Femeia medie
Autor: Dorina Madaras  |  Album: POCĂINȚĂ  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de Dorina1980 in 08/09/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

Două dintre cele mai mari minciuni și înșelăciuni din modul de gândire al societății, este că toți, dar mai ales femeile, au un "potențial" extraordinar care trebuie să fie realizat și că "simplicitatea" sau a fi "medie", nu este acceptabil ci trebuie să fim grozavi! Acest lucru provoacă două probleme și nu numai!

În primul rând, femeile se înșelală atunci când gândesc și cred că sunt mai speciale, mai rare și mai însemnate ca celelalte femei. Unele femei creștine cred că sânt de înaltă calitate din pricina statutului lor spiritual și a chemării lor în societate, crezând că sânt singurele pe care societatea le consideră mai de succes și de valoare. Ca urmare a acestui mod greșit de gândire, ajungem să creăm o falsă narațiune, un scop fals al vieții și o voință falsă a lui Dumnezeu care nu coincid cu Cuvântul lui Dumnezeu!

Realitatea, totuși, este că majoritatea femeilor sânt "medie" și simple, eu fiind una dintre ele. Adevărul este că toate sântem create și înzestrate de Dumnezeu în mod unic, El nu face nici o deosebire între noi (Faptele 15:9), înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului (Romani 2:11) ci în ochii Lui TOATE sântem egale și de aceași valoare. Să nu uităm că "mândria unui om îl coboară, dar cine este smerit cu duhul capătă cinste" (Proverbele 29:23). Dumnezeu ne cere să ne smerim înaintea Lui și doar atunci El ne va înălţa (Iacov 4:10).

Mai mult de atât, multe femei trăiesc în așteptări nerealiste de mari. Atunci când Dumnezeu NU îndeplinește visele și speranțele lor de-a fi cele mai bune studente; acceptate de-o universitate prestigioasă; a deveni doctorițe sau avocate; a avea o imagine exterioară "perfectă"; de-a se căsători cu bărbatul "perfect", având o familie "perfectă"; o carieră și salariu de invidiat, femeile ajung dezamăgite total! Bine spune proverbul despre astfel de femei: "Doar a fi o piuliță în roata vieți, din lumea lor mică, nu este deajuns!"

Acest lucru ne aduce la a doua problemă. Multe femei se bat cu pumni în cap pentrucă nu-și realizează visele și dorințele lor "splendide și mărețe"! În loc să-și investească energia și puterea în a face bine în lucrurile pe care le pot face, ele mâhnesc după CINE și CE nu sunt! Doar a fi pricepute și roditoare cu talantul dat de Dumnezeu nu este suficient, dacă nu sânt cele mai excelente și superioare în altceva!

Cuvântul lui Dumnezeu ne învață în Romani 12:3 să nu avem despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine! Totodată, în loc să ne îngrijorăm și să ne mâhnim de potențialul nostru nerealizat doar pentru o măreție nebuloasă și deșartă, noi trebui să ne preocupăm cu pocăința, cu relația noastră cu Dumnezeu, cu viața noastră spirituală, de-a ne sfinți, de-a trăi credincioase și ascultătoare în lucrurile pe care Dumnezeu ni le-a dat să le facem, încrezându-ne în El pentru rezultatele finale. Să nu uităm, că fiecare dintre noi avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat,   după măsura credinţei noastre. Cine este chemat la o slujbă să se ţină de slujba lui." (Romani 12:6‭-‬7) Totodată, fiecare dintre noi să rămână în chemarea pe care o avea când a fost chemat (1 Corinteni 7:20). Amin! Doamne ajută-ne!

Nu trebuie să ne facem griji că sântem "medie și simple” ca și cum ar fi ceva rău. Scriptura ne spune că Dumnezeu este mulțumit să folosească astfel de oameni - simpli, slabi și neînsemnați pentru că așa își arată El puterea și gloria. (1 Corinteni 1:26-31) Este un privilegiu și onoare să fim oameni simpli, slabi și păcătoși în mâna unui Dumnezeu extraordinar, puternic și sfânt! Mărit să fie Domnul!  

Comentariile sunt oprite pentru această resursă.
Statistici
  • Vizualizări: 1213
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni