Comori spirituale
Autor: Necunoscut  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 06/12/2015
    12345678910 0/10 X

  Pe la miezul nopţii, Pavel şi Sila se rugau şi cântau cântări de laudă lui Dumnezeu, iar cei închişi îi ascultau. (Faptele apostolilor 16:25)

   Religia lui Pavel și a lui Sila nu era deloc monotonă. Cât de multă nevoie are lumea noastră de astfel de creștini! Cât de multă nevoie avem de o astfel de credinţă în vremuri tulburi! Bill crescuse într-o familie creștină, dar a intrat în niște încurcături serioase și a fost condamnat la închisoare. Când l-am vizitat, m-a rugat să-i aduc o Biblie. Neglijase Sfânta Scriptură mai mulţi ani la rând și acum era dornic să o studieze, să trăiască așa cum scria în ea, pentru a evita pe viitor experienţa aceea dureroasă. Spera ca Dumnezeu să-l ierte și ca oamenii să nu-și piardă încrederea în el.

   Dar banca spirituală în care încerca el să strângă era deja intrată în faliment. Depozităm noi acum în banca spirituală comorile ce ne vor fi necesare în zilele rele din viitor? Sau așteptăm ca mai întâi să vină necazul și abia atunci să strigăm la Domnul? Dacă am proceda așa în lumea afacerilor sau în orice alt domeniu, am eșua în mod sigur. Așteptăm ca mai întâi să ne pierdem locul de muncă și abia apoi să ne asigurăm că vom beneficia de ajutor de șomaj? Așteptăm ca mai întâi să avem un accident și abia atunci să ne facem o asigurare auto?

   Creșterea în viaţa morală și spirituală se aseamănă cu acumularea de dobânzi la bancă. Acum este timpul să investim în ea. Acum este timpul să strângem putere pentru a înfrunta și a birui ispitele care vor veni peste o lună. Timpul de faţă e crucial pentru fiecare dintre noi. Zilele nu vor fi mai bune în viitor. Avem nevoie să ne dezvoltăm acum o minte sănătoasă și un caracter desăvârșit.

   Ni se întâmplă de multe ori să săvârșim păcate în circumstanţe care ne iau pe neașteptate și abia la sfârșit să ne dăm seama că nu le-am fi săvârșit dacă ne-am fi pregătit spiritual în mod adecvat. Avem nevoie să ne facem un obicei din a ne pregăti zilnic, fiindcă nu știm ce ne rezervă ziua de mâine. Nicio pantă dificilă pe care ne propunem să o escaladăm nu necesită mai multă atenţie decât locurile alunecoase pe care le întâlnim în viaţa morală și spirituală. Puterea divină ne stă la dispoziţie în orice situaţie. Să o cerem chiar acum!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1104
  • Export PDF: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni