Autencitatea și închinarea în familie
Autor: Edward Heppenstall  |  Album: Dumnezeu m-a găsit  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 16/05/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

   „Dar vine ceasul, și acum a și venit, cînd închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr”. (Ioan 4:23)

   Altarul de familie va fi în mod sigur o binecuvîntare pentru copiii tăi, dacă ei vor vedea în tine un creștin autentic. Adaugă la închinarea în familie ingredientul esențial: viața trăită în acord cu închinare pe care I-o aduci lui Dumnezeu. Nu te purta într-un fel la altar și în alt fel după altar. Fii mereu același creștin evlavios. Viața ta zilnică să fie o exemplificare vie a ceea ce ai citit și te-ai rugat la momentele devoționale.

   Dacă dorești să-I ridici Domnului un altar în casa ta, este necesar ca, mai înainte de toate, să-I ridici un altar în inima ta. Tu însuți trebuie să fii templul lui Dumnezeu. Duhul Său trebuie să locuiască în tine. Dacă nu ai clădit încă în inima ta un astfel de altar, nu vei putea clădi un altar în familia ta.

   Există o cheie a comuniunii cu Dumnezeu în sînul familiei: dragostea și loialitatea față de Dumnezeu și fașâță de semeni, așezate în centrul tuturor activităților desfășurate în cămin și în afara acestuia. Atunci, întîlnirea de dimineață a familiei cu Dumnezeu va face posibilă întîlnirea cu El la fiecare moment de cotitură de pe parcursul zilei.

   Avem nevoie să auzim glasul Domnului, și nu doar ecoul vocilor noastre. Nenumărați oameni se trezesc zilnic ca să mănînce, să meargă la serviciu, să se întoarcă acasă și să se uite la televizor ori să meargă pe stadion. Așa își petrec zilele cei mai mulți. Dar se gîndește vreunul la rostul tuturor acestor lucruri? Ceea ce face diferența este integrarea prezenței lui Dumnezeu în stilul nostru de viață.

   Creștinii merg cu toate problemele personale și familiale la Dumnezeu și stau de vorbă cu El. Familia creștină refuză să se lupte singură cu dificultățile. Închinarea la altar este actul prin care ne așezăm greutățile în mîna Domnului. Ea ne aduce în acea poziție în care El ne poate da îndrumare, făcîndu-ne dispuși să cunoaștem voia Sa. „Vă mai spun iarăși că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pămînt să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri. Căci, acolo unde unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor” (Matei 18:19.20).

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1454
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni