Strălucind pentru Isus
Autor: Adriana Elena  |  Album: Scrisori pentru tine  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de AdrianaElena in 02/12/2019
    12345678910 0/10 X

Este fascinant să privești la creația lui Dumnezeu, să te minunezi de incredibila frumusețe pe care El a făcut-o, adresând simple cuvinte. Cuvintele Sale au luat forma luminii, aștrilor, munților și apelor, animalelor și plantelor, toate de o măreție care îți taie respirația.

E o desfătare să privesc cerul înstelat al verii. Nu mă satur să admir puzderia de diamante împrăștiate pe bolta celestă. Nici cele mai scânteietoare bijuterii nu poate întrece măreția lor. Cineva zicea că stelele ar fi găuri în podeaua veche a Paradisului.

În epistola către Filipeni, Pavel îi îndeamnă pe credincioși să aibă un alt stil de viață, în calitate de copii ai lui Dumnezeu. În mijlocul unei ”generații necinstite și pervertite”, creștinii trebuie să reflecte frumusețea Mântuitorului lor, să se deosebească prin viețile lor curate, abundente, roditoare.

Astăzi, având la îndemână Scriptura, avem aceeași chemare: să strălucim pentru Isus. În lumea confuză, pervertită până la culme de păcat, Dumnezeu ne cere să trăim în sfințenie, în dragoste, în lumină, să avem teamă de El și să Îl cinstim prin ceea ce facem, prin ceea ce spunem. Propovăduind Cuvântul Lui, noi aducem o lumină asemănătoare cu a stelelor în această lume întunecată. Ținând sus crucea lui Isus Hristos, fără să ne fie rușine, stând lipiți de ea, declarăm că viața noastră Îi aparține Răscumpărătorului. Crezi că acest lucru înseamnă puțin? Nu e ușor să renunți la calea largă și ușoară pe care merge lumea și să o apuci pe cea strâmtă. Nu e ușor să renunți la eul tău, la voia ta absolută, la pornirile tale, la plăcerile tale, pentru a te lăsa modelat de Dumnezeu, de Cel care vrea să te facă asemenea lui Isus.

Uneori simt că nu îmi este locul în această epocă. Aș vrea măcar pentru o zi să pot trăi pe vremea societății de epocă, să fiu o lady în rochie de mătase. Sau să văd cum trăiau oamenii pe timpul Domnului Isus. Dar știu și accept din toată inima că am fost creată pentru o vreme ca aceasta pentru ca Dumnezeu să mă folosească în planurile Lui perfecte, într-un fel unic. În fiecare generație este nevoie să se ridice suflete pentru a ține sus Cuvântul vieții. Desigur, Dumnezeu este cel care le ridică, El este cel care strigă oile pe nume. Iar asemeni lui Samuel, ele răspund: ”Vorbește, Doamne, căci roabele tale ascultă!”

Ești pregătită să faci liniște în inima ta și să asculți glasul blând al Mielului? El vrea ca tu să Îl reprezinți în această lume, să faci cunoscută dragostea Lui, dar și judecata Lui! Mă simt nevrednică, mă simt nepricepută, stângace… Mă ”bâlbâi” ca Moise și încerc să Îl ”trimit” pe Dumnezeu la alții pe care Îi cred mai buni, mai taletați, mai dedicați, mai activi decât mine. Dar Dumnezeu lucrează în mine și îmi dă o încredere nemaipomenită. Dumnezeu vrea ca eu să lucrez pentru Împărăția Sa. Niciodată El nu ne va cere ceva dacă nu oferă și resursele de care avem nevoie! Știu că atâta timp cât voi rămâne în El, Vița, eu – mlădița, voi aduce rod.

Este nevoie de tine în această generație necinstită și pervertită, nu să îți etalezi personalitatea, nici achizițiile sau abilitățile, ci să te dedici să strălucești pentru Isus, căci El Însuși a spus: ”Voi sunteți lumina lumii.”!

Sursa: http: //adrianael3na. wordpress. com

Minunat! Mai ales ce-ai scris despre stele...
Adăugat în 06/12/2019 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 857
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni