Noi suntem Biserica
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Legatura frateasca  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 18/02/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   Biserica este singurul Trup care  are madulare vii in el care se pot afla unele de altele la mare distanta, masurata in metri, kilometri, zile, luni si ani, ba chiar milenii,  dar care sa se bucure de o mare apropiere unele de altele din pricina Duhului Sfant care locuieste in madularele Bisericii. Pavel scria celor din Coloseni ca macar ca era departe cu trupul, totusi cu duhul era cu ei, si privea cu bucurie  la buna randuiala care domnea intre madularele ce erau aproape unele de altele (Coloseni 2:5). Aici avem  un caz fericit in care  un madular: Pavel, care era departe ca si distanta fireasca masurata in kilometri, de un grup de madulare: biserica din Colose, totusi era aproape cu duhul din pricina Duhului Sfant care era in el, si prin care putea sa vada, ba mai mult putea sa-i si sfatuiasca  din pricina celor vazute, pentru ca astfel madularele sa nu fie dezradacinate din Trup. Cand vine vorba de distanta masurata in zile, in contextul zilelor noastre ne putem referi la madularele din cele mai indepartate colturi ale lumii, unde  distanta dintre noi este masurata atat in kilometri cat si in zile, si totusi suntem atat de aproape in duhul nostru unii de altii, din pricina Duhului Sfant care locuieste in noi.

   Exista totusi si o distanta de milenii dintre madularele Trupului si totusi o apropiere prin Duhul Sfant, fiindca iata  ce este scris:: "Ci v-ati apropriat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului cel viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea  in sarbatoare a ingerilor, de Biserica celor intai nascuti care sunt scrisi in ceruri, de Dumnezeu, Judecatorul tuturor, de duhurile celor neprihaniti, facuti desavarsiti." Evrei 12:22,23.

   Ne-am apropriat de muntele Sionului? Dar nu in chip firesc, ci in chip duhovnicesc. Ne-am apropriat de zecile de mii. Dar nu in chip firesc, ci prin Duhul Sfant, ei sunt deja in Trup, si asteapta intregirea Trupului. Iar cand tot Trupul va fi intregit, Piatra din capul unghiului va incheia cladirea, si va pune capat  lucrarii de zidire. Ne-am apropriat de duhurile celor neprihaniti facuti desavarsiti, ei care sunt la distanta de milenii acuma de noi, ei care au fost martirizati, primii martiri ai credintei. De ei ne-am apropriat ca si madulare, prin Duhul Sfant, desi firesc nu mai era posibil, duhovniceste, prin Duhul noi suntem uniti cu ei, si ei cu noi.

   Marit sa fie Isus, pentru ca prin El se face aceasta apropriere care nu tine cont de metri, kilometri, zile, ani si milenii. Ne leaga jertfa din Golgota pe unii de altii. Ne leaga sangele  stropirii, sangele lui Isus Hristos. Ne leaga Isus Domnul, pentru ca El este Capul Trupului, si El este viu. Biserica nu are nevoie de conducere, de lideri, de conducatori, pentru ca nu pot fi mai multe conduceri in acelasi trup. Biserica are nevoie de madulare vii si apropiate unele de altele prin dragoste, prin adevar, prin Duhul Sfant, prin legatura pacii.  In Biserica adevarata, doar Unul este Pastorul si Episcopul, restul sunt pastori si episcopi, atata vreme cat  sunt investiti de Duhul Sfant in aceasta lucrare.

   Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. Si daca sufera un madular, toate madularele sufera impreuna cu el; daca este pretuit un madular, toate madularele se bucura impreuna cu el. Voi toti  sunteti Trupul lui Hristos, si fiecare in parte, madularele lui.( 1 Corinteni 12:12-31) Suntem madulare ale lui Hristos, aceasta este identitatea noua pe care o avem, noi nu facem parte nici din partide politice, si nici din dogme, si nici din religii, si nici din  culturi de sezon, si nici din lumea aceasta. Noi suntem madularele Lui, pentru ca am fost izbaviti de sub pacat (Rom 6:18), si am primit harul sa ajungem robi ai neprihanirii. Suntem intr-un proces de sfintire, care are ca sfarsit viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru.

Ciprian Muresan, Irlanda

18 februarie.2016.

Frumos mesaj, slavit sa fie Domnul!
Adăugat în 18/02/2016 de sanda_tulics
Amin sora Sanda, slavit sa fie Domnul in veci de veci.
Adăugat în 18/02/2016 de MihailCiprianMuresan
Statistici
  • Vizualizări: 912
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni