ZÂMBEȘTE... și iar zâmbește!
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 28/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot


    Un gest mic poate fi de o însemnătate imensă pentru o persoană care are nevoie de el în acel moment. Gesturile mici sunt urmate de fapte mari. Cu cât facem mai multe gesturi mici, ne va fi ușor și vom dori să facem fapte cât mai mari. De multe ori am auzit oameni spunând: 'Nu am ce dărui', sau 'Nu am cu ce să ajut pe cei din jur!'. Cred că este greșit să gândești așa pentru că, fiecare dintre noi putem fi de folos cu ceva celor din jurul nostru. Un zâmbet dăruit celor din jur poate face așa de mult că nu ne imaginăm. Nu ne costă, ci doar ne îmbogățește pe noi și bineînțeles pe cel căruia i-l dăruim.
În perioadele grele din viața mea am experimentat acest lucru. De mai multe ori când am fost tristă, copleșită de probleme, şi nu vedeam o ieșire din ele, mergeam pe stradă și o persoană trecând pe lângă mine, mi-a zâmbit. În acel moment parcă am uitat de toate problemele și m-am gândit la următorul lucru: ,,Doamne, TU mi-ai zâmbit prin persoana aceasta” şi ziua respectivă mi s-a schimbat complect. Acest lucru s-a repetat de mai multe ori în viață. Atunci am realizat ce important poate să fie un zâmbet oferit celor din jur. Personal, nu îmi place să văd oameni triști. Oricât este un om de frumos, dacă are fața tristă, posacă, își pierde din frumusețe.

  Cu câteva luni în urmă, la grădinița unde lucrez, ne-a venit o colegă nouă, o femeie africană. Din prima zi de muncă a fost îndrăgită de toate colegele și mai mult, de toți copiii din grădiniță. Zâmbetul nu a lipsit în tot timpul acesta de pe fața ei. Cu câteva săptămâni în urmă, colegele au cumpărat o ciocolată foarte mare și au scris câteva cuvinte pe o foaie, ce persoană plăcută este și ce mult contează zâmbetul ei pentru noi și pentru copiii din grădiniță și le-a dăruit acestei colege. Motive să fie mereu cu zâmbetul pe buze nu are, este o femeie părăsită de soț care crește singură două fete, muncește full time, şi familia ei este în Africa. Mi-a spus că ea a ales să zâmbească tot timpul, nu era așa când era copil. Atitudinea ei, zâmbetul și efectul pe care l-a avut asupra noastră la locul de muncă m-a provocat să scriu aceste rânduri despre importanța zâmbetului. Este alegerea noastră personală să avem zâmbet pe față și o atitudine plăcută. Asta va face să ne îndrăgească cei din jur și îi vom ajuta și pe ei să aibă zâmbet pe față. Toate lucrurile vor lua o întorsătură mai bună pentru fiecare persoană.
   Psalmul 68:3 spune: ,,Cei neprihăniți se bucură, saltă de bucurie înaintea lui Dumnezeu și nu mai pot de veselie.” Dacă o persoană care nu are o relație personală cu Dumnezeu așa cum e colega mea poate să aibă zâmbet pe față în ciuda problemelor cu care se confruntă, atunci cu atât mai mult noi, care-L avem pe Isus în inimă ar trebuie să ne radieze fața de bucurie. David asta spune în acest Psalm ,,cel neprihănit este bucuros” şi această bucurie trebuie să se vadă pe fețele noastre. Același lucru îl spune și Psalmul 126:3: ,,Da Domnul a făcut mari lucruri pentru noi și de aceea suntem plini de BUCURIE.” Avem mai multe motive de bucurie decât de nemulțumire pentru ceea ce face Dumnezeu în fiecare zi pentru noi. Atunci, ce ne împiedică să lăsăm ca acest lucru să se vadă în viața noastră?
   
     Chiar dacă nu ești o persoană cu zâmbetul pe buze, poți să fii de aici înainte. Dăruieș-te zâmbetul tău celor pe care-i întâlnești și o să vezi cum viața ta se va schimba în bine. ,,Dumnezeu a dăruit omului spre a recompensa toate greutățile vieții trei lucruri: speranța, visul și ZÂMBETUL.” (Immanuel Kant) Cu cât alegem să avem zâmbet pe față cu atât o să fim mai de folos celor din jurul nostru. Așa cum mie mi-a schimbat ziua și atitudinea zâmbetul acelei persoane care a trecut pe lângă mine, tot așa putem schimba și noi ziua celor pe care-i întâlnim. Un alt proverb spune: ,,O zi fără zâmbet este o zi pierdută.”

      Chiar dacă trăim într-o lume cu o bunăstare pe care oamenii nu au avut-o înainte, totuși sunt tot mai mulți oameni triști, posaci, posomorâți, fără chef de viață, depresivi, fără zâmbet pe față. Întrebarea mea este: faci parte dintre ei? Sau ești o persoană cu o față zâmbitoare, şi oamenii când privesc la tine pot zice 'Omul acesta are ceva deosebit în el, zâmbetul lui mă încurajează să zâmbesc și eu, mă face să privesc altfel viața, să văd partea bună a lucrurilor!'. Din punct de vedere medical zâmbetul face foarte bine sănătății noastre, deci, dacă vrei să fii sănătos spiritual și fizic trebuie de azi înainte să ZÂMBEŞTI mai mult. ZÂMBETUL este o fereastră deschisă către sufletul nostru, şi din sufletul nostru va radia BUCURIA ce va schimba pe cei din jur.

   ZÂMBEȘTE şi lumea va ZÂMBI odată cu tine!

O clară expunere a unui principiu de viaţă pe cât părând de neînsemnat pe atât de aducător de beneficii reale imediate; mulţumiri sora, fii binecuvântată.
Adăugat în 29/08/2017 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1136
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni