Vinovaţi ori nevinovaţi
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 16/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Cine este nevinovat??

Evrei 7:26.''Şi tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfânt, nevinovat, fără pată, despărţit de păcătoşi şi înălţat mai presus de ceruri.''  

Suntem noi vinovaţi??

Romani 3:10, 12 ''după cum este scris: Nu este nici un om neprihănit, (nevinovat) niciunul măcar.  12 Toţi s-au abătut, şi au ajuns nişte netrebnici (vinovaţi).  Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar.''

Putem să fim nevinovaţi??

''Romani 3:24. ''Şi suntem socotiţi neprihăniţi, (nevinovaţi) fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Isus Hristos.''

   Prin Domnul Isus Hristos, suntem socotiţi nevinovaţi, este meritul Lui şi nu al nostru, dar să fim foarte conştienţi că în fiecare zi, avem de lucru la înnoirea minţii noastre, ce de multe ori ne face vinovaţi de unele lucruri care încă mai revin în noi, din vechiul nostru caracter şi, de aceea, nu este normal să arătăm spre nimeni cu degetul ''Vinovaţi'', pentru că fiecare are dreptul la dragostea lui Dumnezeu, necondiţionată.

   Pot să fie situaţii când se întâmpla tragedii oamenilor şi ei să nu fie vinovaţi, dar asta, nu înseamnă că aceştia sunt îngeri cu aripile arse după cum se exprima cineva mai zilele trecute (îngeri sunt şi buni şi răi!).

   Apoi, pot să fie tragedii în care, să sfârşească oamenii într-un acelaşi fel şi să aibă destinaţii total diferite şi unii să fie socotiţi neprihăniţi, şi alţi,i vinovaţi, şi pe fiecare, să-l primească stăpânul căruia i-au fost credincioşi.

   Deşi Pavel în 1Cor.2:15a zice: ''Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul,'' ar fi înţelept chiar dacă înţelegem situaţia şi recunoaştem adevărul despre anumite împrejurări, să ne judecăm mai întîi cuvintele înainte de a le rosti şi să învăţăm să stăm cât mai mult de vorbă cu Domnul despre oameni, pentru că, numai aşa vom reuşi să descoperim dragostea Lui pentru noi şi vom putea apoi să dăm şi noi cu aceiaşi măsură, dragoste, în jurul nostru. Atunci când, nu stăm aproape de inima Lui, avem tendinţa de a judeca, de a vorbi rău despre aproapele nostru şi nici nu ne dăm seama că starea jalnică a celui pe care eu îl judec, putea să fi fost îndreptată dacă eu semănam cu Domnul Isus.  Ori, ceea ce se întâmplă acum, chiar în aceste zile, s-ar putea să fie şi pentru că noi, ca Biserică, nu am călcat pe urmele Domnului Isus, iar oamenii nu au avut o direcţie, un indicator bun pentru a creşte oameni destoinici, pentru Dumnezeu.  Am văzut situaţii când, oamenii s-au întors la Domnul plini de bucurie că au scăpat de nedreptate, minciuni... şi, când au dat cu capul de lucruri în Biserică, de care ei credeau că au scăpat, unii, au intrat din nou în ele, alţii, au fost atât de tulburaţi că se gândeau că nu mai este nimic din toate lucrurile despre care ei credeau căci sunt ale lui Dumnezeu.  

   Tatăl nostru cel din ceruri, nu vrem să fim judecători, ci lucrători împreună cu Tine, pentru ca cei ce nu Te cunosc să Te cunoască prin purtarea noastră bună şi să fie salvaţi. Doamne, salvează România prin noi care Îţi purtăm Numele pe pământ şi Evanghelia Ta să nu sufere din pricina noastră. În Numele Domnului Isus!!

Un text al adevărurilor scripturale, un text binevenit pentru fiecare suflet doritor de zidire şi creştere spirituală; fii binecuvântată sora Maria, binecuvântaţi fie toţi cititorii.
Adăugat în 20/11/2015 de floridinmaracineni
La fel soră Florica, vă doresc şi eu toate binecuvântările Domnului Isus.
Vă mulţumesc pentru ajustarea, textelor mele. Ăsta este Domnul, slavă Lui!!
Adăugat în 20/11/2015 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1028
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni