Meditații din Biblie
Autor: Anonim  |  Album: Meditații  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 26/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe

 

   "îndrăzniţi, Eu sînt, nu vă temeţi!" (Mat. 14:27)

   Vrăşmaşul ştia bine că n-ar putea să împiedice pe Fiul lui Dumnezeu să-Şi împlinească lucrarea de răscumpărare dar se străduia prin toate mijloacele să I-o compromită şi unul din scopurile lui josnice era de a-i sustrage pe ucenicii Săi.

   Şi iată, se pare că a venit un prilej: ucenicii traversau marea singuri. Totuşi, ei o fac la porunca Învăţătorului, ei sunt deci în acord cu voia Lui; ei n-au acţionat de capul lor sau din neascultare şi deci nu sunt victimile unei amăgiri a vrăjmaşului. O furtună violentă, ridicată de el, ameninţă corabia şi viaţa lor. În teama lor, au uitat de-acum de minunea îmulţirii pîinilor, şi ca nişte copii fără părinţi, sunt descumpăniţi de îndată ce sunt lipsiţi de prezenţa Domnului lor.

   Domnul care Se ruga pentru ei pe munte (vs. 22), ştie toate lucrurile şi la momentul potrivit El Se duce la ei lăsînd furtuna să se deslănţuie pînă la un oarecare punct. Ucenicii, de groază, au început să ţipe; şi deodată El este acolo "umblînd pe mare". Dar ei nu-L recunosc, fiind mai impresionaţi de furtună şi de primejdia lor decît de prezenţa Sa şi de făgăduinţele pe care Domnul li le făcuse, luîndu-L altfel drept o nălucă.

   Ei nu realizează cine este în spatele acestui vînt puternic şi al valurilor ameninţătoare: Satana care vrea nimicirea lor. Creştini scumpi, dacă sînteţi asaltaţi de lumea nevăzută, nu vă temeţi. Nu încercaţi să mergeţi pe ape ca Petru, bazîndu-vă pe voi înşivă. Aşteptaţi-vă la intervenţia directă a Aceluia care Se roagă pentru voi şi care vă spune acum "îndrăzniţi, Eu sînt aici, nu vă temeţi"!

   Viaţa voastră aparţine Domnului şi El v-a făgăduit că va fi un refugiu pentru cel slab, un adăpost împotriva furtunii şi a zarvei duhurilor satanice care se năpustesc asupra sfinţilor. Şi dacă Dumnezeu îngăduie aceste asalturi, este pentru că vrea să ştiţi că El este de faţă în toate împrejurările din viaţa voastră oricît de ostile ar fi ele; şi mai mult chiar, El vrea să fiţi siguri că are autoritatea şi puterea dumnezeiască asupra vînturilor şi valurilor, puterea de a vă izbăvi în întregime de temerile voastre, de pagubele furtunii şi de consecinţele necredinţei voastre.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1376
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni