A fost zeciuiala unul din cei sapte stalpi ai intelepciuni?
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 14/07/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   Nicidecum, nicidecum, niciodata.

   De ce zeciuiala nu a fost un stalp al intelepciunii?

   Pentru ca zeciuiala a fost planificata sa fie un stalp pentru semintia lui Levi, pentru leviti.

   Pentru ca inainte sa fie instaurata zeciuiala ca si Lege, a fost Intelepciunea.

   Pentru ca Intelepciunea nu are nevoie de zeciuiala, cand ea insasi are cu ea toata bogatia si slava, avutiile trainice si dreptatea ( Prov 8:18). Zeciuiala din Vechiul Testament a fost data ca o lege vesnica Levitilor, pe cand Intelepciunea, da adevarate mosteniri tuturora care  o iubesc. Zeciuiala ca si stalp, e invatata ca sa ia, Intelepciunea ca si caracter, e invatata ca sa dea. In Intelepciune nu este nimic din zeciuiala, dar in zeciuiala este din intelepciunea lui Dumnezeu, si va ramane din intelepciunea lui Dumnezeu porunca data celor 11 semintii pentru o singura semintie ( Levi). Domnul Isus nu a desfiintat zeciuiala, dar nici nu a pus-o peste Biserica. Nicaieri, apostolii nu au pus acest jug  peste Biserica. Acest jug este doar pentru cele 11 seminti ale lui Israel, ca o Lege vesnica pentru fratele lor Levi. Daca da cineva a zecea parte din banii lui la biserica sau la saraci, foarte bine face, dar aceaa nu este zeciuiala biblica, e zeciuiala proprie; altul poate da 12 la suta, altul 20 la suta, altul cat are. Daca intelepciunea ar fi taiat zeciuiala, atunci Levi ar fi ramas fara mancare, iar Dumnezeu ar fi ramas fara de putere in Cuvantul Lui. Intelepciunea a avut altfel de stalpi pe care era asezata, dar a trebuit ca sa si taie, ca sa poata sa se faca asemenea noua pentru o vreme, pentru un scop, pentru a ne castiga pentru totdeauna. La urma, Intelepciunea va avea din nou stalpi, dar nu pentru a-i mai taia vreodata, ci pentru a-i tine vesnic in ea. (Apocalipsa 3:12.)

Foarte clar! ...totuşi sunt aşa de multe neînţelegeri pe tema aceasta... Duhul Sfânt să ne dea tuturor înţelepciune. Multumiri frate pentru cuvântul acesta.
Adăugat în 14/07/2017 de floridinmaracineni
Sora Flori cred ca ar trebui sa dam levitilor ce este al levitilor si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu. Leviti sunt doar cei din semintia lui Levi, poporul Israel, ei nu sunt nici saraci din biserici, si nici lucratori din biserici, si nici nevoile din biserici. Zeciuiala este a Levitilor adevarati, a celor ce nu au primit mostenire in Israel ca si ceilalti frati ai lor, si care aveau o lucrare speciala de facut, diferita de lucrarea biserici de astazi. Iar cei care tulbura adevarul Bibliei isi vor lua ei osanda. Adevarul trebuie spus asa cum este scris. Semintia lui Levi este si astazi atat in Israel cat si intre neamuri, cine vrea sa dea adevarata zeciuiala sa ii caute si sa le-o dea lor, si doar lor. ZECIUIALA nu este pentru BISERICA.
Adăugat în 15/07/2017 de MihailCiprianMuresan
Statistici
  • Vizualizări: 1023
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni