Născut pentru a muri, pentru ca tu să trăiești
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 24/12/2009
    12345678910 0/10 X

Meditatii zilnice 24.12. 09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Luk 2:12 Iată semnul, după care-l veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într'o iesle.”

Esti probabil familiar cu istorisirea nasterii Lui Isus in Betleem. Biblia ne spune ca atunci cand i-a sosit timpul, Maria (Luk 2:7)” Şi a născut pe Fiul ei cel întîi născut, L-a înfăşat în scutece şi L-a culcat într'o iesle, pentrucă în casa de poposire nu era loc pentru ei.”
Dar te-ai intrebat vre-odata de ce ingerii le-au spus pastorilor ca nou nascutul infasat in scutece si culcat intr-o iesle era un „semn”?

Un staul este de fapt o groapa cu fan sau alte furaje pentru animalele rumegatoare. Stii cum arata in acele zile un astfel de loc? Am vazut unul similar la Grajdurile lui Solomon, in Meggido. Este de fapt un bloc dreptunghiular de piatra in care s-a sapat o cavitate, o gaura. Deci, pruncul Isus a fost nascut intr-un astfel de loc, o gaura sapata in piatra.

Dar de ce a fost acesta un semn? Fiindca, daca ati vazut mormantul gol al Lui Isus din locul numit Mormantul din gradina, din Ierusalim, ati fi remarcat ca locul in care trupul Sau a fost pus, inauntrul unui mormant sapat in piatra, seamana cu o piatra in interiorul careia s-a sapat o gaura. Biblia spune ca dupa crucificarea si moartea Lui Isus, Iosif din Arimateea a luat trupul Lui Isus, L-a infasurat in panza de in si L-a asezat intr-un mormant sapat in stanca (Marcu15:43-46).

Observi similaritatea? Invelit in scutece si asezat in acel fel de staul din piatra, pruncul Isus va fi intr-o zi invelit in panza de in si asezat intr-un mormant de piatra. Acela era semnul! Arata catre moartea Lui Isus.

Isus a fost singurul copil in intreaga umanitate nascut pentru a muri. Cand iti dai seama de acest lucru, vei realiza cat de mult te iubeste Dumnezeu.

Vei realiza ca Si-a dat Fiul pentru acel singur scop – a muri pentru pacatele tale si ale mele. Iti poti imagina cum e sa-ti traiesti viata stiind ca destinul tau este sa mori pe cruce pentru a salva omenirea? Aceea este viata pe care a trait-o Isus. A trait ca sa moara, ca tu sa traiesti si sa te bucuri de o viata din abundenta!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1471
  • Export PDF: 3
Opțiuni