ca tu ai avut prilejul sa cresti, indiferent daca ai crescut sau nu. El spune:  " E timpul ca pruncul asta mare sa fie pus jos sa umble." Sa vezi atunci ce opil plangaret vom avea in mainile noastre. Multora le place mai degraba sa fie purtati pe bratele altora.

Ca si pastor, am observat ca au fost oameni care, la inceput au fost vindecati pe baza credintei mele. A fost lucrul cel mai usor din lume sa fie vindecati cei intorsi de curand la Domnul sau cei care erau inca prunci in ceea ce priveste vindecarea divina. Crestinii cu cat erau mai vechi pe calea credintei cu atat erau mai greu de vindecat.

Dumnezeu a asteptat mai mult de la cei care avusesera cunostinta necesara. Dumnezeu a asteptat mai mult de la cei care cunosc Evanghelia deplina sa-si foloseasca propria lor credinta. Cu toate acestea, de multe ori, ei vor sa ramana prunci.

Roaga-te cu credinta pentru tine insuti; inceteaza sa spui ca nu poti. Schimba versetul urmator ca si cum Isus s-ar adresa direct numai tie: " De aceea va spun ca, orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea." (Marcu 11:24).

Tu trebuie sa marturisesti si sa crezi pe Dumnezeu chiar daca lucrurile pe care le-ai cerut in rugaciune nu s-au manifestat inca. Tu trebuie sa te mentii pe pozitie. Daca cineva te intreaba, raspunde ca tu crezi ca Dumnezeu te-a ascultat. Spune-le ca nu-ti pasa ce spune diavolul, pentru ca tu crezi pe Dumnezeu si Cuvantul Sau. Atunci vei vedea rezultate.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3999
  • Export PDF: 8
  • Favorită: 1
Opțiuni