16.noul legamant al Harului.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 16/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

16.D-ZEU POATE SA CALIFICE SI SA DESCALIFICE

 
Ps103:4"El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare".
   Patru femei sunt mentionate in geneaologia lui Isus.Este foarte interesant ca ele nu sunt:Sara,Rebeca,Leea,sau Rahela,sotiile patriarhilor din Vechiul Testament.In schimb sunt mentionate:Tamar,Rahav,Rut si Batseba,care a facut adulter cu Regele David.
   Tamar,fiind dezamagita pentru ca Iuda socrul ei nu s-a tinut de cuvant,dandu-l pe fiul sau ca sa-i ridice urmasi,pentru ca sotul ei a murit,s-a imbracat in prostituata si s-a culcat cu socrul sau.Dar a fost in genealogia ei,facand parte din tribul lui Iuda,de unde a venit Mesia.
   Rahav facea parte din neamuri,si era o prostituata in Ierihon, care a devenit o credincioasa in D-zeu.
   Rut a fost o moabita,facea parte din neamuri,si de aceea era considerata necurata.Dar ea a fost bunica lui David.
  
Ruth 4:13"Boaz a luat pe Rut, care i-a fost nevastă, şi el a intrat la ea. Domnul a făcut-o să zămislească, şi ea a născut un fiu.14"Femeile au zis Naomei: Binecuvântat să fie Domnul, care nu te-a lăsat lipsită azi de un bărbat cu drept de răscumpărare, şi al cărui nume va fi lăudat în Israel!15"Copilul acesta îţi va înviora sufletul, şi va fi sprijinul bătrâneţelor tale; căci l-a născut nora ta, care te iubeşte, şi care face pentru tine mai mult decât şapte fii.
16"Naomi a luat copilul, l-a ţinut în braţe, şi a văzut de el.17"Vecinele i-au pus nume, zicând: Un fiu s-a născut Naomei! Şi l-au numit Obed. Acesta a fost tatăl lui Isai, tatăl lui David".

   Batseba a comis adulter cu David
2 Samuel 11:4"David a trimis nişte oameni s-o aducă. Ea a venit la el, şi el s-a culcat cu ea. După ce s-a curăţit de necurăţia ei, ea s-a întors acasă".
   Mai tarziu ea l-a nascut pe Solomon.
2 Samuel 12:24"David a mângâiat pe nevasta sa Bet-Şeba, şi a intrat la ea şi s-a culcat cu ea. Ea a născut un fiu, pe care l-a numit Solomon, şi care a fost iubit de Domnul".
   Vedem ca si ea a facut parte din aceasta geneaologie imparateasca.
  Ce vrea D-zeu sa ne transmita?
Romani 5:20"Ba încă şi Legea a venit pentru ca să se înmulţească greşeala; dar unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult".
   Harul lui D-zeu,este mai mare decat pacatele noastre,deci chiar cand lumea ne spune ca nu meritam binecuvantarile lui D-zeu,El ne califica ca sa putem primi aceste binecuvantari.
   D-zeu este un D-zeu al mai multor sanse.Din povestile acestor femei,D-zeu ne arata ca chiar daca mai gresim,greselile noastre nu sunt fatale,si aduc judecata peste viata noastra.Cand ne intoarcem la El, va schimba situatiile cu care ne confruntam,ca sa fie pentru Slava Lui.
   Chiar daca suntem cateodata robi pacatului,D-zeu ne spune ca va gasi o cale,ca sa intoarca robia noastra,intr-o binecuvantare.Nu te uita la circumstantele prin care treci,ca sa fii descurajat.Increde-te in D-zeu care ne-a rascumparat prin sangele Fiului Sau.
   Harul lui D-zeu este mai mare decat pacatele tale,El te poate califica ca sa primesti binecuvantarile Lui.


  



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1247
  • Export PDF: 6
Opțiuni