Sub aripa Sa
Autor: Edward Heppenstall  |  Album: Dumnezeu m-a găsit  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 11/09/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

   O, adevărat și cu totul vrednic de primit este cuvîntul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mîntuiască pe cei păcătoși”, dintre care cel dintîi sunt eu! (1 Timotei 1:15)

   În versetul acesta, se găsesc două adevăruri fundamentale: primul este acela că Isus Hristos a venit în lume, iar al doilea este acela că El a venit ca să-i mîntuiască pe cei păcătoși.

   Cu două mii de ani în urmă, a doua Persoană a Dumnezeirii a coborît din sfera cerească și a intrat în lumea noastră deghizată în om. Dumnezeu invizibil a luat formă umană vizibilă. A devenit „Dumnezeu cu noi”. Scopul venirii Sale a fost punerea în aplicare a planului de mîntuire a omului. Păcatul fusese comis împotriva Lui și numai El putea mîntui. Numai El poate răscumpăra. Mîntuirea este sigură tocmai datorită faptului că El însuși a venit să o înfăptuiască. El a coborît ca să-i mîntuiască pe păcătoșiprintr-un act suprem de manifestare a harului și iubirii Sale neîntrecute.

   Biserica este comunitatea celor răscumpărați prin acest act. Ziarele din Sydney (Australia) au relatat cîndva despre eforturile extraordire depuse pentru salvarea unei fete de 16 ani. Un salvamar tînăr a observat că valurile oceanului o purtau departe în larg și a sărit imediat în ajutorul ei. A reușit să o prindă, dar curentul i-a dus pe amîndoi tot mai departe de țărm. Potrivit relatărilor, rechinii roiai în jurul lor, trecînd uneori chiar printre picioarele lor. Îngrozită, fata a leșinat. Tînărul a susținut-o la suprafață timp de trei ore, și, în cele din urmă, a adus-o la țărm. Comentatorii au declarat că salvamarul a stabilit un record în istoria serviciilor publice de salvare acvatică. El nu i-a trimis fetei aflate în pericol o carte despre cum săs se salveze, îndemnînd-o să citească tot cu mare atenție, ci a intervenit personal. A făcut un efort suprem și a salvat-o. Ziua aceea a reprezentat un punct de cotitură în viața ei. Cum ar fi putut răsplăti eforturile salvatorului ei?

   Actul săvîrșit de Dumnezeu pentru mîntuirea noastră este dăruirea lui Isus Hristos. Cînd crezi acest lucru, viața ta se schimbă complet. Dumnezeu a oferit tot ce putea să ofere. Hristos a făcut pentru oamenii pierduți mai mult decît toți marii oameni ai lumii. El ne-a răscumpărat. Ne-a adus viață veșnică în locul morții. Ne-a adus neprihănire în locul păcatului. Ne-a adus sănătate în locul bolii. Ne-a adus lumină în locul întunerecului. Cît avînt ar trebui să ne dea această veste bună! Avem o moștenire veșnică în Hristos! Să o revendicăm!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1340
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni