Mută piatra
Autor: Vladimir Polanko  |  Album: Devoțional pentru tineri  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de IonPuiu in 27/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe

  În cartea lui, Hot Illustrations for Youth Talks [Ilustraţii de neuitat pentru tineri], Wayne Rice relatează povestea unui copil care se juca liniştit în nisip. Avea camionaşe, maşinuţe, un cub de plastic şi, desigur, o lopăţică. Toată ziua făcuse drumuri şi tuneluri cu lopăţica, până când a dat peste o piatră mare în mijlocul drumului lui. Băieţelul săpă în jurul pietrei, hotărât să o mute puţin câte puţin. Dar nu putu să o dea la o parte de acolo.

  Micuţul făcu tot ce putu pentru a muta piatra enormă, dar de fiecare dată când credea că o mutase, îşi dădea seama că piatra rămăsese exact în acelaşi loc. Băiatul „ofta, se zbătea, împingea, dar tot ce a reuşit să facă a fost să îşi zdrobească mâinile. Când a obosit şi nu a mai putut, a început să plângă. În tot acest timp, tatăl lui îl privea pe fereastră. Când a văzut că băiatul a început să plângă, s-a apropiat de el şi l-a întrebat:

– Fiul meu, de ce nu îţi foloseşti toată puterea pe care o ai?

  Printre suspine, băiatul răspunse:

– Tata, am încercat chiar de mai multe ori. Mi-am folosit toată puterea.

– Nu, fiule. Nu ţi-ai folosit toată puterea pe care o ai. Nu m-ai chemat.

  Atunci tatăl se aplecă, prinse piatra şi cât ai clipi din ochi, o dădu din drum.

  Dacă şi tu eşti ca mine, îmi închipui că şi tu ai luptat cu „pietre” care te împiedicau să avansezi pe drumul către cer. Care este „piatra” ta? Ai încercat să ridici obstacolele din viaţa ta de unul singur, prin forţele proprii? Ai luptat din tot sufletul tău, doar pentru a descoperi că, în cele din urmă, cazi din nou şi din nou, în aceleaşi păcate?

  Dacă eşti obosit şi frustrat de incapacitatea de a muta aceste păcate din viaţa ta, atunci acum este momentul potrivit pentru a cere ajutorul Tatălui tău ceresc. Spune-I lui Isus să vină şi să ridice pentru tine această „piatră” care pare că nu poate fi mutată din drumul tău. Poţi deja anticipa glasul Său duios care îţi spune: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1256
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni