Viață din belșug
Autor: Edward Heppenstall  |  Album: Dumnezeu m-a găsit  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 11/09/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

   „Eu am venit ca oile sa aiba viata si s-o aiba din belsug". (Ioan 10:10)

   Ar bine sa ne aducem aminte in fiecare zi de viata oferita de Hristos si de calitatea ei. Orice ar face omul, oricit de splendid ar fi, nu este nici pe departe perfect si durabil. In absenta vietii care vine de la Hristos, toate se fac praf si pulbere. Aceasta este ideea transmisa prin pilda despre casa zidita pe stanca si casa zidita pe nisi (Mat. 7:24-27).

   Noi avem viata din belsug numai daca ea poarta amprenta vesniciei. Daca viata noastra este ascunsa cu Hristos, este imposibil sa dam gres, pentru ca tot ce este mai bun si mai de calitate se gaseste in El. Prin El, devenim fapturi noi si ne bucuram de viata din plin, in toate privintele. Sa ne gandim de exemplu cum cresc florile intr-o gradina. Noi le asteptam zi dupa zi sa imboboceasca,  sa-si deschida petalele si sa ne incante cu parfumul si culoarea lor delicata. Dar toate acestea se datoreaza raspunsului lor la actiunea caldurii soarelui si a picaturilor de ploaie. Tot asa, daca vrem sa avem viata din belsug, mintea si inima noastra trebuie sa raspunda actiunii Soarelui neprihanirii, care aduce vindecarea sub aripile Lui.

   Compozitorul norvegian Edward Grieg scria: „Mi-am petrecut copilaria printre cele mai marete peisaje din Nord. De cand ma stiu, am avut convingerea ca frumusetea patriei mele este de o minunatie si de o maretie ce nu pot fi exprimate. Muntii nostri, lacurile si padurile noastre mi-au influentat activitatea mai mult decat orice fiinta omeneasca. Chiar si acum, desi am patruzeci de ani, ele exercita aceeasi putere asupra mea".

   Tot asa trebuie sa fie si influenta exercitata de Domnul Hrostos asupra noastra. Omul care traieste prin Hristos este intotdeauna drept si credincios. Viata vesnica nu face decat sa-i aduca o slava mai mare si posibilitati nesfarsite. Multi isi risipesc viata inmultindu-si averile si crescandu-si puterea si popularitatea aici, pe pamant. Dar, ca sa fie la superlativ, viata trebuie sa fie imbibata de prezenta lui Isus Hristos.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1135
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni