Nu orisicine-Mi zice :"Doamne, Doamne!" va intra in Imparatia cerurilor.
Autor: simona-cornelia  |  Album: Salut cu un verset  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de simona-cornelia in 08/04/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Nu orisicine-Mi zice: «Doamne, Doamne!» va intra în Împaratia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este în ceruri.“ Matei 7.21

 

Intelegem din acest verset, ca nu toti cei credinciosi vor intra in imparatia cerurilor , pentru ca, de obicei, cei credinciosi spun : Doamne , Doamne.  Cei necredinciosi au in general alte cuvinte de exclamare, mai ales in aceste vremuri.

Domnul Isus, ne spune ca cel ce face voia Tatalui Meu , va intra in imparatie. Deci, face referire la toata voia Tatalui , nu doar la unele din aceste"voi". Atunci cum ramane cu noi cei care inca nu  putem implini unele din aceste voi? Cred ca aici este frumusetea lucrurilor, a bunatatii si dragostei lui Dumnezeu.

 Cred ca Dumnezeu, in indelunga lui rabdare, asteapta ca noi sa invatam prima data ce-i este placut Lui si nu ne va descalifica, daca la prima confruntare cu un gen de reactie sau  fapt al firii , nu vom sti, sau putea sa reactionam direct dupa voia Lui.  Din contra, se va bucura sa-L cautam in orice situatie cu care ne confruntam si sa ne explice gandurile si voia Lui in acea situatie. Daca noi vom sta intr-o stransa legatura cu El si o profunda dorinta de a intelege ce trebuie facut, odata cu aceasta intelegere va veni si dorinta si puterea de a implini voia Lui. Iar acest proces al invatarii , cunoasterii si implinirii voii Lui , dureaza toata viata. Doar o data ne-am confruntat cu faptele firii? ( Gal. 5: preacurvia, curvia, necuratia , desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria , vrajbile, certurile , zavistiile, maniile, neintelegerile , dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea.)  Cu siguranta ca nu, dar ideea este ca, ori de cate ori, ne confruntam  cu aceste lucruri, avem datoria sa le infruntam cu o putere mai mare decat cea anterioara si cu mai multa intelepciune, astfel incat, incet, incet, sa se implementeze in noi un caracter divin, care poate birui cu multa usurinta firea.

Dumnezeu sa ne binecuvanteze cu o inima supusa si doritoare a implinirii voii Lui. Sa nu ramanem "restanti la anumite materii si sa tot repetam anul", ci sa promovam fiecare an/incercare, cu note tot mai mari. Dumnezeu doreste asta , pentru ca El ne vrea capi si nu coada.

Dumnezeu sa ne ajute sa nu fim  din categoria crestinilor care zic: "Doamne Doamne! si nu fac voia Lui, ci sa fim din categoria celor care spun: "Vorbeste Doamne caci robul tau asculta", sau :"sunt aici, trimite-ma". 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 6206
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni