3 trandafiri în lumea crizantemelor
Autor: Mirela Olteanu  |  Album: Învață să citești o lacrimă  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de MirelaOlteanu in 02/11/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

E mai puțin de ora 10. Autobuzul oprește într-o stație unde nu coboară nimeni de obicei... de obicei, dar azi nu părea a fi o zi obișnuită pentru că jumătate din călători au coborât. Aveau ceva în comun: țineau în mâini buchete mari de flori. Mi se părea ciudat că niciunul nu zâmbea. Când oferi flori mi se pare normal să fii bucuros! Au format un șir indian și se îndreptau fără să-și vorbească spre o potecă. Am urmărit cu privirea poteca și am văzut că la capătul ei era "Orașul tăcerii". Am înțeles de ce oamenii nu se bucurau: Urma să ofere flori cuiva care nu le mai poate primi, nu le mai poate mirosi, nu mai poate zâmbi privindu-le, nu-i mai poate îmbrățișa, nu le mai poate pune după ureche ca să-i înfrumusețeze chipul și viața, de fapt singurul lucru pe care-l înfrumusețează acum acele flori e o grămadă de pământ...
Oferiți oamenilor flori cât îi aveți lângă voi! Mi se pare atât de tragic faptul că trăim zile în care comercianții de flori câștigă mai mult din vânzarea crizantemelor decât din vânzarea trandafirilor sau a lalelelor. N-am văzut niciodată atâția oameni cu flori câți am văzut astăzi. De obicei florăresele stau liniștite la taifas, croșetează, beau cafea, dar azi? Azi nu mai izbuteau să așeze buchetele de crizanteme pe tarabă. Mă bucur pentru ele, au avut o zi productivă, dar mă întristez când știu că mâine își vor relua activitățile cotidiene fiindcă rar le va întrerupe cineva taifasul pentru a cumpăra un buchet de flori. A trecut ziua morților și florile vor rămâne pe tarabă.  
Dăruiți flori câtă vreme vi se poate spune MULȚUMESC. Dăruiți flori câtă vreme vi se poate răspunde "ȘI EU" atunci când spuneți "TE IUBESC". Dăruiți flori cât timp cel care le primește poate ZÂMBI. Da-ți florăresele peste cap în fiecare zi!  
Autobuzul oprește în următoarea stație. Cobor. Nu era destinația mea, dar am coborât. Am cumpărat 3 trandafiri și i-am oferit unei doamne. Nu știu cine era. Nici nu cred că voi afla vreodată. Dar mi-a zâmbit și am putut citi bucuria în ochii ei. Sunt bucuroasă și mă simt privilegiată: azi sunt singura persoană căreia i s-a răspuns atunci când a oferit flori!

Slavit fie Domnul! Cred ca te-ai simtit vie oferind flori cuiva care se putea bucura....Dar ar tregui mers cu flori in primul rand la bolnave...cred ca ele se bucura cel mai mult. Si la mamele cu multi copii......
Adăugat în 10/11/2018 de loredanam
Un mesaj emotionant, un mesaj al dragostei pentru aproapele, al dărniciei şi al tot ce se poate numi zidire şi ridicare spirituală... multumiri sora; LA MULŢI ANI cu prilejul tuturor sărbătorilor din iarnă, sfinte bucurii cu har si pace de la Domnul.
Adăugat în 11/12/2018 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 759
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni