Feluritul HAR și feluritele încercări
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 07/09/2018
    12345678910 0/10 X

 

                                        

   1 Petru 4:10a.”Ca niște buni ispravnici ai harului FELURIT al lui Dumnezeu~&."_~

   Iacov 1:2.”Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin FELURITE încercări…..”

   HARUL a venit în persoana Domnului Isus și ni s-a dăruit în întregime, la cruce. Pentru că EL, HARUL întruchipat a trecut prin felurite încercări și noi vom trece. Important este că Harul este felurit și pentru orice încercare care este în viața noastră este Har specific. De ce intrăm în depresii în feluritele încercări când avem astfel de promisiuni și când suntem conștienți cine este HARUL felurit? Pentru EL nu este încercare prea mare, oricăt ar fi de felurită. Harul are abilitatea să ne ducă mai departe în destinul nostru, oricât de felurită ar fi încercarea, nu vom rămâne de rușine dacă ne cunoaștem identitatea și favoarea care o avem prin HARUL felurit a lui Dumnezeu. Depresiile sunt atât de felurite după cum se manifestă încercarea, sunt unii care nu mai vor să trăiască, punându-și capăt zilelor și nu vorbesc aici de lume, ci de ”fiii” de Dumnezeu, care nu au ca temelie Cuvântul și oamenii care sunt rânduiți în Biserică pentru desăvârșirea sfinților, nu-și cunosc nici ei identitatea și autoritatea pe care Dumnezeu le-a dat-o, ca sfinții să fie învățați, echipați și duși în destin. Pentru FELURITELE încercări prin care trecem inevitabil, oricare din noi, Ap. Iacov are încurajare, un sfat care este suficient de bine gândit, pentru ”fiii„ de Dumnezeu care știu cine sunt ei și cine este HARUL, în persoana Domnului Hristos.

   Iacov 1:2-5.”Frații mei să priviți cu o mare bucurie când treceți prin FELURITE încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșită lucrarea, pentru ca să fiți desăvârșiți, întregi și să nu duceți lipsă de nimic. Dacă unuia îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare și ea ( înțelepciunea) îi va fi dată.”

   De ce ajungem în depresii în încercare? Pentru că ne bazăm pe înțelepciunea noastră, după mersul și învățătura lumii, acționând în afara voii lui Dumnezeu, pe care nu o putem ști decât din CUVÂNTUL LUI, iar decât să mergem la Cuvânt în feluritele încercări, ne plângem de milă, îndopându-ne cu tranchilizante, uitând că HARUL este pentru fiecare încercare capabil să ne scoată biruitori și când vezi biruința, știind că ai fost salvat de HARUL felurit a lui Dumnezeu, te bucuri și-L lauzi că-I minunat, conștient că feluritele încercări ale CREDINȚEI noastre lucrează în noi RĂBDARE și doar RĂBDAREA trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea în noi, ca să fim desăvîrșiți și întregi și să nu ducem lipsă de nimic. Ceea ce trebuie să facă RĂBDAREA în noi, nu pot face doctorii, ei ne ameliorează, dar vindecarea o face feluritul HAR, atunci când trecem prin felurite încercări, El ne duce din biruință în biruință și dacă suntem ÎNȚELEPȚI, cu înțelepciunea  lui Dumnezeu, care abia așteaptă să ne-o dea, ca să biruim încercarea, ISUS, HARUL felurit, ne va duce la țintă, când își va desăvârși lucrarea de modelare, de echipare de ducere la tăcere a eului din noi, care nu ar vrea să renunțe la viața lui, ca s-o dăm întreagă lui Hristos și să ajungem desăvârșiți, întregi și să nu mai ducem lipsă de nimic. Feluritele încercări sunt inevitabile pentru ”fiii” de Dumnezeu, pentru că în ele se formează caracterul Cristic, se pune în aplicare credința, se desăvârșește lucrarea de maturizare și are loc tot mai mult lepădarea de sine și încrederea în Dumnezeu și Harul Său. În acest fel nu slăvim ÎNCERCĂRILE, ci HARUL Domnului Isus și ne bucurăm de credința LUI, care lucrează în noi o credință statornică și ancorată în EL. Datorită CREDINȚEI noi ne bucurăm în încercarile felurite prin care trecem, pentru că noi trăim prin credință și fără credință și Harul felurit a lui Dumnezu, nimeni nu ar birui feluritele încercări și nimeni nu ar fi ispravnici credincioși în Împărăția Domnului Isus Hristos. Mulțumim Dumnezeul nostru pentru feluritul HAR!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 666
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni