Aranjat în mod divin şi la timpul potrivit.
Autor: Rely Tarniceri  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 09/12/2009
    12345678910 0/10 X
Meditatii zilnice 09.12.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Eclesiastul 3:11 Orice lucru El îl face frumos la vremea lui

Nimic nu ţi se întâmplă accidental. Chiar şi „şansa” de a întâlni pe cineva, este parte din planul Lui Dumnezeu, de a pune în mişcare binecuvântările în viaţa ta.

Aşa a fost cu întâlnirea divin planificată a femeii sunamite cu profetul Ilie. Cu prilejul acestei întâlniri, profeul a pronunţat asupra femeii binecuvântarea naşterii miraculoase, căci ea era stearpă şi soţul ei era bătrân. (2Împăraţi4:8-17) Câţiva ani mai târziu, această prietenie cu omul Lui Dumnezeu, a ajutat-o să treacă printr-o grea criză, în care fiul ei s-a îmbolnăvit şi a murit iar Ilie i-a inviat copilul. (2Împăraţi4:8-17)

Atunci când Dumnezeu îţi orchestrează evenimentele în viaţă, nici o lipsă, pericol sau distrugere nu te pot afecta. Atunci când foametea a venit, familia femeii sunamite nu a suferit căci Dumnezeu i-a spus prin Ilie, să părăsească ţara. Ei au mers în ţara filistenilor şi au trăit acolo în timpul celor şapte ani de foamete. (2Împăraţi8:1-2)

Dumnezeu te poate plasa la timpul potrivit şi locul potrivit chiar şi prin deciziile tale zilnice. Femeia sunamită a decis să se întoarcă acasă după ce foamea s-a sfârşit. Apoi a decis să apeleze la împăratul Israelului ca să îşi primească înapoi casa şi pământul, care fuseseră ilegal însuşite de alţii în absenţa ei. Această decizie a adus-o în faţa împăratului exact în ziua în care servitorul lui Ilie, Ghehazi era în audienţă la împărat, care voia să audă minunile făcute de Ilie.

Astfel sunamita a avut ocazia să depună mărturie directă despre felul în care Ilie a înviat din morţi pe copilul ei. Încântat, împăratul a ordonat înapoierea bunurilor, inclusiv a veniturilor realizate din recolte, din ziua când a plecat şi până atunci.(2Împăraţi8:3-6) Domnul a planificat totul , excepţional, pentru ea.

Prietene, Dumnezeu a făcut şi pentru tine totul frumos, la vremea lui. Pe măsură ce Îl implici pe El în viaţa ta zilnică şi te încrezi în dragostea lui pentru tine, şi tu Îl vei vedea conducându-te şi aşezându-te la locul potrivit şi timpul potrivit, ca să te te bucuri de binecuvântările Lui.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1782
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni