noul legamant al Harului.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 15/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

9. 
  
Geneza 15:8 Avram a răspuns: „Doamne Dumnezeule, prin ce voi cunoaşte că o voi stăpâni?”
9 Şi Domnul i-a zis: „Ia o juncană de trei ani, o capră de trei ani, un berbec de trei ani, o turturea şi un pui de porumbel
.”
Esti descurajat  pt ca lucrul pt care te-ai rugat inca nu s-a manifestat in viata ta?Poate ca sunt zile sau chiar saptamani de cand te rogi si poate te intrebi"De unde voi stii ca voi primi lucrul pt care m-am rugat?
Avraam a avut de-a face cu aceeasi intrebare si l-a intrebat pe D-zeu,aceeasi intrebare,si D-zeu i-a raspuns:

   GENEZA 15:9 Şi Domnul i-a zis: „Ia o juncană de trei ani, o capră de trei ani, un berbec de trei ani, o turturea şi un pui de porumbel.”
   Dar daca citesti vei vedea ca D-zeu l-a luat in serios

    GENEZA 15:10 Avram a luat toate dobitoacele acestea, le-a despicat în două şi a pus fiecare bucată una în faţa alteia; dar păsările nu le-a despicat.
11 Păsările răpitoare s-au năpustit peste stârvuri; dar Avram le-a izgonit.
12 La apusul soarelui, un somn adânc a căzut peste Avram; şi iată că l-a apucat o groază şi un mare întuneric.
13 Şi Domnul a zis lui Avram: „Să ştii hotărât că sămânţa ta va fi străină într-o ţară care nu va fi a ei; acolo va fi robită şi o vor apăsa greu, timp de patru sute de ani.
14 Dar pe neamul căruia îi va fi roabă, îl voi judeca Eu: şi pe urmă va ieşi de-acolo cu mari bogăţii.
15 Tu vei merge în pace la părinţii tăi; vei fi îngropat după o bătrâneţe fericită.
16 În al patrulea neam, ea se va întoarce aici; căci nelegiuirea amoriţilor nu şi-a atins încă vârful.”
17 După ce a asfinţit soarele, s-a făcut un întuneric adânc; şi iată că a ieşit un fum ca dintr-un cuptor, şi nişte flăcări au trecut printre dobitoacele despicate.
18 În ziua aceea, Domnul a făcut un legământ cu Avram şi i-a zis: „Seminţei tale dau ţara aceasta, de la râul Egiptului până la râul cel mare, râul Eufrat,
19 şi anume: ţara cheniţilor, a cheniziţilor, a cadmoniţilor,
20 a hetiţilor, a fereziţilor, a refaimiţilor,
21 a amoriţilor, a canaaniţilor, a ghirgasiţilor şi a iebusiţilor.”

   Vei vedea ca D-zeu a luat intrebarea lui Avraam serios,si i-a aratat ca va fii purtatorul lui de grija,si il va face sa prospere.D-zeu a fost atat de serios cand i-a spus asta,incat s-a hotarat ca sa se lege printr-un legamant.
   Ce este un legamant?Este ca si un contract,dar nu este un contract.Un contract este pt o anumita perioada de timp,pana cand cerintele sunt indeplinite.Dar un legamant este permanent.Singurul mod de a desface un legamant este moartea.De aceea casatoria este un legamant si nu un contract, este permanent"Pana moartea ne va desparti"
   In timpurile biblice atunci cand faceai un legamant cu cineva,aduceai un animal,de obicei un miel,sau un vitel,il omorai si il taia-i in doua.Urmatorul pas,era sa stai fata in fata cu cel cu care faceai legamantul,si sa umbli intre animale,pana
 in centrul lor.
   Ceea ce insemna ca fiecare parte era obligata sa protejeze si sa poarte de grija persoanei cu care a facut legamantul.Tot ceea ce aveau,aveau impreuna.Binenteles cel care beneficia cel mai mult din legamant era partea cea mai saraca.
   Astazi D-zeu este intr-un legamant cu noi.Noi suntem partea cea mai saraca,nu avem ca sa-i oferim lui D-zeu.Dar D-zeu este cea mai puternica si bogata fiinta din univers,deci tot ce are El este al nostru.
   D-zeu s-a legat printr-un legamant cu tine,garantand binecuvantarile Lui, in viata ta.Raspunsul la rugaciune pe care il astepti,daca este dupa Voia Lui,este garantat prin legamant



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1278
  • Export PDF: 6
Opțiuni