Noul legămant al Harului.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 15/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

Evrei 8: 12 Pentru că le voi ierta nelegiuirile şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile lor.”
  Noi nu mai suntem sub Vechiul legamant, suntem sub Noul Legamant. Si in acest Legamnt, Dumnezeu a spus ca va face 3 lucruri pentru noi.
1. Ne va conduce.

    Evrei 8:10. Voi pune Legile Mele in mintea lor si le voi scrie in inimile lor.

  Aceasta este legea credintei, dragostei de a te calauzi in tot ceea ce cei face. Este spontana, dinamica si activa, Legea a fost scrisa in inimile noastre ca sa ne conduca.
2. Lucreaza miracole pentru noi.

    Evrei 8:10. Eu voi fii Dumnezeul Lor, si ei vor fii poporul Meu.
   Aceasta fraza: Eu voi fii Dumnezeul lor, lucreaza minuni in noi. Deci daca esti bolnav Dumnezeu spune: Eu voi fii Dumnezeul tau, pregateste-te sa fii vindecat. Daca esti sarac Dumnezeu spune: Eu voi fii Dumnezeul tau, pregateste-te sa prosperi.
3. Il vom cunoaste pe El fara efort:

   Evrei 8: 11 Şi nu vor mai învăţa fiecare pe vecinul sau pe fratele său, zicând: „Cunoaşte pe Domnul!”, căci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare dintre ei.

   Cuvantul grecesc Cunoaste este 'Eido', care inseamna sa-l stii intuitiv, fara efort. Asta inseamna ca ai sa-l cunosti pe Dumnezeu usor.
  Vrei sa experimentezi aceste binecuvantari in viata ta astazi?
Trebuie sa stii ce face sa se intample toate aceste 3 lucruri in viata ta. Ceea ce vrea sa spuna aici Dumnezeu este ca nu este ceva gresit cu tine. El a spus “niciodata nu-si va aduce aminte de pacatele tale”. Cu cat crezi mai mult acest lucru, cu atat mai mult vei vedea binecuvantarile lui Dumnezeu curgand in viata ta. Cand vei realiza ceea ce a facut Dumnezeu pentru tine, ca te-a iertat, si nu-si va mai aduce aminte de pacatele tale, ai sa-l cunosti pe El, caile Lui, Si voia Lui pt viata ta o vei stii fara efort, adica usor.
   Deci alege sa crezi in inima ta aceste lucruri, si fii gata pt minunea pe care o astepti, pt ca este pe cale sa se intample.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1262
  • Export PDF: 6
  • Gramatical corect
  • Conținut complet
Opțiuni