Viața veșnică (1)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 21/01/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

                                                                      Viața veșnică (1)

 

  Ioan 5:39; 6:54; 17:3; Romani 6:23b; 1Ioan 1:2; 5:20b. Câteva referințe, pentru Cine este Viața Veșnică.

   Mare binecuvântare și mult curaj, și multă pasiune primim atunci când înțelegem cine suntem noi în Hristos. Odată cu nașterea din nou, am fost răstigniți împreună cu Hristos, am murit împreună cu El și am înviat împreună cu El. Suntem cu Hristos Isus ascunși în Dumnezeu și deja Împărăția LUI a venit peste noi și am intrat în viața veșnică, aici și acum, pentru că EL este viața veșnică. Zeci de ani am încercat cumva să ne facem vrednici de a ajunge odată în viața veșnică și când să crezi că acum suntem aproape binișor, în umblarea noastră, iar faliment. Ioan zice că Tatăl ne-a arătat viața în Fiul, iar noi mai departe să mărturisim despre această viață care este în El, cercetând Scripturile în care este arătată această viață veșnică în Isus Hristos. Domnul Isus zice -Cine mănâncă Trupul Meu și bea sângele Meu, are viața veșnică, - nu zice că va avea cândva... are acum, și aici, și continuă în veșnicii. Deci, aici, învățăm să-L cunoaștem tot mai mult, pentru că atunci, acasă la El nu va mai fi nevoie să învățăm să-L cunoaștem, căci Îl vom vedea în față așa cum este, măreț și glorios, căci cunoștința s-a sfârșit.

   Ce ne-a ținut în confuzie și nu am putut să ne bucurăm de ceea ce Domnul  a făcut pentru noi la cruce a fost că nu am avut învățătura adevărată despre cine suntem în Hristos și nu am învățat trăirea și umblarea prin credință, ci am știut despre credință teoretic, însă pe teren am umblat și am trăit prin vedere și nu prin duhul, cele cinci simțuri au condus viața noastră, pentrucă nu ne-am lăsat duhul luminat de Duhul Sfânt să aducă viață în sufletul și trupul nostru, astfel  a câștigat religia, care nu este în stare decât de a lega omul cu lanțurile ei.

  Numai Duhul Sfânt prin duhul nostru luminat de El, poate să facă lumină în sufletul și trupul nostru, pentru a trăi și a umbla prin duhul. Altfel, toate predicile la suflet și trup, intră pe o ureche și ies pe cealaltă și batem pasul pe loc, hrănind doar religia, iar omul nou din noi suspină după  Hristos.

  Doamne Tată, vrem să pricepem că, dacă Duhul Tău locuiește în noi, nu mai suntem pământești ci duhovnicești și doar atunci vom înțelege că viața veșnică este în Isus Hristos și Duhul este Cel ce conduce viața noastră veșnică de acum și până în veșnicii. Amin.

 

 

Un mesaj bogat, convingător și plin de har în care m-a mișcat foarte mult acest gând: „Mare binecuvântare și mult curaj, și multă pasiune primim atunci când înțelegem cine suntem noi în Hristos.”

Și mă întreb, oare de suntem noi azi mai apatici, fără pasiunea, curajul și râvna primilor creștini și de ce nu punem accent total pe binecuvântarea divină și o lăsăm cu atâta ușurătate să treacă pe lângă noi?! Nu cumva ne pierdem identitatea și suntem de nerecunoscut în lume? Nu cumva uităm cine suntem și cu ce preț am fost răscumpărați? Nu cumva uităm ce Loc Minunat ne pregătește Mirele nostru...? NU CUMVA SUNTEM CAM NEPĂSĂTORI FAȚĂ DE VOIA ȘI VENIREA LUI?
Doamne mai suflă un „Vâjâit puternic” peste poporul Tău și mai lasă „Limbile de foc” să coboare peste noi!
Adăugat în 25/05/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 910
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni