Ridică-te și aleargă din nou cu perseverența unui atlet
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 31/05/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

"Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul! Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji. Eu, deci, alerg, dar nu ca şi cum n-aş şti încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveşte în vânt…"  (Ap. Pavel)

 

Apostolul Pavel aduce aminte, chiar dacă mulți aleargă la locul de alergare, nu toți primesc premiul. Viața creștină e ca o competiție. Ea cere auto-disciplină. Ea cere efort intens. Ea cere să ai un scop clar. În fața lui a văzut acest obiectiv clar, definit, și a hotărât prin fiecare acțiune să se apropie de atingerea acestui scop. Nu trebuie să pierdem în zadar timpul și energia. Apostolul n-a dorit să rateze ținta.

 

Apostolul Pavel prin cuvintele „... eu alerg... ” a mărturisit despre perseverența lui, ca a unui atlet, și despre râvna lui neobosită, de a ajunge la linia de finiș. Participă din nou în cursa credinței, dacă s-a întâmplat așa, că ai deviat din cale, din cauza învinuirilor pe nedrept și clevetirilor pentru numele Lui Hristos.

 

Un predicator a zis inspirator cu privire la aceasta: „Este ușor să-L slujești pe Dumnezeu, când toți te socot un om minunat. Dar cum vei proceda atunci, când membrii familiei tale și colegii tăi se vor răscula împotriva ta, din cauza credinței tale sau din cauza convingerilor tale morale? Când suntem prigoniți, suntem ispitiți să ne lepădăm de Hristos sau să mergem la compromisuri morale. Dar trebuie să ții minte, atunci când suferi pentru numele Lui Hristos, vei fi binecuvântat. Petru a zis: 'Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneşte peste voi. ' (1 Petru 4:14)

 

Îți voi spune, ce i-am zis prietenului meu săptămâna trecută. Iisus te îndeamnă să te întorci la cursă. Nu trebuie pur și simplu să stai pe scaun, ca nu cumva să-i permiți diavolului să obțină biruința asupra ta. Pune un picior înaintea celuilalt, îndreaptă-ți privirea spre Iisus și încrede-te în El, pentru ca să primești putere să alergi.”

 

Să ne ajute Domnul, să nu părăsim cursa înainte de vreme, ci cu răbdare să alergăm toată distanța necesară și să păstrăm credința în această luptă!

 

Pe cei care Îi sunt credincioși îi așteaptă o răsplată! „Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul!” De aceea, aleargă în așa fel, ca să primești răsplată de la Domnul, Judecătorul Cel drept! El să fie Cel Care te întărește în toată calea vieții tale, ca pe Martorul Său! În numele Lui Iisus Hristos, amin!

 

"... uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus". (Ap. Pavel)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 352
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni