Ziua cea rea
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 03/06/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

                                                    

   ”De aceea, luați toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteți împotrivi în ziua cea rea și să rămâneți în picioare, după ce veți fi biruit totul.” Efeseni 6:13.

    Apostolul Pavel, la începutul cărții Efeseni, ne arată poziția noastră în Hristos, fără a fi noi implicați cu vreun merit ori fapte bune, ori lupta noastră de a ajunge la această statură. El zice că, în Hristos am fost binecuvântați cu tot felul de binecuvântări duhovnicești, în locurile cerești (duhul nostru). Am fost aleși înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și neprihăniți, apoi ne-a înfiat tot dinainte, ne-a iertat păcatele, ne-a răscumpărat prin jertfa Domnului Isus, prin Harul său și după buna plăcere a voii Sale, ne-a făcut moștenitori ai vieții LUI, ne-a pecetluit cu Duhul Sfânt, prin care ne-a înviat din păcat și ne-a așezat cu Hristos în locurile cerești. Mare bucurie și bună zi, când ne înțelegem locul și identitatea noastră în Hristos. Suntem biruitori, duhul nostru este la fel cum va fi toată veșnicia, sfințit, neprihănit.

   Dar când Pavel scria această carte Efesenilor, se afla în închisoare, unde vedea că sufletul și trupul lui în fiecare zi erau amenințate de cel rău, era batjocorit, hulit, chinuit.... pentru credința lui, pentru păstrarea identității lui în Hristos, era tras la răspundere pentru nădejdea lui Hristos, și pentru că grija pentru Biserica lui Hristos era pasiunea vieții lui și dragostea lui, se gândea că fiecare la rândul nostru vom avea de suferit pentru credință, mintea ne va fi atacată, gândurile tulburate, voința înfrântă și trupul lovit și strivit de cel rău. Privind poate în fiecare zi ostașii echipați printre cei întemnițați, Duhul Sfânt i-a descris piesele din armura, de care avem fiecare nevoie, în ziua cea rea, care apare neașteptat în viața noastră.

   Și pentru că ”ziua rea” vine peste noi deseori până trăim în trup, Pavel ne îndeamnă să ne îmbrăcăm cu TOATĂ armătura lui Dumnezeu, ca să ne putem împotrivi celui rău, în ziua ceea rea și să stăm pe poziția noastră în Hristos, fiind încinși cu adevărul, pe care să-L rostim peste viața noastră fără intimidare, ci să-l intimidăm noi pe cel rău, arătând râvna Evangheliei păcii, care ne ține în picioare și apărându-ne cu scutul credinței, de săgețile îndreptate în ziua cea rea spre noi. Apoi, coiful mântuirii, care ne apără mintea, sentimentele și voința și ne ține treji în identitatea noastră în Hristos și sabia Duhului, Cuvântul lui Dumnezeu, care taie și în noi dacă ceva se vede infectat și taie, și uneltirea celui rău în ziua cea rea, ca noi să rămânem în picioare după ce vom fi biruit totul..

 

   Doamne, vrem să înțelegem că noi nu avem de luptat cu pumnul, unii împotriva altora, ci să mâncăm Cuvântul Tău, să ne lăsăm echipați de cei maturi în credință și la rândul nostru, să fim și noi în stare de a echipa pe alții, ca în ”ziua rea” să stăm gata câștigând biruința noastră, de pe poziția de biruitori în Hristos, fiindcă Tu ai dezbrăcat domniile și stăpânirile  și le-ai făcut de rușine când ai ieșit biruitor asupra lor prin cruce. Deci ,noi luptăm din biruință și nu pentru biruință, în ziua ceea rea. Amin!!

Amin. Doamne ajută-ne să înțelegem bine cu cine avem de luptat, cine stă în spatele tuturor acțiunile răutăcioase cu care avem de-a face, care sunt armele spirituale de care avem neapărată nevoie, care este armătura fără de care nu putem ține piept uneltirilor celui rău și toate lucrurile care ne asigură pacea, liniștea și biruința până la capăt!
Un mesaj frumos, înțelept, bine lucrat, plin de har și putere sfântă. Domnul Dumnezeul cerului și al pământului să vă binecuvânteze în tot ce faceți și în toate aspectele vieții.
Adăugat în 08/06/2017 de Ioanhapca
Mulțumesc fr. Nelu pentru binecuvântări și încurajări.
Domnul este de partea noastră și ne învață prin Duhul Lui să știm să ne purtăm în lume
ca fii de Dumnezeu, de Rege, de Domn și nu de cerșetor.
Multe bucurii să vă dea Domnul și inspirație sfântă!!
Adăugat în 08/06/2017 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1649
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni