Anul Unitatii
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 29/12/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

E pe duca anul unitatii, in curand o sa devina istorie. Multi am avut ocazia sa fim semanatori  in acest an. Dar oare am semanat? Am semanat destul cat sa avem ce secera? Daca anul acesta fiecare din noi a semanat samanta unitatii, vom secera cu bucurie roadele unitatii. Ce fel de unitate ai semanat in jurul tau? Si cu ce scop? Ai fost motivat de gandul  ca uniti putem mai mult, mai bine, orice, oricand, oriunde, prin necaz, prin bucuri, prin primejdii, prin prigoane? A fost de lucru pentru fiecare in anul unitatii. De la cel mai mare pana la cel mai mic, de la cel mai slab pana la cel mai tare. Ce-i drept, au fost multe  piedici in anul unitatii, pentru o unitate desavarsita in dragoste. Unele piedici  au tinut de imagine, altele de motivatie, altele de statut. Multi au ales unitatea din dragoste, alti din datorie, multi din ravna alti obligati. Multi s-au luptat pentru unitate, alti au fost invinsi in numele unitatii, au fost si biruitori, au fost si invinsi. Stiti un an al unitatii, de fapt e un mare neajuns. Ne trebuie, de fapt, mai mult. Poate doi anii, poate zece, poate o viata sau poate niciodata. Unitatea in biserica Domnului nu ar trebui sa fie  nici lozinca, nici semn de intrebare, nici semn de ingrijorare, nici tema de seminar si nici macar o optiune. Unitatea in biserica, de fapt, este  cununa nevestejita a dragostei lui Dumnezeu turnata in om. Din  departare biserica a fost vazuta astfel: Ierusalime tu  esti zidit ca o cetate facuta dintr-o bucata ( Ps 122: 3). Iar de aproape biserica a fost vazuta astfel: Toti  cei ce credeau, erau impreuna  la un loc, si aveau toate de obste. . . Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fieecare zi. (. Fapte 2). Unitatea nu este un bici care iti brazdeaza mintea dupa ce ti-a ciuruit urechile, unitatea este cheia care iti deschide usa fagaduintelor. " Daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele  lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat. . 1Ioan 1: 7.

Unitatea in dragoste in orice biserica este garantul bunei randuieli. Nimeni nu poate cumpara buna randuiala  in nici o adunare, chiar daca se impart daruri,   slujbe,   si lucrari.   Unitatea trebuie vazuta ca un ogor de unde poti gasi cel mai bun grau chiar daca pentru o vreme  acolo creste si neghina. Daca  in adevar ravniti la unitate, atunci sa se coboare munti si campiile sa fie ridicate. In lucrarile unitati nu incape nici pizma, nici geloziile, nici ura, nici cartirile, nici minciuna, nici foloasele personale, nici egoismul, nici parerile personale. In procesul unitatii totul este de obste, bucuriile, nevoile, belsugul si prigoanele, rabdarea si bunatatea, infranarea si facerea de bine, slujbele, darurile si lucrarile Duhului Sfant.

Incolo  fratilor, fiti sanatosi, desavarsiti-va, imbarbatati-va, fiti cu un cuget, traiti in pace, si Dumnezeul dragostei si al pacii va fi cu voi. 2 Cor 13: 11

„Unitatea in dragoste in orice biserica este garantul bunei randuieli. Nimeni nu poate cumpara buna randuiala in nici o adunare, chiar daca se impart daruri, slujbe, si lucrari. Unitatea trebuie vazuta ca un ogor de unde poti gasi cel mai bun grau chiar daca pentru o vreme acolo creste si neghina.”
O, cât adevăr! Și cât de bine și frumos este explicat adevărul acesta pe întregul acestei lucrări!
Este ușor să fii religios ba este ușor și să te rogi în alte limbi, ba chiar să vorbești în alte limbi, că Dumnezeu dă daruri și Lui nu-I pare niciodată rău de darul dat chiar dacă omul după aceia îl întrebuințează greșit sau egoist, dar este mult mai greu să fii plin mereu plin de roada Duhului, asta ține de noi, asta este partea noastră și nu prea o luăm chiar atât de serios pe cât de vitală este! Pt că așa cum spuneți frate Ciprian, cine vrea cu adevărat unitate, trebuie să trăiască cu adevărat altfel!
„ Daca inadevar ravniti la unitate, atunci sa se coboare munti si campiile sa fie ridicate. In lucrarile unitati nu incape nici pizma, nici geloziile, nici ura, nici cartirile, nici minciuna, nici foloasele personale, nici egoismul, nici parerile personale. In procesul unitatii totul este de obste, bucuriile, nevoile, belsugul si prigoanele, rabdarea si bunatatea, infranarea si facerea de bine, slujbele, darurile si lucrarile Duhului Sfant.”
Un mesaj autentic, plin de putere divină și har mântuitor pentru oricine ia seama și eu zic ca Bunul Dumnezeu să ne ajute pe toți!
Felicitări și mulțumiri totodată pentru acest minunat și ziditor mesaj!
Vă doresc un An Nou binecuvântat de Domnul cu tot ce-i mai bun atât de sus, din Slava Lui, cât și de jos, de pe pământ! La mulți Ani binecuvântați și fericiți cu Domnul!
Adăugat în 29/12/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 524
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni