Sămânţa care nu poate putrezi
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 09/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Sămânţa care nu poate putrezi

Galateni 3:16.''Acum făgăduinţele au fost făcute ''lui Avraam şi seminţei lui.'' Nu zice ''seminţelor'', ci ca şi cum ar fi vorba numai de una: ''Şi seminţei tale, adică Hristos.''

Începând chiar din Genesa, toţi profeţii V.T. şi N.T. vorbesc despre venirea Domnului Isus în lume, pentru salvarea şi restaurarea omului căzut în păcat. Domnul Isus era ''Sămânţa'' care nu poate putrezi, din care s-a născut Biserica Sa, adică trupul Lui pe pământ.

M-a impresionat foarte mult tăcerea de aprox. 400 de ani de la Maleahi până la Isus timp în care, nu ştim cum s-au derulat lucrurile, dar cred că ''Sămânţa'' care nu poate putrezi, se dezvolta în tăcere, acolo în ascuns, în inimi smerite care-L aşteptau să vină.   Maleahi privea peste aprox. 400 de ani venirea lui Ioan botezătorul, care trebuia să pregătească calea pentru Isus. Erau unii care Îl aşteptau pe Isus şi credeau că va veni în palatele şi sub protecţia lor.  Apoi, erau unii care Îl aşteptau ca ''mângâierea lui Israel.'' Zaharia şi Elisaveta erau oameni de acest fel, pe care atunci când Dumnezeu i-a căutat, i-a găsit.

În Luca 1:39, Elisaveta face profeţii pentru Maria, cea care primise de la Domnul că-L va naşte pe Isus, iar atunci, avea nevoie de curaj şi putere de a merge înainte. Apoi, din vers. 46, Maria Îl măreşte pe Domnul printr-un cântec profetic, după care, din vers. 47, Îl numeşte Dumnezeu, Mântuitorul ei. Simeon primise şi el promisiunea că nu va muri până când nu va vedea pe Hristosul Domnului. L-a văzut, s-a bucurat, si a profeţit pentru părinţi, lucruri care s-au împlinit şi se mai împlinesc şi astăzi.     Ana, în acelaşi ceas a mers şi ea la templu. A început să-L laude pe Dumnezeu şi să vorbească despre Isus tuturor celor ce aşteptau mântuirea lui Israel.

Doamne, Tatăl nostru, Te rugăm, să se ridice cât mai mulţi bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni în România care să-L laude şi să vorbească despre Isus, aşa cum nu s-a vorbit niciodată până acum despre El, pentru ca cei ce vor auzi să fie străpunşi în inimi de Duhul Sfânt şi mântuirea, să cuprindă România. În Numele Domnului Isus.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 878
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni