Terebinti ai neprihanirii
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Pelegrini printre daramaturi  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 02/05/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Cand s-a vestit  mantuirea prin prorocul Isaia in capitolul 61, s-au avut in vedere  cei nenorociti, cei cu inima zdrobita, robii si prinsii de razboi, intristatii din Sion,  apoi daramaturile, naruirile din vechime,  cetatiile pustiite, cetatile  ramase nelocuite. Era pregatit un an de indurare cu totul deosebit, un an al mangaierilor, un an al vestilor  bune, al vestilor de pace, un an al vindecarilor, al slobozeniei depline si al izbavirii. Sionul zacea in tristete departe de untdelemnul de bucurie al lui Dumnezeu. Cei care ar fi trebuit sa le aduca bucuria, puneau peste Sion sarcini anevoie de purtat la care ei nici macar cu un deget nu ajutau. Daramaturile nu au ezitat sa apara, cand Legea a fost inlocuita cu datini si obiceiuri omenesti. Si Lui Dumnezeu Ii pasa de cei cu duhul mahnit. Lui Dumnezeu Ii pasa de cei care plang. Lui Dumnezeu Ii pasa de intristati din Sion, macar ca zaboveste fata de ei. Nu e nimic la intamplare  in viata ta. Nici tristetea si nici plansul, nici duhul mahnit si cazut pe ganduri dar nici inima zdrobita, a plans si Asaf au plans si fiii lui Core, dar Dumnezeu zidea prin ei daramaturile, ne zideste pe noi astazi,  de aceea psalmii trebuie sa nu lipseasca din adunare, pentru ca ei sunt socotiti ca fiind Cuvantul lui Hristos (Coloseni 3:16).

Dumnezeu vrea sa te foloseasca la zidire, la ridicarea altora, la innoirea altora. " Ei vor zidi iarasi vechile daramaturi"," Ei vor innoi cetatiile pustiite" , Da ei, aceia ce pana nu demult stateau in cenusa, da eice plang, da ei care aveau duhul mahnit, da ei cei intristati din Sion, ei vor zidi, vor innoi, vor ridica, pentru ca si ei au fost  gasiti, ziditi,  ridicati, innoiti. Dumnezeu vrea ca sa te umple de untdelemn de bucurie si apoi sa te trimita in lucrarea de ridicare a naruirilor din  vechime. Dumnezeu vrea sa iti dea o haina de lauda si apoi sa te puna la zidit, la ridicat, la mangaiat. Dumnezeu vrea sa iti dea un nume nou, si apoi sa te folosesca  in lucrarile Lui. Tu nu vei mai fi chemat inselator, ci tu  te vei chema Israel, tu nu te vei mai chema  cel intristat si nici cel zdrobit, ci tu  te vei chema terebint al neprihanirii, sad al Domnului. Si Dumnezeu pe orice rasad care este al Lui, il pune in locuri unde sa poata rodi si fi folositoar, chiar daca acele locuri sunt  adancimile din Roma, sau pustiul din Patmos, chiar daca acele locuri sunt capitala Susa, sau Babilonul, sau cuptoarele aprinse. O, cat de  mare este Dumnezeu, ca El a ales pe cei nenorociti, a ales pe cei cu inima zdrobita, a ales pe prinsii de razboi, ca pe ei sa ii puna in lucrare, intre daramaturi, in cetatile pustiite, in locurile fara de nadejde, fara de Dumnezeu, in locurile unde nu se mai vad sperante, unde nu este nici un viitor, unde nu este belsug de nimic, unde  legile Domnului sunt calcate. Dumnezeu a ales daramaturi care, prin ele sa zideasca daramaturile. Dumnezeu a ales patru leprosi ca prin  ei sa hraneasca Samaria.

Ai stat vreodata de vorba cu vreun bolnav de vreo boala cronica, l-ai intrebat tu care sunt asteptarile lui, l-ai intrebat tu daca  a auzit de anul de indurare? I-ai spus tu ca vine anul de izbavire?  Mai pasa cuiva oare de inimile zdrobite? Mai pasa cuiva oare de cei care sunt robi? Mai pasa cuiva de prinsii de razboi, de aceia care au pierdut razboiul cu patima, cu poftele, cu pacatul, cu boala, cu falimentul, cu saracia? Va mai pasa de ei? Cum? Cand i-ati cautat ultima data ca sa le duceti o veste buna? Cand ati fost  la ei ca sa le duceti vestea buna a eliberarii lor, a  zidirii lor, a innoirii lor? Cand va veni si peste ei izbavirea? Am ajuns ca sa cumparam carje si ochelari si sa ne trimitem pruncii in spitale ca sa aibe in ei  implantate aparaturi electronice. Dar Dumnezeu nu a facut omul pentru  a fi plin de electronica in el, ci plin de bucurie. Mai degraba  le cumparam proteze si picioare de lemn decat sa credem in lucrari de vindecare. Mai degraba le cumparam medicamente decat sa intram  in  mijlocire necurmata pentru vindecarea celui bolnav.

Cuprins este Sionul de intristare, dar cine se va duce sa ii duca cununa imparateasca in locul cenusei lui? Cine se va duce cu untdelemnul de bucurie in locul plansului lui? Cine ii va duce hainele de lauda in locul  mahnirii lui? Nu mai fiti tristi, nu mai plangeti, nu mai fiti mahniti, pentru ca Domnul cu voi va zidi iarasi vechile daramaturi. Isus a venit sa vindece, sa sloboada si sa izbaveasca, dar si sa vesteasca an de indurare. De la Isus incoace, de doua mii de ani, cu totii traim anul de indurare, cu totii ne bucuram  de untdelemnul de bucurie, purtam adesea haina de lauda, suntem incununati adesea cu cununa imparateasca, dar oare ne mai implinim  trimiterea, oare mai zidim daramaturile, oare mai  ridicam pe frati, oare  mai purtam noi poverile  fratilor nostri, oare  ajutam la innoirea cetatilor pustiite, oare ajutam la innoirea fratilor in noua identitate?

 In anul de indurare se va zidi, se va ridica si se va innoi. Suntem chemati ca sa slujim spre slava Lui, dar nu oricum, si nu orice.

2.mai 2016. Irlanda.

Muresan Ciprian.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3674
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni