Biserica în tranziție sau tranzit?
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 28/08/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Foarte des se aude în ultima vreme că biserica este într-o perioadă de tranziție. Ceva nu mi se părea normal la aceste declarații, așa că am căutat în dicționarul limbii române ce înseamnă tranziție, și am găsit că tranziția este un proces de trecere lentă sau bruscă de la o stare, de la o situație, de la o idee la alta, sau de la o formă la alta. Când am citit această definiție, mi-am dat seama că nu tranziția ne definește pe noi ca și biserică, ci tranzitul mai degrabă. Așa că am căutat să văd care este definiția tranzitului, și am găsit că tranzitul este trecerea fără staționare de mărfuri sau de persoane printr-o țară străină. Despre călători în tranzit definiția este că sunt în trecere.

Acuma revin la o întrebare incomoda poate, noi Biserica Domnului suntem în tranziție sau tranzit? După comportament sigur suntem în tranziție, după idealuri suntem în tranzit. Este de dorit să se știe că și biserica este într-o perioadă de tranziție, căci daca țara este în tranziție, sau dacă lumea este într-o perioadă de tranziție unde sunt schimbate valorile fundamentale, de ce biserica să nu intre în tranziție și ea? Nu ar fi posibilă această tranziție fără oameni cheie în poziții cheie. Diotref a fost unul dintre primii care a dus biserica în tranziție, și alții ca el de-a lungul timpului au influențat biserica, aruncând-o direct in tranziție. Este drept că mădularele trupului lui Hristos nu pot fi corupte, ele nu pot fi puse în această tranziție comandată, chiar dacă aceste mădulare ajung să sufere din pricina aceasta. In perioadele inchiziției s-au facut eforturi uriașe ca biserica să intre în tranziție, să fie trecută de la adevăr la o stare de rătăcire, și nu s-a reușit, de aceea a curs mult sânge. Pericolul tranziției a fost simțit destul de tare și în biserica primară, numai că atunci apostolii nu se culcau pe urechea rațiunii în detrimentul Evangheliei, și un prim exemplu îl avem în Galatia, unde Pavel  spunea Galatenilor despre anumiți teologi care aveau toate pârghiile necesare pentru a duce în robie pe cei slobozi (Gal 2:4,5), dar a existat o apărare a adevărului  printr-o nesupunere și o nepotrivire cu acești teologi. Mi-e frică să mă gândesc că sunt introdus într-o perioadă de tranziție de către aceia de la care așteptarea mea este una de îndrumare, sfătuire, mângâiere, zidire, întărire în tranzitul în care sunt.

Pentru ca Biserica să poată avea parte de un tranzit pe un teren plin de lupi, Dumnezeu a lăsat în Biserică cinci slujbe. Toate aceste cinci slujbe au rolul potrivit în tranzitul bisericii prin această lume, și niciunul din acești slujbași nu duc biserica în tranziție. Adevărații slujitori apără biserica de perioadele de tranziție. Adevărații slujitori apără biserica de orice tentativă de tranziție la care biserica ar fi supusă.

Petru zicea că biserica aleasă care este în Babilon, este în trecere pe acolo, împrăștiată, dar doar în trecere. Daca Babilonul ar fi găsit într-o adunare, atunci nu mai este nicio îndoială că perioada de tranziție a acelei adunări și-a atins apogeul ei final.

Ciprian Muresan Irlanda, 28 august 2016.

Da, un mesaj care ne lasă poate doar îngândurați însă ar trebui să ne cutremure și să ne împingă la o grabnică și profundă cercetare și pocăință! Domnul să te întărească și să te binecuvânteze în lucrarea minunată pe care ți-a încredințat-o frate Ciprian!
Adăugat în 24/09/2016 de Ioanhapca
(chiar acum avem în biserică pt o conferință de tineret frați din irlanda, din davlin...)
Adăugat în 24/09/2016 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1390
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni