Scrisoare pentru fata care așteaptă viitorul ei partener de viață
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ndrsgeni in 23/06/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Dragă fată,

Ești în așteptarea unui partener de viață? Te tot frămânți și te întrebi „Când va veni”? Sau ești nerăbdătoare și intri în relații care știi bine că nu sunt potrivite pentru tine?

Căsătoria e un lucru important, nu ne putem juca cu ea. Căsătoria nu e doar pentru un an, doi, trei…căsătoria e pentru o viață! Cred că și tu ai auzit de divorțuri, soți și soții care suferă pentru că nu sunt una, nu se înțeleg, violență în familie, copii care cresc fără un parinte…

Da, e foarte important cu cine ne căsătorim, e important să luăm căsătoria în serios și să nu umblăm de-a joaca cu ea.

Am citit zilele acestea despre Isaac si Rebeca, despre căsătoria lor. Avraam a trimes pe robul său în căutarea unei soții pentru fiul său Isaac. Iată cum se ruga robul acesta „Doamne, Dumnezeul stăpânului meu Avraam! Te rog, dă-mi izbândă astăzi şi îndură-Te de stăpânul meu Avraam. Iată, stau lângă izvorul acesta de apă, şi fetele oamenilor din cetate vin să scoată apă. Fă ca fata căreia îi voi zice: ‘Pleacă-ţi vadra, te rog, ca să beau’ şi care va răspunde: ‘Bea şi am să dau de băut şi cămilelor tale’ să fie aceea pe care ai rânduit-o Tu pentru robul Tău Isaac! Şi prin aceasta voi cunoaşte că Te-ai îndurat de stăpânul meu.”

Robul lui Avraam se ruga ca Dumnezeu sa îi scoată în cale fata rânduită de El pentru Isaac, si așa a fost! Robul acesta a zărit pe Rebeca, o fată frumoasă, fecioară, nici un bărbat n-avusese legături cu ea (Genesa 24).

Ce vreau să spun cu asta? Să îL punem pe Dumnezeu mai presus de orice lucru, chiar și în ce privește viitorul partener de viață, El să ne pună în cale acel băiat rânduit de Domnul pentru noi, așa cum a pus în calea robului acesta, pe Rebeca.

Fata aceasta s-a păstrat curată, fecioară, n-avusese legături cu niciun bărbat. Ce a făcut Dumnezeu? A binecuvântat-o!

Știu ca sunt atâtea și atâtea relații în ziua de azi, prietenii doar de o clipă, pentru a nu se simte singura; prietenii care ajung chiar și la relații intime înainte de căsătorie; prietenii cu băieți fără un scop anume, fără o țintă spre căsătorie, dară…e mai importantă asta?

Vreau să spun ca da, e important acest lucru. Ce cauți înainte să intri într-o relație? Faptul să îți placă ție băiatul sau să îi placă lui Dumnezeu? Cauți o prietenie doar de a avea și tu una (așa cum se întâmplă destul în ziua de azi) sau cauți un partener care să fie alături de tine toată viața?

Dragă fată, fii vegheatoare! Robul lui Avraam nu căuta orice, căuta pe cea rânduită de Domnul pentru Isaac, căuta voia lui Dumnezeu.

Dacă și tu cauți mai întâi voia lui Dumnezeu în viața ta, caută să fii tot mai aproape de El, caută să fii o fată a rugăciunii, o fată care se păstrează curată, o fată care ajută pe cei din jur, o fată nu plăcută lumii, ci plăcută lui Dumnezeu!

Dumnezeu e Unul credincios, dacă tu îL cauți mai presus de orice lucru, dacă tu cauți voia Sa cu privire la viața ta, dacă tu rămâi în El și cauți să împlinești și să păzești poruncile Sale, cred că vei avea și tu izbândă și binecuvântare în ce privește căsătoria ta.

Poate spui ca e lungă și grea așteptarea, poate ai obosit, tot aștepți și te întrebi „Când va veni?”…Nu deznădăjdui, Dumnezeu e credincios! Tu caută să fii plăcută Lui și să rămâi în El, toate își au vremea lor, nu încerca să grăbești tu lucrurile, așteaptă cu credință timpul Său și binecuvântarea Sa pentru viața ta, te vei bucura de lucrarea Sa.

Cu drag,
o altă fată în așteptare

https: //strigatulinimiiblog. wordpress. com/2018/06/23/scrisoare-pentru-fata-care-asteapta-viitorul-ei-partener-de-viata/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 980
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni