Mai întîi neprihănirea și apoi pacea
Autor: Edward Heppenstall  |  Album: Dumnezeu m-a găsit  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 20/05/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

   În adevăr, Melhisedec acesta, împăratul Salemului, preot al Dumnezeului Preaînalt, care a întîmpinat pe Avraam ..., care l-a binecuvîntat ..., care, după însemnarea numelui său, este întîi „Împărat al neprihănirii”, apoi și „Împărst al Salemului”, adică „Împărat al păcii” (Evrei 7:1.2)

   Biblia ne oferă foarte puține informații despre Melhisedec. În scurta consemnare a întîlnirii sale cu Avraam, ni se spune că el este împărat și preot al Dumnezeului Preaînalt și că rolul pe care îl îndeplinește este unul foarte important. Duhul Sfînt îl folosește ca simbol al Domnului Hristos, în calitatea Sa de împărat și preot. Hristos este Împărat și Preot al neprihănirii și al păcii, întrucît El le aduce oamenilor neprihănirea și pacea.

   Ordinea este importantă: El este mai întâi Împăratul neprihănirii și apoi Împăratul păcii. Pacea cu Dumnezeu nu este posibilă decît în baza neprihănirii, căci El nu găsește plăcere în nelegiuire, iar cei răi nu au pace. Primul lucru pe care îl face Hristos atunci cînd intră în inimile noastre este să ne conștientizeze de faptul că avem mare nevoie de neprihănire pentru a pacea lui Dumnezeu.

   Domnul Hristos ne îmbracă în neprihănirea Sa. El ne șterge vina. Ne iartă și ne curăță de păcat. Singura cale de a găsi pacea este legătura cu Împăratul neprihănirii. Noi suntem socotiți neprihăniți numai dacă avem neprihănirea Sa. Este necesar ca Dumnezeu să rezolve problema păcatului din viața noastră înainte de a Se putea manifesta în noi ca Împărat al păcii. Dacă Îl avem pe Hristos, nu ne trebuie nimic mai mult. Cea mai profundă dorință a inimii este aceea ca Împăratul neprihănirii să ia loc pe tronul inimii noastre. El nu Se mulțumește cu nimic mai puțin de-atît. Sufletul Său nu Își găsește odihnă  pînă cînd nu ne predăm Lui. El ne invită să acceptăm neprihănirea Sa și, prin aceasta, ne cheamă la împăcare. Nu este suficient să ne dorim neprihănirea. Este necesar să ne predăm Lui cu tot ce suntem și avem și să-L facem Împăratul nostru. Fiindcă El este Împăratul neprihănirii și al păcii.

   Dumnezeu Și-a dorit ca israeliții să aibă un singur Împărat: pe Mesia care avea să vină. Misiunea lor a fost aceea de a pregăti lumea pentru venirea Împăratului împăraților. Totuși, cînd El a sosit, poporul se îndepărtase de Dumnezeu de mai multe secole și L-a respins pe Domnul Isus. Noi ce decizie vom lua? Împăratul neprihănirii și al păcii vine curînd!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1256
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni